Mali grad

Odličen tek Matjaža Mikloše preko 9.000 stopnic

15.05.2012

 

Matjaž Mikloša, član KGT Papež, se je udeležil posebne tekme v Avstriji – teka po stopnicah. Mikloša je moral premagati 9.000 stopnic in preko njih 1.500 m višinske razlike.

V posamični tekmi (kronometer) je Matjaž nastopil prvi. Stopnice je pretekel v času 56:50 in se uvrstil na odlično 4. mesto.

Čestitamo!

Uspešen vikend za tekače KGT Papež

Ekipa KGT Papež (člani - 29km) je zmagala na 56. poti ob žici okoli okupirane Ljubljane V ekipi so tekli:  Sebastjan Zarnik, Andrej Medved in Boštjan Hrovat.

Deževna in hladna nedelja ni preprečila odličnih dosežkov tekačev KGT Papež na 1. tekmi za Pokal Slovenije v gorskih tekih na Osolniku.

Ne  dežja in megle ne blatne in spolzke proge se niso ustrašili tekači KGT Papež. V različnih kategorijah je bilo kar pet zlatih medalj podeljenih prav tekačem KGT Papež (Ana Milović, Klemen Golob, Karmen Orehek, Gašper Bregar, Franci Teraž), na zmagovalnih stopničkah jih je stalo kar 17. od 126 nastopajočih. Med mlajšimi dečki je prvi pritekel na cilj pri cerkvici na Osolniku nepremagljivi Klemen Golob, do 8. mesta so mu sledili klubski prijatelji Rok Sušnik, Luka Uranič, Igor Cosić, Matej Šlebir, Nejc Uršič, Miha Podbregar, Aleš Prelovšek.
Pri mlajših deklicah je spet zmagala Ana Milovič, na zmagovalnih stopničkah sta se ji pridružili Tjaša Čirović in Manca Oražem. Hana Dobovšek in Tjaša Uršič sta bili peta in šesta. Med deklicami je bila druga Nuša Uranič, med dečki tretji Miha Oražem. V kategoriji starejše deklice je bila zmagovalka Karmen Orehek, Lucija Pevec je bila četrta, pri starejših dečkih pa Uroš Čirović četrti. Med mladinci je bronasta medalja pripadla Anžetu Božiču, brat Aljaž je bil sedmi.
Novi članici Petra Mikloša in Špela Zupan sta bili dobitnici srebrne in bronaste medalje. Med člani je zmagal Gašper Bregar, od 5.–7. mesta so si sledili Luka Mihelič, Domen Zupan, Gregor Mlakar. Sindi Trpin je bil deseti.
Pri mlajših veteranih je 2. mesto zasedel Marjan Zupančič, tretje pa Mirko Janjatovič. Metod Bregar je bil 4, Izidor Berčič 7., Bojan Kramar 19. 
Pri stareših vetranih sta prva dva mesta zasedla Franci Teraž in Bojan Kemperl, na 4. in 5. mestu sta sledila Lado Urh in Bojan Kožuh.

Hkrati pa je potekalo tudi državno prvenstvo za veterane v različnih kategorijah. Teraž Franci je dosegel naziv državnega prvaka, državna podprvaka sta bila Marjan Zupančič in Bojan Kemperl. Bronasta medalja pa je pripadla Mirku Janjatoviču in Ladu Urhu. Na 4. mestu sta bila Metod Bregar in Bojan Kožuh, na sedmem pa Izidor Berčič in Bojan Kramar.

Vsem iskreno čestitamo za vse dosežke!

Besedilo in fotografije: Mira Papež


<< Nazaj | Novice