Mali grad

Odbojkarske novice Calcit Volleya

11.11.2018

 

Premagali utrujenost in slavili tudi v Šoštanju

Odbojkarske novice Calcit VolleyaOdbojkarji Calcit Volleyja so v petem krogu 1. DOL za moške gostovali v Šoštanju. Zanje je bila to peta tekma v enajstih dneh, navkljub temu, da počitka skorajda ne poznajo, pa so domači Šoštanj Topolšico premagali s 3:0 (23, 24, 12). V prihodnjem krogu, v soboto, 17. novembra, bodo ob 19.30 v domači dvorani gostili Salonit Anhovo. Še pred tem bodo v sredo, 14. novembra, z Mariborom igrali povratno četrtfinalno tekmo pokala Slovenije.

Šoštanj Topolšica – Calcit Volley 0:3 (-23, 24, -12)

Šoštanj – Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 250, sodnika: Valentar, Juraja (oba Prevalje).

Šoštanj Topolšica: Javornik 3, Robida 22, Plankelj (L), Port, Boženk 1, Planinc 7, Pavič 1, Mejal 2, Šoštarič. Menih (L), Uršič 7, Koren. Trener: Rade Dačović.

Calcit Volley: Pereira 13, Hribar (L), Bregar 9, Golob (L), Jereb 7, Ratek 2, Babkov 10, Štalekar 9, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan. Trener: Aleš Hribar.

Kamničani, ki so med tednom brez izgubljenega niza premagali Mariborčane v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije, brez izgubljenega niza pa so se tri dni pozneje domov vrnili tudi iz Šoštanja, čeprav so bili v prvih dveh nizih že na robu poraza. V tretjem nizu so se le razigrali in domači ekipi prepustili le dvanajst točk, kar je dobra napoved za derbi s Kanalci, ki bo na sporedu prihodnjo soboto.

Šoštanjčani, ki so se po nekaj sušnih letih spet vrnili na prvoligaško sceno, so prijetna osvežitev letošnjega državnega prvenstva. Da gre za dobro ekipo, so potrdili tudi v prvem nizu, v katerem so Kamničanom pobegnili za štiri točke (11:7), vendar so Kamničani s štirimi zaporednimi točkami izid izenačili. V izenačenem nadaljevanju niza so bili v končnici bolj zbrani gostje, ki so izkoristili prvo zaključno žogo.

Tudi drugi niz je postregel z izenačeno igro. Obe ekipi sta se menjavali v vodstvu, pri domačinih je bil nezaustavljiv domači korektor Denis Robida, ki je bil nerešljiva uganka za gostujoči blok. Pred vstopom v končnico niza so Šoštanjčani prišli do treh točk prednosti (21:18), imeli so tudi prvo zaključno žogo za izenačenje v nizih, toda bolj izkušeni gostje so jo ubranili, nato pa sami prišli do nje in jo tudi izkoristili.

V tretjem nizu so Kamničani po odličnih servisih Maxsona Pereire domačinom pobegnili za pet točk (11:6), vendar se pri tem niso zaustavili. Nadaljevali so z učinkovito igro, izboljšali so tudi igro v bloku, v napadu pa je Matija Jereb dobro razigral soigralce, tako da so bili Šoštanjčani brez pravih možnosti, da bi se jim približali. Še več, prednost gostov je vztrajno naraščala, na koncu niza pa so domačinom prepustili le dvanajst točk.

Izjavi po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Prva dva niza smo odigrali toliko, kolikor je bilo treba, vendar svojim igralcem tega ne morem zameriti. Trenutno smo v obdobju, ko se tekme sledijo ena za drugo. Z močmi so varčevali na vsakem koraku, zato pa so obe končnici dostojno oddelali. Za tretji niz lahko rečem, da smo ga odigrali zelo dobro, Pereira je v pravem trenutku potegnil s servisom, naredili smo nekaj lepih break žog, tako da smo v končnici lahko odpočili nekaj igralcev. Za nami je težka tekma, ne bom rekel, da smo prikazali dobro odbojko, vseeno pa dovolj dobro, da smo osvojili vse tri točke.«

Jan Planinc,  odbojkar Šoštanj Topolšice: »Škoda zamujene priložnosti. V prvih dveh nizih smo pokazali, da se da igrati tudi s Kamničani, a smo žal v ključnih trenutkih popustili – sploh v 3. nizu. Zahvalil bi se navijačem, ki nas niso pustili na cedilu in upam, da pridejo v takšnem številu tudi prihodnjič – da se jim oddolžimo z zmago.«


Tudi iz Puconcev s polnim izkupičkom

Odbojkarice prve ženske ekipe Calcit Volleyja so tudi v petem krogu 1A. DOL za ženske vknjižile vse tri točke. Na gostovanju so premagale domačo ekipo Kema-Roto Puconci s 3:0 (18, 27, 8). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v soboto, 10. novembra, na domačem igrišču gostile aktualne državne prvakinje, Novo KBM Branik, tekma se bo začela ob 17. uri.

Kema-Roto Puconci – Calcit Volley  0:3 (-18, -27, -8)

Puconci – Zelena športna dvorana Puconci, gledalcev 200, sodnika: Seifried (Maribor), Groznik (Orehova vas).

Kema-Roto Puconci: Svetanič, Vinkovič 1, Škraban 12, Kerbler 1, D. Oletič 1, Vilfan 5, Pintarič 3, Šadl, Kovač 10, M. Oletič, Mikl (L), Gjergjek (L). Trener: Tin Vrabl.

Calcit Volley: Kotnik 10, P. Marušič 2, Š. Marušič, Mihalinec 8, Pogačar 2, Kostić 16, Janežič (L), Charuk 6, Kaker 12, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

Slovenske podprvakinje so bile po štirih odigranih krogih ob vodilni ekipi GEN-I Volley in Novi KBM Braniku še edina neporažena ekipa državnega prvenstva, tako pa je ostalo tudi po petem krogu. Že v petek so Novogoričanke slavile v Ljutomeru, Mariborčanke so doma premagale Ankaran Hrvatine, medtem ko so Kamničanke do treh točk prišle na vročem terenu v Puconcih. Predvsem v drugem nizu so bile domačinke nekaj časa celo bližje zmagi, toda v končnici je le prišla do izraza večja kakovost gostujočih odbojkaric.

V prvem nizu so Kamničanke že v začetku niza prišle do treh točk prednosti (5:8), do odločilne prednosti pa so prišle po tem, ko so se jim domačinke približale na dve točki zaostanka (12:14). Nato so gostje s štirimi zaporednimi točkami prišle do prve večje prednosti (12:18), kar je bilo ob razpoloženi Oliveri Kostić v napadu dovolj, da so prvi niz brez večjih težav dobile.

Drugi niz so varovanke Gregorja Rozmana začele z vodstvom 3:0, vodile pa so tudi z 8:4. Nadaljevanje je bilo v znamenju domače ekipe, v kateri sta se razigrali kapetanka Iva Škraban in Nina Kovač. Z delnim izidom 12:4 so Pucončanke prišle do štirih točk prednosti (16:12), vodile so tudi še z 20:16. V razburljivi končnici so domačinke prve prišle do dveh zaključnih žog za izenačenje, obe so gostje ubranile, na koncu pa prišle tudi do zmage in vodstva z 2:0 v nizih.

Nesrečno izgubljeni niz je popolnoma zaustavil domačo ekipo, na drugi strani so se Kamničanke le sprostile, prevladovale predvsem v bloku, s petimi se je izkazala Tina Kaker, kar jim je prineslo vodstvo s 16:6. S tem je bila tekma praktično odločena, pa tudi varovanke Tina Vrabla so se sprijaznile s porazom.


Šempetranke premočne za mlade Kamničanke

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v petem krogu 1A DOL za ženske gostile SIP Šempeter, še eno ekipo z vrha prvenstvene lestvice. S 3:0 (16, 15, 13) so zmagale Šempetranke. V prihodnjem krogu bodo Kamničanke gostovale v Kopru, tekma proti Luki Kopri bo na sporedu v soboto, 17. novembra, ob 16.30).

Calcit Volley II – SIP Šempeter  0:3 (-16, -15, -13)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Atanasov (Kranj), Pevc (Škofja Loka).

Calcit Volley II: Krašovec 5, Špoljarič 3, Šeme (L), Lužovec 6, Javornik 1, Juhant, Ahačič, Gadža, Bošeska, Žužek, Zatković 12, Sitar 2, Jerala 2, Gojak (L), Trener: Franci Obolnar.

SIP Šempeter: Božič 3, Praunseis 8, Podbregar, Forštnarič 5, Žnidar 12, Dolar, Vrhovnik 11, Lakše, Mazej (L), Lakovšek 13. Trener: Beno Božič.

Varovanke Francija Obolnarja so imele v prvih štirih krogih, z izjemo tekme v Kopru proti Ankaran Hrvatinom, vse prej kot lahek žreb, pa tudi gostovanje Šempetrank v njihovi športni dvorani, zagotovo sodilo med težje tekme v letošnji sezoni. Tudi gostje so imele v prvih dveh krogih zahtevno delo, zato pa so v tretjem in četrtem krogu prišle do pričakovane zmage, vlogo favoritinj pa so opravičile tudi na današnji tekmi v Kamniku.

Domače odbojkarice so hrabro začele uvodni niz in ob dobrem napadu povedle z 8:5, prvič pa so v krizo zašle po vodstvu z 10:8, ko so gostje s štirimi zaporednimi točkami prvič na tekmi prišle do vodstva (11:10). Ko je Eva Zatković poskrbela za novo vodstvo domače ekipe (14:11), ni še prav nič dišalo na to, da bo prišlo do popolnega preobrata, toda na servis Anastazije Žnidar, ki je dosegla tudi tri ase, se je zgodilo prav to. Šempetranke so tokrat dosegle šest zaporednih točk, v končnici pa je s servisi zapretila še Nina Praunseis in pri vodstvu gostij z 22:15, je bil niz odločen. Zadnjo točko je z blokom dosegla Maja Forštnarič, sicer Kamničanka v dresu SIP Šempetra.

Drugi niz je bil praktično odločen že po uspešnem napadu Petre Vrhovnik, še ene Kamničanke v gostujoči ekipi, ko so domačinke zaostajale že za sedem točk (1:8). Spet so bili servisi Žnidarjeve tisti, ki so kamniškim sprejemalkam povzročale nemalo težav, z novim asom, tokrat Forštnaričeve pa je bilo že 18:8 za gostujočo ekipo. Drugi niz je končala še ena nekdanja igralka Calcit Volleyja, Mojca Božič, ki je z blokom zaustavila Živo Javornik.

Čeprav so tretji niz Kamničanke začele obetavno, saj so z asom Špele Lužovec povedle s 4:2, korak z gostjami pa so držale vse do izida 6:7, je bilo vsega konec na servis Jerneje Lakovšek in po treh zaporednih točkah Vrhovnikove. Na semaforju je bilo že 15:6 za SIP Šempeter, ki do konca niza ni popuščal, domači ekipi pa je prepustil le še sedem točk.

Izjavi po tekmi

Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja II: »Začeli smo še dobro, nato pa smo popolnoma padli na sprejemu, nato pa smo popustili še v drugih elementih igre. Preprosto nismo bili pravi, izgovorov nima smisla iskati.«

Beno Božič, trener SIP Šempetra: »To so tekme, ki jih moramo zmagati. Na ta način tudi načrtujemo formo in pripravljamo ekipo. Za današnjo tekmo moral pohvaliti igralke, ki so resno vstopile v tekmo, saj je vse odvisno od nas. Če bi v tekmo vstopili že z najmanjšo mero podcenjevanja, bi se vse skupaj lahko zapletlo, tako pa je bilo vse lažje. Ob tem smo taktično odigrali zelo dobro tekmo, saj nimamo tako kakovostnih posameznic kot jih imajo recimo Nova KBM Branik, prva ekipa Calcit Volleyja in GEN-I Volleyja.«  

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice