Mali grad

Odbojkarske novice Calcit Volleya

04.11.2018

 

Ob pomoči navijače dober odpor Novogorčankam

Odbojkarske novice Calcit VolleyaOdbojkarice druge ženske ekipe so v četrtem krogu 1A. DOL za ženske gostovale v Novi Gorici in proti trenutno vodilni ekipi državnega prvenstva GEN-I Volleyju izgubile z 0:3 (-8, -26, -20). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke, v soboto, 10. novembra, ob 16.30 uri gostile SIP Šempeter.

GEN-I Volley – Calcit Volley II  3:0 (8, 26, 20)

Nova Gorica – Dvorana OŠ Milojke Štukelj, gledalcev 150, sodnika: Klinar (Žirovnica), Markelj (Bled).

GEN-I Volley: T. Blažič (L), Ferlinc 1,  Zbičajnik, Perić 2, Zaplotnik, Lucas 9, Velikonja Grbac 8, Kolbl, P. Blažič 11, Lipicer Samec, Zampedri (L), Grudina 8, Ščuka 18. Trener Vasja Samec Lipicer.

Calcit Volley II: Krašovec 7, Špoljarič 1, Topič, Šeme (L), Lužovec 5, Javornik, Juhant, Ahačič, Bošeska, Žužek, Zatković 9, Sitar 6, M. Jerala 9, Gojak (L). Trener Franci Obolnar.

Novogoričanke so se pred začetkom letošnje sezone močno okrepile, svojo moč pa so dokazale tudi v prvih treh krogih in so edina ekipa, ki še ni izgubila niza. Za dozdajšnje predstave pa so si pohvale zaslužile tudi mlade Kamničanke, ki imajo najmlajšo ekipo v 1A. DOL za ženske, za dobro igro pa so bile nagrajene z zmago v Kopru proti Ankaran Hrvatinom. V Novi Gorici so sicer ostale praznih rok, vendar so v drugem nizu spet opozorile nase. V veliko pomoč so jim bili tudi navijači, ki so jih v velikem številu spremljali tudi na gostovanju v mestu vrtnic.

V prvem nizu so varovanke Francija Obolnarja na igrišče vstopile z nekoliko preveliko mero spoštovanja do nasprotnic, ki ima v svojih vrstah kar pet nekdanjih igralk Calcit Volleyja, tri so zanj igrale še lani, Tina Grudina, Pia Blažič in Ana Zaplotnik, medtem ko je Lana Ščuka s Kamničankami naslov državnih prvakinj osvojila leta 2015, Tina Lipicer pa je kamniški dres nosila leto dni pozneje. Domače odbojkarice so v prvem nizu že na začetku povedle z 8:4, svojo premoč pa so uveljavljale do konca niza, v katerem mladim gostjam niso dovolile, da bi presegle mejo desetih točk.

Vendar visok poraz v uvodnem nizu ni zaustavil Kamničank, ki so v drugi niz vstopile hrabro. Z boljšim servisom in sprejemom so enakovredno igrale z nasprotnicami, ki si nikakor niso mogle priigrati večje prednosti. Kamničanke, večino v nedeljo čaka četrtfinalni turnir mladinskega državnega prvenstva na ljubljanski OŠ Valentin Vodnik, so bile ves čas za petami Novogoričankam ali pa so celo same vodile. Še več, prišle so tudi do prve zaključne žoge za zmago v drugem nizu, ki je na njihovo žalost ostala neizkoriščena, v dramatični končnici pa so bile bolj zbrane domačinke.

Tudi v tretjem nizu so gostje nadaljevala z dobro igro. Domačinkam so pobegnile za dve točki (5:7 in 6:8),  vodile so tudi še z 10:9 in 18:17, a tokrat do izenačene končnice le ni prišlo. Vodilna ekipa državnega prvenstva je potrdila svojo večjo kakovost, dosegla nekaj zaporednih točk in izkoristila prvo zaključno žogo za četrto letošnjo zmago.  

Izjava po tekmi

Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja II: »Prvi niz smo odigrali slabo, nato pa smo imeli celo priložnost za zmago v drugem nizu, pa tudi tretji bi se lahko končal bolj ugodno za nas. V drugem smo imeli dve lepi žogi, da bi prišli do zmage, vendar smo naredili začetniško napako. Občutek imam, da če bi igrali nekoliko bolje, da bi vsaj en niz lahko dobili, na žalost pa tudi mi nismo prikazali stoodstotno. V drugem nizu smo jih »poservirali«, ampak težava je, da dobimo preveč 'lahkih 'žog. Verjetno nam res manjka kilometrine. Pohvaliti pa velja naše navijače, ki so nas glasno spodbujali.«


Do treh točk v dobri uri

Odbojkarice Calcit Volleyja so v četrtem krogu 1. DOL za ženske v domači športni dvorani premagale Ljutomer s 3:0 (12, 14, 17). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v soboto, 10. novembra, igrale v Puconcih.

