Mali grad

Odbojkarske novice Calcit Volleya

21.10.2018

 

Odbojkarice zanesljivo do treh točk

Odbojkarske novice Calcit VolleyaOdbojkarice Calcit Volleyja so v drugem krogu 1. DOL za ženske doma premagale Luko Koper s 3:0 (21, 21, 9). V prihodnjem krogu bodo varovanke Gregorja Rozmana spet igrale v športni dvorani Kamnik, vendar bodo takrat v gostujoči vlogi, saj bo v klubskem obračunu domačin druga ekipa Calcit Volleyja. Tekma se bo začela ob 16.30. Še pred tem bo prva kamniška ekipa v sredo na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije gostovala v Hočah pri Formuli Formisu.

Calcit Volley – Luka Koper  3:0 (21, 21, 9)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Mohorčič  in  Štamcar (oba Mokronog).

Calcit Volley: Kotnik, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 5, Pogačar 2, Kostić 21, Vukić 14, Kaker 8 , Zorman 6, Janežič (L). Trener: Gregor Rozman.

Luka Koper: Đukić 1, Raič 5, S. Kušar (L), Isanović 10, A. Kušar, Letnik, Jeretič, Dodič 7, Haupt, Simčič (L), Kocet, Jovič 3, Pešič , Cvetanovič 8 . Trener: Dragan Grmača.

V prvem krogu sta obe ekipi vpisali zmago, vendar Kamničanke vse tri točke, Koprčanke pa so v lokalnem derbiju z Ankaranom Hrvatini slavile z minimalno razliko. Čeprav so po koncu minule sezone odbojkarice Luke Kopra ostale brez dveh nosilk igre, Dajane Lucas, ki je odšla v GEN-I Volley in Tine Kaker, ki je okrepila vrste Calcit Volleyja, so z vrnitvijo Marine Cvetanovič veliko pridobile, vendar to ni bilo dovolj, da bi presenetile slovenske podprvakinje.

Kamničanke, ki so se sprijaznile s tem, da bodo sezono igrale brez Katje Mihevc, so trenutno v pričakovanju vrnitve odlične kanadske blokerke Lucy Charuk, so dobro vstopile v srečanje s Koprčankami, toda po vodstvu z 8:4, je prišlo do preobrata. Z delnim izidom 12:2 so gostje prišle do visoke prednosti, vendar se Kamničanke niso sprijaznile s porazom. Ob boljšem servisu so gostujočo ekipo spravile od mreže, v napadu pa je bila razpoložena Olivera Kostić. Že pred vstopom v končnico so vodile z 21:18, izkoristile pa so drugo zaključno žogo.

V drugem nizu sta bili ekipi do sedme točke še skupaj, s šestimi zaporednimi pa so domače odbojkarice na servis gostjam pobegnile za sedem točk (13:6). Še večjo prednost so imele ob nekdanjem drugem tehničnem odmoru, ko so vodile s 16:8. Pred vstopom v končnico niza je bilo 21:15, ob manjšem padcu zbranosti pa so Koprčankam dovolile, da so se jim približale na tri točke zaostanka (20:23), to pa je bilo tudi vse, kajti Kamničanke niso dovolile preobrata in z drugo zaključno žogo povedle z 2:0 v nizih.

Zadnji niz je bil popolnoma v rokah domače ekipe, pri katerih je bila nezaustavljiva kapetanka Olivera Kostić, svoje je dodala tudi hrvaška reprezentantka Elena Vukić. Zanju Koprčanke v bloku niso imele rešitve, na drugi strani do Kamničanke zaustavile Iman Isanović, tako da so po vodstvu z 8:3 pred vstopom v končnico niza povedle že s 16:7. Vendar jih visoko vodstvo ni zaustavila, do konca tekme so igrale na visoki ravni, svojim nasprotnicam pa so prepustile le še dve točki.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Po začetnem vodstvu v uvodnem nizu je prišlo do nesporazumov na sprejemu, do nekaj premehko odigranih žog in to je bil razlog, da so Koprčanke prišle do vodstva. Dobro je, da smo potem postavili stvari na svoje mesto in končnico prvega niza odigrali na višji ravni, kar je bilo dovolj, da ni prišlo do presenečenja. V drugem smo ves čas vodili, čeprav to ni bil lahek niz, je bilo pa ves čas vse v naših rokah, v tretjem pa smo le še stopnjevali tisto, kar smo odigrali v drugem ter tekmo mirno pripeljali do konca. Veliko težja preizkušnja nas čaka v sredo, ko bomo v pokalu igrali s Formulo Formisom. Če bomo želeli priti do ugodnega izida, jo bomo morali igrati bolje, kot današnjo.«


Druga ženska ekipa v Kopru do prve prvoligaške zmage

Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je na svojem prvem gostovanju v 1. DOL za ženske prišla do svoje prve zmage med najboljšimi slovenskimi klubi. V Kopru je s 3:1 (-20, 20, 17, 13) premagala domačo ekipo Ankaran Hrvatini, s katero se bo v torek pomerila tudi v prvi tekmi četrtfinala pokala Slovenije. Prihodnjo soboto bodo mlade Kamničanke v klubskem obračunu ob 16.30 igrale s svojo prvo ekipo.

