Mali grad

Odbojkarske novice Calcit Volleya

18.02.2019

 

Odličen odpor Formuli Formisu

Odbojkarske novice Calcit VolleyaDruga ženska ekipa Calcit Volleyja je v tekmi 16. kroga 1A. DOL za ženske v gosteh izgubila proti domači ekipi Formula Formis z 0:3 (-20, -22, -22), vendar si navkljub porazu zasluži vse pohvale za prikazano igro. V prihodnjem krogu bodo mlade Kamničanke v nedeljo, 24. februarja, ob 16.30, gostovale v Ljutomeru. 

Formula Formis – Calcit Volley II  3:0 (20, 22, 22)

Hoče - Dvorana VŠD Hoče, gledalcev 150, sodnika Vrenko, Ortl.

Formula Formis: Bavdaž 9, Milosavljević, Sešel (L), Ajnihar 4, Ertl, Godec 1, Vovk 9, Košenina 11, Džaković 16, Šalamun, Pravdič (L), Štampar 7. Trener: Iztok Kšela.

Calcit Volley II: Krašovec 6, Špoljarič (L), Topič, Šeme 1, Lužovec 11, Javornik, Juhant, Gojak, Bošeska, Žužek 3, Zatković 17, Sitar 3, Jerala 4, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

Mlada kamniška ekipa, ki v zadnjih krogih, z redkimi izjemami, ni ravno blestela, je proti ekipi iz Rogoze, ki domače tekme igra v Hočah, spet prikazala zelo dobro igro. Na koncu so sicer morale priznati premoč veliko bolj izkušenim domačinkam, vendar je igra, ki so jo prikazale v Hočah, dobra napoved za tekmi proti Ljutomeru v prihodnjem krogu ter s Pucončankami doma v zadnjem krogu rednega dela državnega prvenstva.

Že v prvem nizu so s formiskami vodile enakovreden boj. V prvem nizu so bile do devete točke v prednosti, z dvema odličnima servisoma Ane Marije Vovk pa so jim domačinke prvič pobegnile za tri točke (15:12). Če v končnici niza ne bi naredile nekaj lastnih napak, bi domače odbojkarice verjetno do zadnje točke trepetale za vodstvo z 1:0 v nizih.

Tudi v drugem nizu se Kamničanke niso predale. Vodile so z 10:8 in 12:11, za preobrat pa je poskrbela Džakovićeva, ki je domači ekipi prinesla tri točke prednosti (17:14). Gostujoči trener Franci Obolnar je z dvema polminutnima odmoroma skušal zaustaviti nalet domače ekipe, vendar je Vovkova izkoristila četrto zaključno žogo za zmago Formule Formisa tudi v drugem nizu.

Čeprav so si domačinke v začetku tretjega niza priigrale nekaj točk prednosti, so se morale na koncu pošteno potruditi za zmago. Razigrali sta se Eva Zatković in Špela Lužovec, ki sta bili najbolj zaslužni za kamniško vodstvo s 16:14. Toda po polminutnem odmoru Iztoka Kšele so domačinke prišle do vodstva z 22:18, kar jim je zadostovalo za nove tri točke.


Tokrat presenečenja niso dovolili

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 16. kroga 1. DOL za moške doma premagali Črnuče s 3:0 (21, 16, 25). Kamničani bodo tudi v prihodnjem krogu igrali pred svojimi navijači, njihov nasprotnik pa bo prihodnjo soboto, 23. februarja, Panvita Pomgrad. Tekma se bo začela ob 19.30.

Calcit Volley - Črnuče  3:0 (21, 16, 25)

Kamnik - Športna dvorana Kamnik, gledalcev 80, sodnika: Kern, Atanasov (oba Kranj).

Calcit Volley: Hribar (L), Golob (L), Jereb 2, Vidmar 12, Lakner 8, Kotnik 8, Štembergar Zupan 11, Ivković 1, Lazar 3. Trener: Aleš Hribar.

Črnuče: Trobiš 3, Mihelčič, Hodžič, Čopi 10, Vilar , Tepić 6, Marovt 1, Rutar 11, Slovnik 11, Valenčič 5, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

Varovancem Aleša Hribarja je še kako v slabem spominu ostala tekma s prvega dela sezone, ko so v Črnučah morali priznati premoč domače ekipe. V polfinalu pokala Slovenije so Črnučanom sicer vrnili za poraz, vendar je grenak okus še vedno ostal, zato so Kamničani še toliko bolj resno vzeli tekmo z ekipo, ki jih vodi njihov nekdanji trener Marko Brumen.

