Mali grad

Oddaja Spet doma obiskala Arboretum Volčji Potok

31.05.2010

 

Ustvarjalci televizijske oddaje Spet doma so v sklopu nagradne igre in javljanj, ki vsako nedeljo v živo potekajo iz različnih krajev po Sloveniji, včeraj obiskali Arboretum Voljči Potok. Ta vse do 20. junija gosti zanimivo razstavo več kot 50ih dinozavrov v naravni velikosti, ki so bili hkrati eden izmed glavnih razlogov za obisk Arboretuma.

V imenu Občine Kamnik je gledalce ter zbrane v studiu pozdravil kamniški podžupan Brane Golubovič, ki je priložnost izkoristil za povabilo na dobrodelni koncert Slovenske filharmonije, ki bo v Arboretumu potekal 10. junija, zbrana sredstva pa bodo namenjena nakupu avtomatskih defibrilatorjev - naprav, ki se uporabljajo za ukrepanje ob srčnem zastoju, in s katerimi bi oziroma bodo rokovale gasilske enote. Podžupan je ob koncu voditeljema, Mateji in Mariu, podaril simbolično darilo ter se zahvalil za obisk v kamniškem koncu.

 

Nagradna igra Spet zdoma, ki jo vodi Mateja Knaus, zmagovalka turnirja Nova zvezda si ti, je zasnovana na zbiranju zanimivih daril, ki jih na kraj snemanja prinesejo okoliški prebivalci

V prvem javljanju je simpatična voditeljica Mateja povabila okoliške prebivalce, da pred upravno stavbo Arboretuma, od koder je potekalo snemanje, prinesejo zanimiva darila, oba gosta oddaje, tokrat sta bila to Mojmir Sepe in Tanja Žagar, pa sta v nadaljevanju izmed šestih daril, ki so po večini predstavljala okoliške posebnosti in znamenitosti, izbrala vsak sebi najljubše. Gledalci so ob koncu izglasovali zmagovalno darilo, ki je tokrat v obliki »ptičjega hotela« odšlo v roke skladatelju in dirigentu Mojmirju Sepetu.

Žal pa v kratkih javljanjih v ljubljanski studio ni bilo dovolj časa za predstavitev vseh daril, ki so iz različnih koncev prispela v Arboretum. Dr. Andreja Eržen, direktorica Agencije za turizem in podjetništvo, je tako v imenu agencije ponudila večerni ogled Kamnika ter vstopnici za spektakel Carmina Burana, ki bo letos potekal v okviru srednjeveških dni, člani Turističnega društva Volčji Potok so spekli odlično potico, Barbara Habjan je ponudila večerjo v hotelu Malograjski dvor, Simona iz okolice Domžal eko izdelke, Barbara Capuder, v imenu Arboretuma Volčji Potok, pa karte za vstop v park, itd

 


<< Nazaj | Novice