Calcit Volley – Ljutomer  3:0 (12, 14, 17)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Ortl, Vrenko.

Calcit Volley: Kotnik 9, P. Marušič 8, Š. Marušič, Mihalinec 11, Pogačar, Kostić 6, Janežič (L), Charuk, Kaker 8, Zorman 12. Trener: Gregor Rozman.

ŽOK Ljutomer: Rosić, Makoter 11, Kutnjak 2, Petek 3, Hochstatter 1, Anželj 4, V. Kosi 4, Nedok, N. Kosi, Rakuša (L). Trener: Andrej Tot.

Kamničanke v domačem prvenstvu v prvih treh krogih še niso izgubile, na drugi strani pa so novinke na prvoligaški sceni, ki jih vodi nekdanji slovenski reprezentant Andrej Tot, do svoje edine točke prišle na uvodni tekmi, ko so doma izgubile s Puconci. V Kamniku so bile Ljutomerčanke brez pravih možnosti na uspeh, tekme pa je bilo konec po uri in petih minutah.

Kamniške odbojkarice so v dvoboj z gostjami iz Ljutomera, s katerimi do zdaj še niso igrale, vstopile resno, brez podcenjevanja in z asom Tine Kaker povedle s 6:2. Tudi po polminutnem odmoru gostij niso popuščale, igrale so resno ter po dveh točkah Olivere Kostić in točki Polone Marušič nasprotnicam pobegnile za enajst točk (19:8). Za prvo zaključno žogo je poskrbela Anja Zorman, niz pa se je končal z napako na servisu Kaje Makoter, sicer najbolj učinkovite igralke Ljutomerčank.

Nekoliko bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so domačinke do prve večje prednosti prišle s petimi zaporednimi točkami, zadnji dve je z asom dosegla Nina Kotnik, ko so povedle z 9:4. Po polminutnem odmoru Andreja Tota so se njegove varovanke domačinkam s točko Makoterjeve približale na tri točke zaostanka (10:13), toda po napadu Tine Kaker in tremi lastnimi napakami so gostje dokončno izgubile stik z domačo ekipo. V končnici niza se je s tremi zaporednimi točkami izkazala Anja Zorman, ki je ob tem dosegla tudi dva asa.

Ljutomerčanke so največji odpor nudile v tretjem nizu. Pri Kamničankah sta Eva Pogačar in Olivera Kostić igrali le v prvem nizu, Lucy Charuk pa sploh ni igrala, medtem ko je Elena Vukić zdaj že nekdanja igralka Calcit Volleyja. Do enajste točke sta bili ekipi še skupaj, nato pa so domačinke pobegnile za štiri točke (16:12), z novim asom Zormanove pa je bil niz, s tem pa tudi tekma, bolj ali manj odločen, saj so domačinke povedle z 20:14. Najbolj učinkovita igralka tekme Anja Zorman je tudi končala tekmo.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Zadovoljen sem s pristopom v tekmo, to je tisto, kar ponavljam dan za dnem in vesel sem, da je ekipa odreagiral tako, kot je, se pravi vstopila na igrišče brez kakršnegakoli podcenjevanja. Zavzeto, resno na vsako žogo in s tem strani sem toliko bolj vesel zmage. Zaigrale so lahko vse igralke z izjemo Lucy Charuk in prav se so se izkazale, kar je dobra popotnica za naprej. Vsaka igralka je del te ekipe, zmaguje Calcit Volley in to je najbolj pomembno.«


V treh dneh še drugič 3:1

V drugi tekmi četrtega kroga 1. DOL za moške sta se v kamniški športni dvorani pomerila domači Calcit Volley in Hoče. S 3:1 (19, -31, 16, 20) so zmagali domači odbojkarji. V prihodnjem krogu bodo Kamničani prihodnjo soboto igrali v Šoštanju, še pred tem pa jih v nedeljo čaka gostovanjem v srednjeevropski ligi v Zagrebu, v sredo pa še prva četrtfinalna tekma pokala Slovenije v Mariboru.

Calcit Volley – Hoče  3:1 (19, -31, 16, 20)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Mohorčič (Mokronog), Tomec (Novo mesto).

