Mali grad

Odprtje "Minkinega naravoslovnega kotička" v Vrtcu Antona Medveda Kamnik

29.03.2012

 

Včeraj je v enoti Sneguljčica Vrtca Antona Medveda Kamnik potekalo slovesno odprtje »Minkinega naravoslovnega kotička«.

Ob odprtju je ravnateljica Vrtca Antona Medveda Kamnik Renata Hojs izpostavila pomen uvajanja zgodnjega naravoslovja v predšolsko obdobje in razvijanje otrokovih kompetenc. Ravnateljica Srednje ekonomske šole s programom predšolska vzgoja dr. Tatjana Novak je ob otvoritvi poudarila uspešno sodelovanje vrtca in ŠCRM, ter povedala, da jo veseli dejstvo, da prav »Minkin naravoslovni kotiček« nudi obilo možnosti nadaljnjega sodelovanja.

Sledila je predstavitev dijakinj Srednje ekonomske šole - program predšolska vzgoja. V nadaljevanju pa je vzgojiteljica Mirjam Štupar preko videoposnetka oziroma filma predstavila pomen naravoslovja v vrtcu, kaj vse lahko otrokom predstavlja beseda poskus.

Kako otroke motivirati, da dejavnost postane zanimiva, pa je z izjemno domiselno izvedbo poskrbela pomočnica vzgojiteljice Sabina Otolani Crait z zgodbico Rožletove barve.

V nadaljevanju so se otroci pod vodstvom prof. Renate Capuder Mermal in dijakinj udeležili delavnic, kjer so lahko sami prihajali do spoznanj »zakaj tako«, spoznali pogled skozi mikroskop, kaj se topi v vodi, igre z magnetki in še marsikaj.

Besedilo in fotografije: Milena Lampret, VVZ Antona Medveda Kamnik


<< Nazaj | Novice