Mali grad

Odprtje avtobusne postaje, pločnika in brvi v Motniški Beli

20.03.2013

 

Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s podžupanjo mag. Julijano Bizjak Mlakar, predsednikom Krajevne skupnosti Motnik Marjanom Semprimožnikom in Jernejem Resnikom uradno odprli avtobusno postajališče, pločnik in brv v Motniški Beli.

Konec meseca novembra 2012 so se zaključila gradbena dela na projektu »par avtobusnih postajališč in hodnik za pešce« ob regionalni cesti KamnikLočica, skozi Motniško Belo. Celotna investicija je  vključevala poleg izgradnje dveh avtobusnih postajališč in pločnika tudi izvedbo ločilnega otoka med voziščem regionalne ceste in avtobusnim postajališčem za zagotavljanje primerne preglednosti na izvozu s postajališča, cestno razsvetljavo v dolžini približno 150 metrov ter izvedbo premostitvenega objekta, brvi preko potoka Bela, ki bo služila kot lokalna pot za pešce, kolesarje in osebe z gibalno omejenimi možnosti ter pripomogla k večji prometni varnosti na tem delu.

Kot je v pozdravnem govoru dejal predsednik Krajevne skupnosti Motnik Marjan Semprimožnik avtobusna postaja krajankam in krajanom veliko pomeni, saj je vsakodnevno čakanje na avtobus ob prometni cesti brez pločnika lahko zelo nevarno.

»Potreba za izgradnjo avtobusne postaje se je izkazala kot nujna, saj v tem delu regionalne ceste ni avtobusnih postajališč. Občina Kamnik je za investicijo namenila 156.000 evrov. Dela so se zaključila skladno z razpisno dokumentacijo in skladno s pogodbenimi določili« je v svojem govoru poudaril župan Marjan Šarec, vsem čestital za pomembno pridobitev kraja ter zaželel varen in brezskrben korak.

V kulturnem programu so s poučnimi pesmimi nastopili učenci POŠ Motnik.


<< Nazaj | Novice