Mali grad

Odličen gorsko-kolesarski uvod v sezono v Vrtojbi

03.04.2018

 

Odličen gorsko-kolesarski uvod v sezono v Vrtojbi   Velikonočni ponedeljek je za Vrtojbo zdaj že tradicionalno v znamenju gorskih kolesarjev. Na uvodu v slovenski pokal SloXcup v olimpijskem krosu se je na dirki kategorije UCI C1 in UCI C1 junior na XC Gričih zbralo rekordno število tekmovalcev – kar 536, od tega več kot pol iz tujine. Dirka razumljivo ni minila brez tekmovalcev Calcit Bike Teama, ki so na Primorsko poslali številčno in zelo dobro pripravljeno ekipo. Dopoldan so z dirkami začeli v mlajših kategorijah, kjer so mladi upi kamniškega kluba pokazali odlično dirkanje. Med dečki in deklicami do 9 let sta bil najhitrejša Jakob Krapež in Tajda Šoštarko, med dečki do 11 let smo slavili dvojno zmago, Maks Majnik je bil malce hitrejši od Jake Tominška. Hana Kranjec je bila najmočnejša med deklicami do 15 let. Med veterankami je na drugo stopničko stopila Ana Podpečan. Blaž Žle je končal na tretjem mestu v kategoriji U17.

Posebej močna je bila dirka mlajših članov in članov, ki jo je zmagal Italijan Nadir Colledani, ki je imel pred rojakom Luco Braidotom na koncu 47 sekund prednosti, še en Italijan Gerhard Kerschbaumer na tretjem mestu je zaostal eno minuto in šest sekund. Naš Rok Naglič, ki se je nekaj časa vozil z najboljšimi na dirki, je bil najboljši Slovenec na 10. mestu. Zaostal je štiri minute in sedem sekund. Boštjan Hribovšek je bil 25., Gregor Krajnc 26. Peter Zupančič, Luka Tavčar in Jure Belak so končali s krogom zaostanka.

»Startal sem iz druge vrste, start mi je uspel super. Prvi krog sem končal s prvimi, nato sem malenkost popustil, šel svoj tempo ter prve štiri kroge vozil na petem mestu. Na koncu četrtega kroga sem imel problem, zaradi katerega sem se mogel ustavit za kakšno minuto . Nato sem spet nadaljeval z dirko na polno ter si priboril nazaj končno 10. mesto. Z rezultatom sem zadovoljen, a ob enem tudi jezen, ker vem, da sem bil sposoben končati dirko top 5. Že naslednji vikend bo nova priložnost tako, da z dvignjeno glavo naprej,« je po tekmi menil Naglič.

»Mogoče malenkost pod pričakovanji. Peljal sem kar konstantno, po krogih sem imel precej enake čase, kar je pozitivna stvar današnje dirke. Proga je bila zelo zanimiva, odlična za XC dirko, imeli pa smo tudi super pogoje, ker se je trasa že osušila,« je povedal Tavčar.

»V startnem krogu smo se v gneči zapletli in zletel sem v graben, pri čemer sem zvil nosilec menjalnika. Uspel sem ga za silo popravit in šel na polno, vendar preko sebe. Po treh krogih me je zabilo, nagajala mi je veriga, tako da sem potem samo odvrtel do cilja. Lep, a slab dan,« pa je svoje težave opisal Belak.

Vse ostale rezultate najdete na: https://prijavim.se/uploads/2310_result.pdf

Besedilo: PR Calcit Bike Team
Fotografiji: Prijavim.se


<< Nazaj | Novice