Mali grad

Odprtje dela javne poti Trebelno pri Palovčah

16.05.2012

 

Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s predsednikom Krajevne skupnost Vranja Peč Avguštinom Smešnjavcem ter občinsko svetnico Nives Matjan uradno odprl del urejene javne poti Trebelno pri Palovčah.

V petek, 6. aprila 2012, so se zaključila gradbena dela oziroma ureditev javne poti št. 661011 Trebelno pri Palovčah v dolžini 125 metrov. V celotni dolžini trase je bilo potrebno izvesti drenažo, ki so jo na koncu priklopili na novo zgrajeno ponikovalno polje in zamenjali ustroj v debelini 50 centimetrov. Kot protiprašno zaščito se je na nevezano nosilno plast tampona izvedela vezana zgornja nosilna plast iz obrabno in zaporne plasti asfalta v debelini 7 centimetrov. Zaradi velike površinske zaledne vode in konfiguracije terena je bilo potrebno izvesti prepust z vtočno in iztočno glavo. Vrednost investicije je znašala 20.000 evrov. V času izvajanja del je bila vzpostavljena popolna zapora ceste od stanovanjskega objekta Trebelno 1 do uvoza za stanovanjski objekt Trebelno 1/a. Dela je izvedlo podjetje Trimark d.o.o. iz Kamnika.

Vse zbrane je ob odprtju dela urejene javne poti pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Vranja Peč Avguštin Smešnjavec, nato pa besedo predal direktorju podjetja Trimark d.o.o. Damjanu Dolinšku, ki je opisal potek del.

Župan Marjan Šarec je krajankam in krajanom Vranje Peči čestital ob tej pomembni pridobitvi ter vsem zaželel lažjo, kvalitetnejšo in varnejšo vožnjo. Da bo to še toliko bolj držalo, pa je asfaltirani del blagoslovil župnik Štefan Stele.

 

 


<< Nazaj | Novice