Calcit Volley: Pereira 18, Hribar (L), Bregar 4, Golob (L), Jereb 1, Ratek 2, Vidmar, Babkov 16, Štalekar 8, Kvas 1, Lakner 3, Kotnik, Štembergar Zupan 19.Trener: Aleš Hribar.

Hoče: Cafuta 3, Crnjanski 20, Williams 2, Šijanec 9, Drvarič 2, Špindler, Lobnik 5, Franc 4, Repa (L), Kavnik 2, Berglez 1, Šikanič 3. Trener: Miran Merkuš.

Po dnevu odmora in drugi zmagi v srednjeevropski ligi so kamniški odbojkarji v četrtem krogu domačega prvenstva gostili Hočane, ki so minulo soboto z zmago proti Črnučam prišli do prve letošnje zmage. Na drugi strani so varovanci Aleša Hribarja doživeli visok poraz v slovenskem obračunu z ACH Volley, toda že v sredo so z zmago proti Union Volleyball Raiffeisen Waldviertel potrdili, da je v Ljubljani očitno šlo le za slab dan.

V prvem nizu so si domači odbojkarji odločilno prednost priigrali na servis Andreja Štembergar Zupana, ko so po vodstvu s 6:5 dosegli sedem zaporednih točk. Zadnjo s trojnim blokom, po drugem polminutnem odmoru pa so gostje le vzpostavili ravnotežje. Pri izidu 19:14 si je v domači ekipi levi gleženj poškodoval podajalec Tine Kvas, namesto katerega je v igro vstopil Matija Jereb. Poškodba Kvasa Kamničanov ni zaustavila in z asom, tudi s pomočjo mreže, je Dmitrij Babkov končal uvodni niz.

V drugem nizu so Hočani z asom Urbana Drvariča povedli s 4:1, toda že na četrti točki, tokrat je bil z asom za domačine uspešen Babkov, sta bili ekipi spet skupaj. Do prvega vodstva so Kamničani prišli z blokom Jureta Laknerja (7:6), ki je z novim blokom svojo ekipo popeljal do prednosti dveh točk (9:7). Vendar se hoški odbojkarji niso predali, kajti po bloku Drvariča je bilo na semaforju 11:9 za goste, po napaki domačinov na servis Matevža Lobode pa že 15:10. Hočani so povedli tudi z 18:11 in 20:13. Visoko vodstvo pa gostom še ni zagotavljalo izenačenja v nizih, z asom Timoteja Ratka so se jim Kamničani približali na dve točki zaostanka, z blokom Matije Jereba le na točko in uspešnim napadom Štembergar Zupana je na 22. točki sledilo izenačenje. V napeti končnici so Hočani z asom Timoteja Franca izkoristili svojo tretjo zaključno žogo, pred tem so jih šest rešili. Niz je trajal kar 37 minut.

Kot da je izgubljeni niz razjezil domače odbojkarje, ki so na servis Babkova gostom pobegnili za sedem točk (9:2). Hočani so se Kamničanom še približali na štiri točke zaostanka (5:9), na servis Saše Štalekarja in po bloku Maxsona Pereire pa je bil tretji niz bolj ali manj odločen, kajti visoke prednosti (14:5) domači odbojkarji niso zapravili. Niz se je končal z blokom Mihe Bregarja. 

Tudi četrti niz se je začel po željah domače ekipe, z dvema asoma Jureta Laknerja, uspešnim napadom Maxsona Pereire in lastno napako hoških odbojkarjev, prednost štirih točk pa so z blokom Štalekarja povečali na pet (6:1). Domači odbojkarji so gostom pobegnili tudi že za šest točk (9:3), a so Hočani pri izidu 10:13 prepolovili svoj zaostanek. Toda do preobrata ni prišlo, Kamničani so spet zaigrali bolj zbrano in učinkovito v napadu, povedli z 18:12, zadnjo točko za tretjo zmago v letošnjem državnem prvenstvu pa je dosegel Štembergar Zupan.

Izjavi po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Ne moremo biti zadovoljni s svojo igro. Določene zadeve bomo morali popraviti, saj po nepotrebnem trošimo moči. Nekoliko nas je zaustavila poškodba Tineta Kvasa, kar pa ne bi smel biti razlog za naše slabše nadaljevanje. V nedeljo nas čaka tekma z Mladostjo in že na njej pričakujem boljšo igro.«  

Timotej Franc, kapetan Hoč: »Dali smo vse od sebe, v drugem nizu je bilo to dovolj za zmago, v preostalih treh nizih ne. V ključnih trenutkih nam je nekajkrat ponagajala tudi dvorana, vendar se zavedamo, da za nas najbolj pomembne tekme šele prihajajo.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice