Mali grad

Odlični nastopi mladih tekačev KGT Papež na državnem prvenstvu

01.10.2012

 

V soboto, 29. septembra, se je kar 21 učencev OŠ Stranje (večina tekačev KGT Papež) udeležilo 13. državnega prvenstva v gorskih tekih za osnovne in srednje šole v Smledniku. V množični konkurenci 190 osnovnošolcev so tekači dosegli izjemne rezultate. Krožna proga je potekala po smledniških strminah v razdalji 1, 6 km.

Že promocijski tek  dečkov in deklic, ki ni štel za uvrsititev, je bil v znamenju  učencev  Oš Stranje, saj  so  prvi  štirje  pritekli v cilj  Rok Podbregar, Aleš Prelovšek, Miha Podbregar, Vid Kališnik, pri deklicah pa Tjaša Čirović.

V kategoriji dečki je med leto starejšimi 57 tekači Rok Sušnik s časom 5:46 dosegel naziv državnega prvaka. Sledili so Luka Uranič (8.), Miha Oražem (10.), Nejc Uršič ( 11. ), Matej Šlebir ( 13. ), Jakob Krt ( 15. ), Anže Kališnik ( 19.).  Med starejšimi dečki je bil Domen Obreza šestnajsti, Tilen Omerzo ( 24. ), Martin Griljc ( 32. ), Matevž Slevec ( 37. ).  Ekipno so dečki prejeli plaketo za 3. mesto.

Med 47 deklicami je Ana Milović med leto starejšimi tekačicami s časom 5:55 postala državna podprvakinja. Na 15. mesto se je uvrstila Manca Oražem, Neža Grčar na 42.  V kategoriji starejših deklic je tudi Lucija Pevec dosegla naziv državne podprvakinje s časom 6:22, Nuša Uranič je bila deveta, Sonja Jerin pa devetnajsta. Ekipno so deklice osvojile odlično 1. mesto in s tem naziv državnih prvakinj.

Tudi v mladinski kategoriji je bila konkurenca kar huda. Pri mlajših mladinkah je bila Karmen Orehek četrta, sestra Suzana pa trinajsta.  Med starejšimi mladinci je Nik Mernik dosegel naziv državnega podprvaka.

Skupaj s tekači  smo  se izjemnih dosežkov veselili spremljevalki Špela Kobetič in Mira Papež, trenerja Miran Škrtič in Ivan Urh ter starši.

Vsem iskrene čestitke!

Besedilo in fotografije: Mira Papež


<< Nazaj | Novice