Mali grad

Odposlanec boga vina je krstil letošnjo letino vina na prenovljeni kamniški tržnici

10.11.2018

 

Odposlanec boga vina je krstil letošnjo letino vina na prenovljeni kamniški tržniciOdposlanec boga vina Bakhusa je na kamniški tržnici krstil letošnjo vino, hkrati smo odprli prenovljeno kamniško tržnico. Zbranim se je ob tej priložnosti pridružil podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi skupaj s podžupanom Matejem Slaparjem.

»Danes v predajo dajemo 10 novih stojnic, ki so bile še kako potrebe. Kdor je redni obiskovalec kamniške tržnice, je verjetno opazil, da tiste stare mize niso bile več primerne za tržno dejavnost in zato smo se odločili, da kupimo nove. Tem 10 novim stojnicam smo danes dodali še nekaj stojnic, ki so nekoliko starejše, a zato nič manj uporabne. Tako smo našo ponudbo dejansko oživeli. Moja želja je, da tržnica živi še naprej, da bo polna tako ponudnikov kot tudi kupcev. Ob svetem Martinu vam želim, da bili vaši pridelki, ki ste jih pridelali, dobri in z željo po prijetnem druženju vsak torek in vsako soboto, ko imamo v Kamniku tržni dan, vas lepo pozdravljam« je ob tej priložnosti dejal Igor Žavbi, ki je ob tem v uporabo predal tudi 10 novih stojnic, namenjenih prodajalcem na tržnici.

Poskrbljeno je bilo za veselo razpoloženje in zabaven krst mošta, za katerega je poskrbel Konrad Pižorn – Kondi, z vinom pa sta nazdravila podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi in kamniški viničar Miro Sanabor. Ob krstu mošta, ki se je danes spremenil v vino, se je z zvoki harmonike pridružilše Brane Tičar, obiskovalci pa so se lahko preko celega dopoldneva zabavali s Skupino Bojsi.

Za martinove dobrote so poskrbeli redni ponudniki kamniške tržnice, in sicer Artičoka Ksenija Verbič s. p., Dragica Škrbe, Jože Plevel, Marjeta Kočar, Helena Kropivšek, Kmetija Gnidica, Dušan Globočnik Mesnine Soud, Bernarda Hribar, Kmetija pr' Anžič, Jeretina Jernej, Kmetija Pelicon, Matjaž Bernot, Alojzija Ambrož, JDJ Avrikelj, Mladenka Grobljar, Uroš Krošelj, Mojca Erjavšek, Anica Sušnik, Pekarna Srček, Janez Kožar, Andreja Burnik, Kmetija Pr' Šuštar, Kmetija Zadnikar in Kmetija Žerjal.

Pridružili pa so se jim še Mojčine dobrote, cviček Petretič, Velika planina je s planšarjem predstavljala njihove lepote, Munda Stanko, Vinska klet Pečar, hiša slaščic Tarangela, Sadjarsko-vrtnarsko društvo Tunjice z Valentinom Zabavnikom, HappyPek, posebno pozornost so pritegnila butična vina Sanabor, ki jih je priskrbel kamniški viničar Miro Sanabor.

Kot rečeno, smo ob tej priložnosti v uporabo uradno predali tudi stopniščno ploščad in stojnice. Občina Kamnik se je namreč v mesecu maju odločila za obnovo celotnih stopnic, saj so bile obstoječe stopnice močno poškodovane zaradi izpostavljenosti vremenskim vplivom, soljenju v zimskem času in mehanskih udarcev. Vrednost investicije je skupaj z gradbenim nadzorom znašala 47.000 evrov.

Ker je vse več zanimanja za prodajo izdelkov na kamniški tržnici in so bile mize, ki so jih uporabljali prodajalci dotrajane ter poškodovane, se je Občina Kamnik v mesecu oktobru odločila za nakup 10 novih stojnic. Slednje so narejene iz smrekovega lesa in so dva krat barvane, kovinski deli so narejeni iz inox materiala, streha pa je v barvah kamniške zastave. Vrednost nakupa je skupaj z vozom za prevoz stojnic znašala 9.300 evrov.

Izveden je bil tudi zaris obstoječih in dodatnih parkirnih površin, ki bodo tako obiskovalcem tržnice kot tudi mesta omogočala kratkotrajno parkiranje. V naslednjem letu pa se predvideva izdelava projektne dokumentacije za sanacijo preostale (vozne) površine na kamniški tržnici.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice