Mali grad

Odprtje dela prenovljene ceste Kužna

24.03.2015

 

Popoldan je podžupan Matej Slapar v imenu Občine Kamnik skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Nevlje Tomažem Plankom odprl del prenovljene ceste Kužna. Dogodka pri Mamutovem mostu v Nevljah so se poleg krajank in krajanov udeležili tudi izvajalci in nadzorniki.

Konec septembra leta 2014 so se zaključila gradbena dela na javni poti Nevlje-Oševek-Kužna. V dolžini 220 metrov je bila izvedena drenaža, ki je priklopljena na novo zgrajeno ponikvalno polje in zamenjan ustroj v debelini 50 centimetrov. Izvedla se je tudi vezana zgornja nosilna plast iz obrabne in zaporne plasti asfalta v debelini 7 centimetrov. V času del je bila vzpostavljena zapora ceste. Del prenovljene ceste Kužna je v celoti financirala Občina Kamnik v vrednosti 46.000 evrov. 

Zbrane je ob odprtju pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Nevlje Tomaž Planko in izrazil iskreno veselje ob novi pridobitvi ter se zahvalil Občini Kamnik za sodelovanje, kot tudi izvajalcem in nadzornikom, da je po 40 letih ta del ceste asfaltiran.  

Podžupan Matej Slapar je za novo pridobitev Krajevne skupnosti Nevlje iskreno čestital krajankam in krajanom v imenu župana Marjana Šarca ter poudaril: »Zbrali smo se, da v uporabo predamo prenovljen del ceste. Majhen del v mozaiku prenove občinskih cest, ki jih imamo preko 400 kilometrov, od tega pa še 100 kilometrov neasfaltiranih, pa vendar velik korak za prebivalce Krajevne skupnosti Nevlje. Tako jaz kot tudi župan si želiva, da bi to cesto uporabljali predvsem varno in bi služila svojemu namenu.«

Del prenovljene ceste je blagoslovil župnik France Oražem.

Za kulturno popestritev dogajanja sta z domačimi vižami poskrbela harmonikarja Sonja Klemenec in Iztok Pančur, z glasbo in recitacijo nas je navdušila Jožica Kališnik, za vezno besedo je poskrbel Štefan Virjent, Primož Repnik pa je zbrane z zapravljivčkom popeljal po prenovljenem delu ceste.  


<< Nazaj | Novice