Ankaran Hrvatini – Calcit Volley  1:3 (-20, 20, -17, -13)

Koper – Dvorana OŠ Anton Ukmar, gledalcev 100, sodnika: Klinar, Kern.

Ankaran Hrvatini: Krstić 2, Pangerc 6, Angelini 11, Medved (L), Pavič, Cerovac 4, Ćorić 15, Lovšin 4, Trobec 7, Omerdić, Barut. Trener: Sebastjan Mikša.

Calcit Volley II: Krašovec 1, Špoljarič 10, Topič, Šeme (L), Lužovec 13, Javornik, Juhant, Ahačič, Bošeska, Žužek 5, Zatković 17, Sitar 7, M. Jerala 13, Gojak (L). Trener Franci Obolnar.

Prva od dveh tekem v štirih dneh je pripadla najmlajši ekipi v 1. DOL za ženske, ki je že v prvem nizu nakazala, da se misli domov vrniti z vsemi tremi točkami. Ankarančanke so v drugem nizu sicer vzpostavile ravnotežje in izenačile izid v nizih, v tretjem in četrtem pa so Kamničanke zaigrale kot prerojene in popolnoma nadigrale domačinke.

Ankarančanke so v prvem krogu proti Koprčankam osvojile točko, na drugi strani so Kamničanke proti Novi KBM Braniku prišle do niza, zelo hrabro pa so se v boj podale tudi na svojem prvem gostovanju na prvoligaški sceni. Vse do vodstva domače ekipe z 20:19 sta se ekipi menjavali v vodstvu, po polminutnem odmoru Francija Obolnarja pa so Kamničanke naprej prišle do servisa, nato pa po zaslugi Manje Jerale in lastnih napak domačink prišle do zmage v uvodnem nizu.

V drugem nizu so gostje še vodile z 9:6, zanje pa so bili usodni servisi Koni Trobec, ki je dosegla tudi dva asa, saj so Ankarančanke dosegle pet zaporednih točk. Tudi v nadaljevanju niza so bile domačinke boljše, Kamničanke so nekoliko zatajile na sprejemu, naredile so tudi preveč lastnih napak.

Izgubljeni niz pa ni zaustavil kamniške ekipe. Nasprotno, v tretjega so krenile z vodstvom 6:0, na servisu je bila Sara Sitar, a se pri tem niso zaustavile. Še naprej so pritiskale s servisi in pridno nabirale točke, nalogo pa so jim z lastnimi napakami olajšale tudi domače odbojkarice. S tremi zaporednimi bloki, dvakrat je bila uspešna Manja Jerala, enkrat pa Eva Zatković, so povedle že z 19:7, s tem pa je bil niz odločen. Ankarančanke so do konca niza nekoliko omilile svoj zaostanek, še slabše pa se jim je godilo v četrtem nizu. Tudi v njem so bile Kamničanke boljše v vseh elementih igre in po šestih zaporednih točkah so z vodstvom 19:6 rešile vprašanje zmagovalk. Zadnjo točko za prvo prvoligaško zmago je prispevala Manja Jerala.


Odbojkarji premagali Krko

Odbojkarji Calcit Volleyja so v drugem krogu 1. DOL za moške na domačem igrišču premagali Krko s 3:1 (21, -23, 13, 15). V prihodnjem krogu kamniško ekipo čaka prvi letošnji derbi z ACH Volleyjem. Tekma bo na sporedu v soboto, 27. oktobra, v ljubljanski dvorani Tivoli

Calcit Volley – Krka  3:1 (21, -23, 13, 15)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Mesarič (Murska Sobota), Melavc (Šempeter v Savinjski dolini).

Calcit Volley: Pereira 4, Hribar (L), Bregar 16, Golob (L), Jereb 2, Ratek 1, Vidmar 12, Babkov 17, Štalekar 14, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 4.Trener: Aleš Hribar.

Krka: Hafner , Ožbalt (L), Erpič 8, Vrhovšek 1, Kosmina 9, Kafol, Koncilja 6, Pucelj (L), Kumer 12, Lindič, Renko 1, Turk 8, Dimič. Trener: Tomislav Mišin.

Obe ekipi sta novo sezono začeli z zmago, Kamničani v Kranju, Krka pa je bila doma boljša od Črnuč. Tekma je bila nekaj posebnega predvsem za Miho Bregarja, ki je prvič v svoji karieri igral proti Novomeščanom, z dobro igro v bloku in napadu pa je samo potrdil, da bo v letošnji velika okrepitev za Calcit Volley, ki je vknjižil še drugo letošnjo zmago.

V prvem nizu so bili do 10. točke večinoma v prednosti gostje iz Novega mesta, vendar nikoli več kot za dve točki. Z blokom Dmitrija Babkova so domačini izid na deseti točki izenačili, po najdaljši in najlepši točki uvodnega niza in napaki gostov pa so Kamničani po začetnih 2:0 spet prišli do vodstva (11:10). Na 12. točki je bilo zadnje izenačenje v prvem nizu, nato pa so domačini dosegli pet točk zaporedoma in šele po drugem polminutnem odmoru so gostje zaustavili nalet Kamničanov, ki so prevladovali v bloku, v napadu pa sta bila razpoložena Primož Vidmar in Dmitrij Babkov. Na servis Davida Renka in točkah Maria Koncilje so se odbojkarji Krke po zaostanku petih točk približali na dve (20:22), toda po polminutnem odmoru domačega trenerja Aleša Hribarja so po napadu Maxsona Pereire Kamničani prišli do štirih zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. Izkoristili so drugo.

Na servis Grege Erpiča so Novomeščani v drugem nizu povedli s 5:2, po uspešnem napadu Valentina Turka pa je bilo že 9:5, zato je Aleš Hribar reagiral s polminutnim odmorom. Toda po novi točki gostov, tokrat Martina Kosmine so Kamničani zaostajali za pet točk (6:11), po asu Valentina Turka pa za šest (8:14). Vendar se domačini niso predali, na servis Dmitrija Babkova so se gostom približali le na točko zaostanka (19:20), toda po asu Grege Erpiča je bilo plus tri za Krko (22:19), ki je z blokom Maria Koncilje izenačila izid v nizih.

Tretji niz so Kamničani začeli s Tinetom Kvasom na podaji in Andrejem Štembergar Zupanom na mestu korektorja, ki sta v igro vstopila že ob koncu drugega niza. Dvojna menjava se je domači ekipi obrestovala, saj je z asom Babkova gostom pobegnila za pet točk (7:2), z novim asom, tokrat Saše Štalekarja in uspešno izvedenim prvim tempom Bregarja pa za sedem (10:3). Visoko vodstvo ni uspavalo domačih odbojkarjev, ki so na servis Vidmarja prišli do neulovljivih enajst točk prednosti (5:16). Prednost desetih, enajstih točk pa so ohranili do konca niza, ki ga je končal Bregar.

Tudi v četrtem nizu so varovanci Aleša Hribarja nadaljevali z bolj raznovrstno igro, s servisi pa so neprestano »pritiskali« na gostujoče sprejemalce, kar jim je po prvem tempu Štalekarja prineslo prednost štirih točk (9:5). Ko je po zaostanku petih točk (8:13) gostujoči trener vzel polminutni odmor, so se krkaši z asom Domna Kumra domačinom približali na dve točki zaostanka (11:13). A ne za dolgo, kajti na servis Primoža Vidmarja so se Kamničani razigrali ter vztrajno večali svojo prednost, ki je na koncu znašala deset točk. Zanjo točko za drugo zaporedno zmago Calcit Volleyja je dosegel Sašo Štalekar.

Izjavi po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »S samo igro smo lahko delno zadovoljni, predvsem vstopi v nize me še vedno motijo. To bo še treba popraviti. Prav to je bil razlog poraza v drugem nizu, ko so gostje pobrali nekaj dobrih žog, mi smo zaspali in to je potem odločilo, zato pa smo od tretjega niza igrali kot je treba. Pozna se nam, da so igralci utrujeni, tega se zavedam in v prihodnjih dneh bomo počitku dali večji poudarek. Všeč mi je, da so lahko bolj ali manj igrali vsi igralci.«

Martin Kosmina, kapetan Krke: »Po osvojenem drugem nizu nismo več toliko pritiskali s servisom kot v prvih dveh nizih, kar je domačinom omogočilo, da so prišli na raven igre, ki mu nismo več mogli slediti. Res je, da imamo letos močnejšo ekipo od lanske, ampak bo treba še trenirati, da bomo ves čas na takšni ravni, kot smo bili v drugem nizu.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice