Mali grad

Odprtje Svetovalne pisarne za starejše

03.12.2011

 

»Aktivnosti za vzpostavitev pisarne je bilo veliko in zelo se veselimo, da nam je to uspelo v dogovorjenem roku. Vzpostavili smo strokovne skupine za brezplačno svetovanje starejšim, pripravili vsebine in organizacijo delovanja pisarne, sklenili dogovore z vsebinskimi vodji področij, nakupili minimalno opremo, ki je pogoj za delovanje pisarne in sedaj smo pred trenutkom uradne otvoritve, saj je svetovalna pisarna svoje izkušnje pridobivala že en mesec« je le nekaj ključnih elementov, ki jih je v predstavitvi izpostavila direktorica Zavoda Oreli Martin Ozimek, ki se skupaj s svojimi sodelavci trudi vzpostaviti in ohranjati vez med starimi in mladimi. Poročila o medgeneracijskem izobraževanju smo objavili na občinski spletni strani pred tednom dni, kaj vse se je dogajalo na delavnicah pa si lahko ponovno ogledate tukaj.

 
   

Sožitje med starostjo in mladostjo ter trud Zavoda Oreli je v svojem govoru poudaril kamniški župan Marjan Šarec, ki je skupaj z direktorico Martino Ozimek, podžupanjo mag. Julijana Bizjak Mlakar in direktorjem občinske uprave mag. Ivanom Kendo slavnostno prerezal trak in tudi uradno odprl vrata nove Svetovalne pisarne za starejše.

 

Svetovalna pisarna bo na Tomšičevi 23 v Kamniku delovala vsak torek od 8. do 10. ure in četrtek od 15. do 17. ure. Področja svetovanja zajemajo pravo, zdravje, nepremičnine, osebni pogovori, ... V pisarni je v času uradnih ur prostovoljec, ki se bo z vami pogovoril in vaše vprašanje posredoval skupini prostovoljcev – strokovnjakov. V Svetovalni pisarni bodo pripravili tudi izobraževanja – tako za prostovoljno delo kot tudi za kvalitetno preživljanje starosti.


<< Nazaj | Novice