V prvem nizu sta bili ekipi do desete točke izenačeni, z blokom Luke Lazarja pa so domačini prvi prišli do prednosti treh točk (13:10). Brumen je njihov nalet skušal zaustaviti s polminutnim odmorom, toda po točki Andreja Štembergar Zupana je bilo že 17:13 za kamniško ekipo. Po nesporazumu v domači ekipi so Črnučani svoj zaostanek znižali na dve točki (15:17), po napadu Primoža Trobiša pa je bil izid na 18. točki spet izenačen. Za polminutni odmor se je zato odločil Aleš Hribar, v končnici pa so Kamničani z asom Aleksandra Ivkovića prišli do treh zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. Izkoristili so že kar prvo, saj je napad Žige Čopija končal v mreži.

Filip Rutar je Črnučane po zaostanku treh točk z dvema zaporednima asoma po zaostanku treh točk popeljal do vodstva s 6:5. Vendar je bilo to njihovo edino vodstvo, kajti na servis Andreja Štembergar Zupana so domačini gostom pobegnili za tri točke (10:7), s točko Domna Kotnika in asom Jureta Laknerja pa je bilo že 15:10 za domače odbojkarje. Odpor gostov je bil dokončno zlomljen po novi seriji točk domače ekipe, ki jim je na servis Primoža Vidmarja z delnim izidom 5:0 pobegnila na 21:12. Niz je končal Jure Lakner.

Tudi na začetku tretjega niza sta bili ekipi izenačeni. Večinoma so za točko ali dve sicer bili v prednosti domači odbojkarji, ki so jih gostje vztrajno lovili, z dvema zaporednima asoma Aleksandra Tepića pa so prvič v tem nizu prišli do dveh točk prednosti (16:14). Domačini so jim vrnili s tremi zaporednimi točkami, na servisu je bil Domen Kotnik, nato pa se je z dvema zaporednima blokoma izkazal Filip Rutar in Črnučanom spet priboril dve točki prednosti (19:17). Pred vstopom v končnico niza so Kamničani po zaslugi Kotnika povedli z 22:21, v napeti končnici pa je Lakner z blokom svoji ekipi priboril dve zaključni žogi za končno zmago. Obe so gostje ubranili in imeli po asu Bineta Slovnika še sami zaključno žogo, spet pa je bil Lakner v bloku tisti, ki je bil zaslužen za tretjo zaključno kamniško žogo.

Izjavi po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Vedeli smo, da bodo Črnučani prišli sproščeni, in ko je tako, ekipa da običajno še več od sebe. Na to smo bili pripravljeni. Mislim, da smo imeli večji del tekme stvari pod kontrolo, le na koncu tretjega niza smo si otežili delo, ampak smo tudi to rešili. Ni kaj, gremo naprej, do konca rednega dela državnega prvenstva potrebujemo še dve zmagi.«

Marko Brumen, trener Črnuč: »Žal je za nekatere moje igralce odbojka prehiter šport in namesto da bi žoge, ki bi jih moral povprečni odbojkar uloviti s spodnjim odbojem ali s prsti, jim padejo na suho na tla. Dokler bomo imeli takšno situacijo v ekipi, bomo težko igrali resno odbojko.«


Po izgubljenem nizu so se prebudile

Odbojkarice prve ženske Calcit Volleyja so v tekmi 16. kroga 1A. DOL za ženske doma premagale ekipo Ankaran Hrvatini s 3:1 (15, -21, 18, 8). Tudi v prihodnjem krogu bodo Kamničanke igrale doma, njihov nasprotnik pa bo Formula Formis. Tekma bo na sporedu v soboto, 23. februarja, ob 17. uri.

Calcit Volley – Ankaran-Hrvatini   3:1 (15, -21, 18, 8)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Tomec (Novo mesto), Melavc (Šempeter v Savinjski dolini).

Calcit Volley: Kotnik 4,  P. Marušič 5, Š. Marušič, Mihalinec 9, Pogačar 1, Kostić 16, Janežič (L), Charuk 10, Kaker 13, Zorman 5. Trener: Gregor Rozman.

Ankaran Hrvatini: Tozan (L), Krstić 5, Apollonio, Pangerc,  Angelini 7, Medved (L), Pobega 1, Pavič 12, Cerovac 3, Ćorić 13, Trobec 6, Omerdić, Barut 2. Trener: Sebastjan Mikša.

Le dva dni po evropski tekmi so odbojkarice Calcit Volleyja v prvi tekmi 16. kroga 1A. DOL za ženske gostile Ankarančanke. Čeprav še nekoliko utrujene od naporne tekme z italijansko ekipo Seugella Monza, so Kamničanke odločno vstopile v tekmo in zanesljivo dobile uvodni niz. V drugem nizu so nekoliko zaspale, kar so gostje izkoristile in še v tretjem nizu vodile z 12:6, nato pa so slovenske pokalne zmagovalke le postavile stvari na svoje mesto.

Ankarančanke so v prvem nizu s tremi zaporednimi točkami povedle s 3:2, vendar je bilo njihovih upov po morebitnem presenečenju konec po seriji dobrih servisov Tine Kaker in nato še Katje Mihalinec. Domače odbojkarice so ob boljši igri tudi v napadu gostjam pobegnile za devet točk (14:5). Visoko vodstvo varovank Gregorja Rozmana ni uspavalo, še naprej so vršile pritisk s servisi, niz pa je končala Polona Marušič, kar je bila v primerjavi s sredino tekmo proti Italijankam tudi edina sprememba v prvi postavi kamniške ekipe.

Bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so Ankarančanke z blokom Rene Krstić povedle z 12:10 in Rozmana prisilile k polminutnemu odmoru. Prednost dveh točk so z novim blokom, tokrat Line Angeline ter dvema zaporednima asoma Karin Pavič celo povečale na plus pet (19:14). Še korak bliže zmagi v drugem nizu so bile po asu Cerovac, ko so še vodile s štirimi točkami prednosti (23:19), prišle pa so tudi do treh zaključnih žog. Z asom Koni Trobec so izkoristile že kar prvo.

V tretjem nizu so se težave domače ekipe na sprejemu in v napadu nadaljevale, kar so Ankarančanke izkoristile in jim z asom Krstićeve pobegnile za pet točk (7:2). Tudi visok zaostanek še ni prebudil Kamničank, kajti po asu Pavičeve so za gostjami zaostajale že za šest točk šest točk (12:6). Šele po polminutnem odmoru so se Kamničanke le zbudile, v napadu se je s tremi zaporednimi točkami izkazala Olivera Kostić, izenačenje na 13. točki pa je sledilo po asu Nine Kotnik, ki je ob koncu drugega niza vstopila v igro. S tem pa težav za gostujočo ekipo še ni bilo konec, kajti z blokom Tine Kaker so Kamničanke povedle s 16:13, s točko Lucy Charuk pa že z 20:15. Niz se je končal z dvema lastnima napakama gostij.

Do odločilne prednosti v četrtem nizu so Kamničanke prišle na servis Tine Kaker, ki je po vodstvu svoje ekipe s 3:2 izvajala šest začetnih udarcev, za vodstvo z 9:2 pa je poskrbela Olivera Kostić. Dokončno je odpor gostij zlomila Anja Zorman, ki je dosegla tudi tri ase, skupaj pa je zaporedoma izvajala sedem začetnih udarcev. Kamničanke so po njeni seriji začetnih udarcev povedle z neulovljivih 21:7.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Za poraz v drugem nizu imam tudi sam na glavi svoje maslo, toda ne glede na to, je težko od igralk pričakovati, da bodo le dva dni po težki tekmi z Monzo vse nize odigrali na visoki ravni. Dejstvo je, da je ekipa sestavljena iz desetih igralk in moramo gledati, da ne utrudimo preveč določenih igralk, ampak to ni opravičilo za slabo igro v drugem nizu. Pred nami sta zdaj dve tekmi, ki ju bo treba dobiti in računamo na ugoden izid tudi na tekmah s Formulo Formis in GEN-I Volleyjem.«

Sebastjan Mikša, trener Ankaran Hrvatini: »Tudi mi smo imeli v sredo težko tekmo proti Formuli Formisu, smo si pa danes želeli nuditi čim boljši odpor. Ritem je težak, sezona je dolga, mi pa na takšni ravni, kot je Calcit Volley težko igramo. Zadovoljni smo z osvojenim nizom, pokazali smo všečno igro, za kaj več pa potrebujemo še več dela, več izkušenj in verjetno še kaj. Čestital bi tudi Kamničankam, ki so pokazale profesionalnost, saj so igrale s polno zasedbo.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice