Mali grad

Odprte prijave na 12. Veronikin tek, ki bo tokrat potekal v soboto in nedeljo

16.09.2020

 

Odprte prijave na 12. Veronikin tek, ki bo tokrat potekal v soboto in nedeljoZavod za turizem, šport in kulturo Kamnik bo letos že dvanajstič organiziral Veronikin tek, ki bo letos zaradi prilagoditve aktualnim navodilom in priporočilom NIJZ izjemoma potekal v dveh dnevih in sicer za male tekače v soboto, 10. in za odrasle v nedeljo, 11. oktobra.

Tudi letos bo tek odraslih potekal v enem 10 kilometrskem krogu po Kamniku in okolici, krajši teki za otroke (letnik 2005 in mlajše) pa v razdalji 1000 metrov in 600 metrov po Kamniku. Od danes, 15. 9. 2020, pa se je mogoče na tek tudi prijaviti v sistemu prijavim.se. Veronikin tek je zaradi termina tudi odlična predpriprava za Ljubljanski maraton, ki bo letos prav tako potekal po prilagojenih pogojih.

Franci Kramar, vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik poudarja: »Organizatorji smo zelo veseli, saj smo za izvedbo našega tradicionalnega Veronikinega teka pridobili pozitivno mnenje NIJZ, zato smo pripravili in zagotovili vse potrebne varnostne in preventivne ukrepe ter bomo lahko tako organizatorji kot tekači in navijači dosledno upoštevali aktualna priporočila NIJZ, kar je prineslo s seboj tudi novost, saj letos izjemoma tek razvrščamo po starostnih kategorijah v dveh dnevih. Za nadaljnje informacije prosimo, da spremljate naša socialna omrežja (FB profil Živim Kamnik), saj se bomo morali prilagajati morebitnim dodatnim priporočilom NIJZ in vladnim ukrepom.« In dodaja: »Leta 2017 smo prvič pripravili deset kilometrsko traso in odzivi tekačev so bili izredno pozitivni. To je bila dodatna motivacija in pohvala za naš trud in zato smo se odločili, da tudi letos takšno traso ponovimo, kljub trenutni težki situaciji, pri organizacijah podobnih prireditev. Edina večja sprememba je to, da bo glavni tek potekal v nedeljo popoldan. Prepričani smo, da bo ta termin mnogim še bolj ustrezal, saj so tudi drugi organizatorji na soboto prestavili kar nekaj tekov. Kamnik je izrazito športno mesto, kar smo dokazali že večkrat, in verjamem, da bomo tudi tokrat.«

Prijave so možne prek spletne aplikacije Prijavim.se ali na TIC-u Kamnik (vsak dan od 9h – 16h) do vključno srede, 7. 10. 2020. Za večje skupine ali klube pa je skupinska prijava možna na elektronski naslov franci.kramar@visitkamnik.com. Prijava je potrjena, ko je vplačana štartnina  (15 eur za nedeljski tek). Cicibani, učenci in dijaki so startnine oproščeni. Prijave na dan tekmovanja letos izjemoma niso možne.  »Zato vse tekače vabim, da se na tek prijavijo čim prej,« dodaja Franci Kramar. Štartnina  se poravna na TRR Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik - SI56 01100-6000057835. Plačil na dan tekmovanja ni.

Štartne številke bo možno dvigniti na TIC, od petka 9. oktobra 2020, ali pa jih boste lahko dobili eno uro pred tekmo na posebno označeni točki.  Hkrati bi vas radi opozorili, da je na prireditvenem prostoru obvezno nositi masko. Masko lahko snamete le pet minut pred samim štartom v štartnem koridorju.

Več informacij o teku je na voljo na tej povezavi.

TERMIN IN LOKACIJA: sobota, 10. oktober 2020 in nedelja, 11. oktober 2020, s pričetkom na Glavnem trgu v Kamniku.

KATEGORIJE, RAZDALJE IN ČASOVNICA:

Sobota, 10.  oktober 2020

* tekači lahko vstopijo v štartni prostor pet minut pred štartom.

Nedelja, 11. oktober 2020

MOŠKI IN ŽENSKE skupen štart ob 17:00 v koridorjih:

* tekači bodo imeli označene štartna mesta z ustreznim razmikom

ŠTARTNINA:

Začasna sprememba prometnega režima

Predlagatelju Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik, Glavni trg 2, 1241 Kamnik, se dovoljuje zaradi športne prireditve »Tek po ulicah Kamnika – Veronikin tek«, ki bo potekala v soboto, 10. 10. 2020 in nedeljo, 11. 10. 2020, izvesti začasno spremembo prometnega režima – popolno zaporo.

Začasna sprememba prometnega režima – popolna zapora se bodo izvedle na:

OPOZORILO:

Besedilo: Nina Irt, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice