Mali grad

Odprtje dela obnovljene ceste skozi vas Hruševko

20.09.2012

 

Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s podžupanom Damjanom Hribarjem, predsednico Krajevne skupnosti Šmartno v Tuhinju Tatjano Cevec Drolc in svetnikom Jožetom Korošcem uradno odprl del obnovljene lokalne ceste skozi vas Hruševko.

Obnovljenih je 150 metrov ceste, opravila pa so se sledeča gradbena dela: zamenjava posteljice in tamponskega sloja v skupni debelini 50 cm, ureditev meteornega odvodnjavanja tako površinsko z muldami kot globinsko z kanalizacijskimi cevmi in jaški ter asfaltiranje z enoslojnim asfaltom v debelini 7 cm in izdelava bankin. Obnovitvena dela je opravilo Komunalno podjetje Kamnik, vrednost investicije pa je znašala približno 20.000 evrov.

Uvodni pozdrav je zbranim namenila predsednica Krajevne skupnosti Šmartno v Tuhinju Tatjana Cevec Drolc, svetnik Jože Korošec, pobudnik obnovitve te ceste, pa se je krajanom zahvalil za potrpežljivost.

Župan Marjan Šarec je vsem krajankam in krajanom ob obnovi dela ceste iskreno čestital ter poudaril, da se bo Občina še naprej trudila sanirati ceste, kljub omejenim finančnim sredstvom.

Za kulturno popestritev je poskrbel mladi harmonikar Andraž Dežman.


<< Nazaj | Novice