Mali grad

Odbojkarji zanesljivo v polfinale, odbojkarice pa do zmage po 62 minutah igre

09.02.2017

 

Odbojkarji zanesljivo v polfinale

Odbojkarji Calcit Volleyballa so v povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije še drugič premagali ravenski Fužinar SijMetal. Tako kot pred 14 dnevni na Ravnah je bilo tudi v Kamniku 3:0 za kamniško ekipo, ki se bo v polfinalu zaključnega turnirja pokala Slovenije, od 17. do 19. marca v Kranju, pomerila z boljšim iz dvoboja Hoče – Triglav Kranj.

Calcit Volleyball – Fužinar SijMetal  3:0 (15, 19, 12)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 50.

Calcit Volleyball: Štalekar, Hribar, Golob, Novljan 12, Ratek 5, Okroglič 9, Vidmar 3, Pereira 12, Brulec, Kotnik, Lakner 4, Štembergar Zupan 5, Videčnik, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

Fužinar SijMetal: Stravnik 3, M. Jež, Lednik, Šavc, Ranc, Tomaž 8, Mori, Levar, Valentan 1, Rakić, Libnik – libero, Lesnik, Dojčilović. Trener: Bogdan Veličković.

Ravenčani so v Kamniku igrali brez svoje zadnje okrepitve Rada Dojčilovića, tako da so bile njihove možnosti, da bi presenetili domače odbojkarje še toliko manjše. Kamničani so v zadnjih dobrih 14 dneh še tretjič premagali Ravenčane, se z zmago zanesljivo uvrstili na zaključni turnir, kjer bodo branili lanskoletni naslov pokalnih zmagovalcev Slovenije.

Z boljšo igro v napadu, predvsem pa v bloku kjer se je s šestimi, od skupaj trinajstih kamniških, najbolj izkazal Žan Novljan, so si domači odbojkarji v vseh treh nizih že do drugega tehničnega odmora priigrali visoko prednost, ki so jo brez težav ohranili do konca. Prvi niz je z asom zaključil Jure Okroglič, v drugem so Kamničani do zmage prišli po napaki na servisu Nenada Rakića. Po osvojenem drugem nizu je bilo dokončno znano, katera ekipa bo sredi marca igrala na zaključnem turnirju v Kranju, navkljub temu pa so varovanci Gašperja Ribiča tudi tretji niz odigrali zavzeto ter s točko Novljana potrdili zmago.

Tudi druge tri polfinalne tekme so bile na sporedu včeraj zvečer.

Pari povratnih tekem četrtfinala pokala Slovenije

Sreda, 8. februar: Calcit Volleyball – Fužinar SijMetal 3:0 (15, 19, 12) – 3:0 (20, 25, 19)*, Hoče – Triglav Kranj (VŠD Hoče, 20:00) – 1:3 (-13, 23, -21, -19)*, Panvita Pomgrad – ACH Volley (dvorana OŠ I, 20:00) – 0:3 (-18 -17, -22)*, Krka – Črnuče ACH (ŠD Marof, 20:00) – 2:3 (16, -23, 11, -16, -9)*.

Opombi:

*- izidi prvih tekem

Ekipa v odebeljenem tisku se je uvrstila v polfinale.


Odbojkarice do zmage po 62 minutah igre

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v dvorani na Galjevici v vnaprej odigrani tekmi 18. kroga 1. DOL za ženske premagale Mislinjo s 3:0 (9, 19, 15). V soboto, 11. februarja, bodo varovanke Nicole Negra, ob 19. uri gostovale v Žirovnici pri Zgornji Gorenjski.

Calcit Volleyball – Mislinja  3:0 (9, 19, 15)

Ljubljana - Športna dvorana Galjevica, gledalcev 30, sodnika: Srša (Ljubljana), Brčinovič (Žirovnica).

Calcit Volleyball: Grudina, Božič 2, Mihevc, Blažič 4, Pahor - libero, Igličar 14, Zaplotnik 9, Kostić 8, Jerala - libero, Turk 4, Koleva 10, Van de Vyver. Trener: Nicola Negro.

Mislinja: Penica - libero, Gams 3, Lužnik, Manojlovič 1, Lekše 8, Hasić 10, Proševa. Trener: Urban Oder.

Slovenske državne prvakinje so po četrtem porazu z Novo KBM Branikom v letošnji sezoni v vnaprej odigrani tekmi 18. kroga po 62 minutah igre premagale Mislinjčanke, ki so se že zdavnaj sprijaznile s tem, da bodo v prvoligaški konkurenci plesale le eno sezono. Calcitovke so prevladovale v vseh elementih igre, domači trener Nicola Negro pa je lahko priložnost za igro ponudil tudi igralkam, ki so na zadnjih tekmah manj igrale.

Mislinjčanke so dvoboj v Ljubljani začele z vodstvo 1:0, nato pa so domačinke na servis Mojce Božič nanizale osem zaporednih točk, ob drugem tehničnem odmoru pa se je njihova prednost po dveh zaporednih točkah Slavine Koleve povečala na plus deset. Tudi v nadaljevanju niza so domače odbojkarice brez težav prihajale do točk, do vodstva z 1:0 v nizih pa so prišle po enajsti lastni napaki varovank Urbana Odra.

Čeprav tudi začetek drugega niza za gostujočo ekipo ni obetal veliko dobrega, saj je po uspešnem napadu Olivere Kostić zaostajala že za osem točk (14:6), je do konca niza le vzpostavila ravnotežje na igrišču. Zmaga domačink sicer ni bila nikoli ogrožena, najbližje so ji Mislinjčanke prišle po točki Lejle Hasić (15:19), vendar so gostje v drugem nizu pustile veliko boljši vtis kot v prvem nizu.

V tretjem nizu so gostje korak s calcitovkami držale do zaostanka dveh točk (8:10). Ana Zaplotnik je nato s tremi zaporednimi točkami, od tega je dve dosegla z asom, poskrbela za prvo občutnejše vodstvo Calcit Volleyballa (14:8). Blokerka domače ekipe se je izkazala tudi v končnici niza, ko je z novo serijo odličnih servisov zapečatila usodo gostij.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice