Mali grad

Odprli Rožletov čutni vrtiček kot zaključek uspešnega sodelovanja med otroci VVZ Antona Medveda in dijaki ŠCRM-ja

13.05.2010

 

Zaključek skupnih projektov Mepi ter Medgeneracijsko sožitje in osebnostna rast, v katerih so z roko v roki sodelovali otroci in strokovne delavke VVE Rožle ter dijaki in mentorji Šolskega centra Rudolfa Maistra, so v začetku maja ovekovečili z odprtjem Rožletovega čutnega vrtička ter Zelenice prijateljstva.

Kot pravijo, je cilj obeh projektov spodbujati medgeneracijsko sožitje in pomoč pri osebnostni rasti ter povezovanje od vrtca do pozne starosti, kar je omogočalo različne generacijske poglede na stvari in dogodke. Ob tem so na pomembno mesto postavili skrb do okolja in urejenosti domačega kraja.

Dijaki ŠCRM-ja so tako v letošnjem letu prvikrat opravljali prostovoljno delo v VVE Rožle, skupaj so oblikovali »Ekološko pismo«, uredili Zelenico prijateljstva, ki povezuje oba zavoda ter postavili table z igrivimi sporočili o tem, kako pomembna je skrb za čisto in prijazno okolje otrokom in dijakom. Ob Dnevu zemlje so pripravili skupno čistilno akcijo, v maju pa načrtujejo športni dan, kjer bodo dijaki najmlajšim priskočili na pomoč pri pripravi krosa.

 

Ob otvoritvi Rožletovega čutnega vrtička so spregovorile vodje projektov, Vlasta Horvat, Tinkara Grilc in Barbara Ogrin ter ravnateljici obeh zavodov, Renata Hojs in Tatjana Novak. Dogodka se je udeležil tudi podžupan Brane Golubovič, ki je pohvalil projekt sodelovanja dveh generacij, srednješolcev in predšolskih otrok, ter poudaril pomembno vlogo medgeneracijske solidarnosti za razvoj družbe. »Danes naša generacija skrbi za napredek, razvoj otrok in mladostnikov ter stabilno in varno starost upokojencev, jutri bo mlada generacija skrbela za nas. Zato moramo mlade spoštovati, jih podpirati ter jim omogočiti pogoje, v katerih bodo lahko kreativni, in v katerih bodo lahko živeli življenje, ki je za njih značilno« je še dodal podžupan Golubovič.


<< Nazaj | Novice