Mali grad

Odprtje Zasebnega vrtca Sonček

12.06.2014

 

Župan Marjan Šarec se je popoldan udeležil odprtja Zasebnega vrtca Sonček.

Zasebni vrtec Sonček varstvo, vzgoja in izobraževanje d.o.o. deluje v 4 enotah, na različnih lokacijah. V Grosuplju imajo dva jaslična oddelka, v Kamniku pa so 1. 10. 2013  odprli enoto Trobentica, v kateri je pet jasličnih oddelkov in dva oddelka druge starostne stopnje. V novembru 2013 so z velikim veseljem odprli enoto s kombiniranim oddelkom v Vrhpolju pri Kamniku, kateremu so v decembru 2013 dodali še oddelek otrok prve starostne stopnje.

Enoto Marjetica so odprli v januarju 2014, in sicer z oddelkom najmlajših, v februarju 2014 pa napolnili z najmlajšimi še drug oddelek v isti enoti. V vseh enotah so urejene prostorne, svetle igralnice s stranišči in garderobo. Enote Trobentica, Vrhpolje pri Kamniku in Grosuplje pa imajo poleg tega tudi lepa, velika igrišča. V enoti Marjetica je urejena tudi prostorna telovadnica, ki jo otroci s pridom uporabljajo. Odprtje novega koncesijskega vrtca v začetku šolskega leta 2013/2014, ki trenutno v 11. oddelkih vključuje 152 otrok, pa je precej ublažilo pritisk na vrtce v občini Kamnik.

Zbrane je sprva nagovorila ravnateljica Zasebnega vrtca Sonček Marija Theuerschuh, ki ni skrivala navdušenja nad številčno udeležbo prisotnih.

Župan Marjan Šarec je ob uradnem odprtju čestital koncesijskemu vrtcu in zaželel vse dobro na njihovi poti, kljub temu, da je bilo v preteklosti nemalo zapletov.

Misli ob odprtju je strnil tudi direktor Zasebnega vrtca Sonček Matjaž Škabar, ki je poudaril, da je osebno vesel in hvaležen tistim, ki so jim pomagali pri odprtju vrtca, da danes lahko gledamo zadovoljne obraze otrok. Zahvalil se je staršem, županu in celotni občinski upravi Občine Kamnik za sodelovanje, predvsem pa sodelavcem in strokovnim delavcem Zasebnega vrtca Sonček.

Za kulturni program so poskrbeli nadobudni otroci druge starostne stopnje s pevskim nastopom, pevsko- plesni nastop vseh otrok je več kot navdušil zbrane, ki so se jim ob tem tudi pridružili, vzgojiteljice in pomočnice pa so nas zabavale s predstavo »Živali iščejo vrtec«.

 


<< Nazaj | Novice