Mali grad

Odprta poletna kopalna sezona v Snoviku

22.06.2020

 

Odprta poletna kopalna sezona v SnovikuV soboto, 20. junija 2020, je v Termah Snovik vladal kolesarski duh in prava kolesarska zagrizenost. Uradno odprtje poletne sezone se je tako pričelo ob 10. uri s tradicionalnim že 15. kolesarskim vzponom Terme Snovik – GTC 902 Črnivec, ki ga organizira Turistično društvo Tuhinjska dolina v sodelovanju s Termami. Še vreme se je zjasnilo, ko se je na kolesarski vzpon pogumno podali vsi kolesarji. Trasa je bila dolga 10 kilometrov s približno 400 metrov višinske razlike. Otroška tekma je bila speljana po okolici Term Snovik, krožna in dolga 2 kilometra.

Najhitreje so na cilj prikolesarili:

Absolutni zmagovalci – moška kategorija

  1. Matej Lovše s časom 00:26:10,
  2. Boštjan Hribovšek  s časom 00:27:04,
  3. Blaž Žle z le malim zaostankom in časom 00:27:12.

Absolutne zmagovalke – ženska kategorija

  1. Špela Škrajnar s časom 00:35:45,
  2. Špela Šipelj 00:40:14,
  3. Matejka Prešeren 00:46:20.

Otroška kategorija

Deklice – zmagovalka Anamarija Kosec.

Dečki: skupina A – zmagovalec Tadej Dogša, skupina B – zmagovalec Žan Rojc.

Čestitke vsem zmagovalcem, želimo jim še veliko premaganih kolesarskih vzponov, tudi pri nas v Tuhinjski dolini, ki je postala zelo zanimiva kolesarska destinacija tako za ljubitelje kot adrenalinske navdušence.

Zaradi slabšega in malo manj toplega vremena so se kopalci razvajali v notranjih termalnih bazenih, po kolesarskem vzponu je prav prijala zdravilna termalna voda. Točno ob 12. uri so se jim na bazenu pridružili člani Godbe Tuhinjska dolina, ki so tako navdušili kopalce, da je marsikateri poplesaval kar v vodi. Program animacije se je nadaljeval z vrtenjem  kolesa sreče z lepimi promocijskimi nagradami.

Za obiskovalce pa pripravljajo ob upanju na lepo vreme že dva nova termina za Kneippovo bosonogo doživetje, ki bo potekalo dve naslednji soboti, 27. 6. in 4. 7. 2020 ob 10. uri. Prijave so že mogoče na spletni strani Term Snovik. Naj se poletna kopalna sezona prične. Vabljeni na  plavanje za rekreacijo, zabavo in sprostitev ter na spoznavanje Kneippove filozofije petih elementov za zdrav življenjski slog. V Snoviku je vsak dan Kneipp dan.

Besedilo in fotografije: Terme Snovik, d. o. o.


<< Nazaj | Novice