Mali grad

Odlični rezultati Kegljaškega kluba Calcit Kamnik

16.01.2015

 

Konec leta je običajno čas, ki ga kegljači in kegljačice posvetimo analizi rezultatov in opravljenega dela v jesenskem delu sezone, zaključku lanskoletne sezone in tekmovanjem na državnih prvenstvih v vseh kategorijah.

Če se posvetimo najprej jesenskemu delu sezone, smo lahko z igro naših kegljačev in kegljačic zelo zadovoljni. Kegljači prve moške ekipe Calcit so na prvih devetih tekmah jesenskega dela sezona zbrali 7 zmag in 2 poraza, kar je zadostovalo za odlično 2. mesto v 1. državni ligi. Kegljačice so po prvem delu sezone zasedle solidno 4. mesto v 1. državni ligi. Njihov izkupiček na tekmah državne lige je bilo 5 zmag, 1 neodločen rezultat in 3 porazi. Kegljači druge moške ekipe Calcit so na prvih devetih tekmah zbrali 2 zmagi in 7 porazov, kar je na koncu zadostovalo za skromno predzadnje mesto v 2. državni ligi zahod. Članice novonastale 2. ženske ekipe, ki nastopa v 2. državni ligi zahod, so za osvojitev 4. mesta zbrale 3 zmage in enako število porazov. Omeniti je potrebno tudi 3. in 4. moško ekipo, ki uspešno nastopata v ljubljanski OTKS ligi, kjer zasedata 5. oz. 2. mesto. Pri kegljačih je s svojimi rezultati na tekmah državnega prvenstva najbolj izstopal Gašper Burkeljca, ki je s povprečjem 591 podrtih kegljev pristal na odličnem 9. mestu med kegljači, ki nastopajo v prvi ligi. Med članicami je bila s povprečjem 540 kegljev na tekmo najuspešnejša Lidija Pirman.

Kegljaška zveza Slovenija je na slavnostni prireditvi podelila priznanja za najboljše kegljače in klube v letu 2014. Letošnja podelitev je bila še posebej zanimiva za kamniške kegljače, saj smo osvojili kar nekaj pomembnih priznanj in nagrad za zelo uspešno delo in nastope na tekmovanjih v lanskoletni sezoni. V klubu smo najbolj ponosni na nagrado za najboljši moški klub leta 2014. Ta nagrada je odraz odličnega dela v vseh starostnih kategorijah v moški konkurenci. Zelo pomembno priznanje pa so si prislužili tudi naši kadeti, ki so bili izbrani za najboljšo kadetsko ekipo v Sloveniji. To nagrado so si prislužili z odličnimi nastopi, konstantnimi predstavami in trdim delom, ki ga je opazilo tudi strokovno vodstvo državne kadetske reprezentance. Z dobrimi igrami in rezultati so se v ožjem krogu izbora za nastopanje v reprezentanci znašli trije mladi obetavni kegljači – Žan Grm, Metod Zamljen in Jakob Jančar. Ponoven poziv za sodelovanje v mladinski državni reprezentančni akciji je dobil tudi Peter Jantol, ki je nase opozoril z nekaterimi odličnimi igrami v 1. državni ligi. V začetku meseca januarja je na naslov kegljaškega kluba prispel še poziv v člansko državno reprezentanco za 3 kegljače našega kluba – Klemen Mahkovic, Gašper Burkeljca in Peter Jantol.

Tudi letos je bilo v decembru na sporedu kar nekaj državnih prvenstev, na katerih smo bili kegljači in kegljačice zelo uspešni. Vsekakor smo na vsaki tekmi državnega prvenstva navdušili privržence kegljaškega športa in s svojimi igrami poskrbeli za čudovito vzdušje na tekmah. Osvojili smo 4 naslove državnih prvakov in 3 uvrstitve na tretje mesto.

Naslove državnih prvakov so osvojili:

S tretjim mestom se lahko pohvali Žan Grm, ki je kegljal v paru s Niko Blagovič iz Kegljaškega kluba Triglav Kranj na državnem prvenstvu mešanih dvojic kadeti. Tretje mesto sta osvojila tudi brata Peter in Rok Jantol, ki sta združila svoje kegljaško znanje na državnem prvenstvu dvojic v mladinski konkurenci. Na državnem prvenstvu dvojic v kadetski konkurenci sta odlično kegljala Metod Zamljen in Klemen Končnik, ki se prav tako lahko pohvalita z osvojenim 3. mestom.

Vsi doseženi rezultati kegljačic in kegljačev so hkrati tudi povabilo vsem simpatizerjem kegljanja in občanom mesta Kamnik, da nas vsako soboto pridete podpreti na tekme državne lige in tudi vi postanete del uspešne kegljaške zgodbe v letu 2015. Vabljeni.

Vir: Kegljaški klub Kamnik

 


<< Nazaj | Novice