Mali grad

Odprtje dela ceste od Spodnjih Stranj čez Zabarje

30.08.2012

 

Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s predsednico Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica Karlo Urh in Stankom Trobevškom odprl del ceste od Spodnjih Stranj čez Zabarje.

Cesta, ki pelje od Spodnjih Stranj čez Zabarje in jo uporabljajo kmetje -  lastniki travnikov in gozdov, je dobro vzdrževana po zaslugi domačina Stanka Trobevška, ki živi v Zakalu 15. Glede na to, da ima zelo strm dostop do svojega doma, se je v dogovoru s KS Kamniško Bistrico in Občino Kamnik odločil del ceste sanirati in asfaltirati. Pri sanaciji 240 m ceste je Občina Kamnik prispevala 17.900 evrov, KS Kamniška Bistrica je pomagala z zagotovitvijo materiala, Stanko Trobevšek pa je za cesto prispeval 5.500 evrov ter uredil oziroma sam opravil pripravo ceste za asfaltiranje. Ostala dela je opravilo Komunalno podjetje Kamnik.

Navzoče na odprtju je najprej pozdravila predsednica KS Kamniška Bistrica Karla Urh in poudarila, da če bi bilo v naši občini več takšnih ljudi kot je gospod Trobevšek, bi bile ceste prav gotovo boljše. Zahvalo za požrtvovalnost in trud je gospodu Trobevšku izrekel tudi župan Marjan Šarec in pripomnil, da le še obstajajo dobri ljudje, ki ne vidijo le sebe, temveč imajo srce delovati v dobrobit celotne krajevne skupnosti in občine.

Odprtje dela ceste je s kulturnim programom popestril harmonikar Damjan Trobevšek.


<< Nazaj | Novice