Mali grad

Odprtje ceste Okrog – Biglez

20.10.2012

 

Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s podžupanom Damjanom Hribarjem, poslancem mag. Matejem Toninom, predsednikom Krajevne skupnosti Špitalič Markom Drolcem in svetnikom Robertom Kokotcem, uradno odprl prenovljeno občinsko cesto Okrog – Biglez.

V soboto, 8. septembra 2012, so se zaključila gradbena dela »Ureditev ceste Okrog - Biglez«. Dela na dolžini 230 m so obsegala širitev vozišča, zamenjavo spodnjega in zgornjega ustroja ceste v debelini 50 cm, ureditev odvodnjavanja ter asfaltiranje. Del sredstev, 20.000 evrov, za ureditev poti so prispevali občani, Občina Kamnik pa 21.000 evrov. V času del, ki jih je izvedel Žurbi Team d.o.o., je bila občasno vzpostavljena popolna zapora ceste.

Zbrane je v imenu krajanov najprej nagovoril Igor Zajec, ki je zaslužen za prenovo ceste. Zahvalil se je vsem, ki so kakor koli pomagali pri izgradnji ceste, še posebej županu Marjanu Šarcu in podžupanu Damjanu Hribarju.

Čestitkam se je pridružil tudi župan Marjan Šarec, ki je vsem uporabnikom ceste zaželel varno vožnjo, še posebej v zimskih razmerah. Zahvalil se je občankam in občanom, ki so s svojimi lastnimi prispevki sofinancirali cesto, saj je to za Občino v časih gospodarske krize še kako dobrodošlo.

Pred slavnostnim prerezom traku je prenovljeni odsek ceste blagoslovil župnik Franc Hočevar, za kulturno popestritev dogajanja pa so poskrbeli občani.


<< Nazaj | Novice