Mali grad

Odbojkarji v 75 minutah do treh točk, pri odbojkaricah pa odlična igra Tine Grudine

19.11.2017

 

Odbojkarji v 75 minutah do treh točk

Odbojkarji v 75 minutah do treh točk, pri odbojkaricah pa odlična igra Tine GrudineOdbojkarji Calcit Volleyja so v sedmem krogu 1. DOL za goste premagali Hoče s 3:0 (11, 19, 19). Že v sredo pa Kamničane v domači dvorani čaka nova preizkušnja, saj bodo v vnaprej odigrani tekmi osmega kroga gostili Panvito Pomgrad. Tekma z ekipo iz Murske Sobote se bo začela ob 20. uri. Od 24. do 26. novembra bodo varovanci Gašperja Ribiča na turnirju srednjeevropske lige v Kamniku igrali proti zagrebški Mladosti in slovaški ekipi Spartak Myjava.

Calcit Volley – Hoče  3:0 (11, 19, 19)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 120, sodnika: Atanasov (Kranj), Klinar (Žirovnica).

Calcit Volley: Pereira 17, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 4, Gil 4, Vidmar 12, Okroglič 10, Štalekar 9, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan. Trener: Gašper Ribič.

Hoče: Hoče: Radović 8, Drvarič , Planinšič, Cafuta 1, Šijanec 3, Ledinek – libero , Špindler 1, Franc 2, Mantha 10, Berglez, Šikanič 1, Lobnik. Trener:  Aleš Andlovič.

Pred desetimi dnevi so hoški odbojkarji že gostovali v kamniški športni dvorani, vendar jim je takrat, na drugi strani mreži nasproti stala druga ekipa Calcit Volleyja. Takrat so v osmini finala pokala Slovenije slavili Hočani, v državnem prvenstvu pa so bili proti aktualnim slovenskim pokalnim zmagovalcem brez pravih možnosti na uspeh. Za Kamničane je bila to zadnja »lažja« preizkušnja pred napornim ritmom tekem, v katerem jih po sredini tekmi s Sobočani čaka še domači turnir v srednjeevropski ligi in četrtfinalni pokalni tekmi s kanalskim Salonitom.

Kamniški odbojkarji so v obračun s Hočani krenili na najboljši možni način, saj so po zaslugi razpoloženega Maxsona Pereire, ki je s tremi asi in dvema uspešnima napadoma povedli z 12:4, po asu Jureta Okrogliča pa je bilo že 15:5. Ob drugem tehničnem odmoru so gostje po napaki Branislava Radovića zaostajali že za enajst točk, visoko vodstvo pa ni uspavalo domače ekipe, v kateri sta se razigrala še Primož Vidmar in Sašo Štalekar. Zadnjo točko v uvodnem nizu je dosegel Okroglič.

Drugi niz bolje začeli hoški odbojkarji, ki so z blokom Mihe Cafute povedli s 5:2, vendar so ob prvem tehničnem odmoru za dve točki že vodili domači odbojkarji. V bloku je bil uspešen organizator igre Radoslav Gil, ki je v nadaljevanju niza dobro razigral soigralce, ki so z asom Štalekarja na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo šestih točk. Mladi poljski odbojkar, letošnja kamniška okrepitev, je z novim blokom, Kamničane popeljal do vodstva z 20:12, kar je bila za goste, ki so v končnici niza naredili še številne lastne napake, neulovljiv zaostanek.

Tudi v tretjem nizu so na igrišču prevladovali Ribičevi varovanci, ki so nadaljevali z učinkovito igro v napadu, boljšim servisom in blokom, tako da so po asu Pereire povedli z 9:3. Z novim asom, tokrat Gila, so gostom pobegnili že za osem točk (14:6). Čeprav so se Hočani še vrnili v igro, saj so se Kamničanom približali na tri točke zaostanka (12:15), je bilo to vse, kar jim je na tej tekmi še uspelo. Do konca tretjega niza, s tem pa tudi tekme, so bili Kamničani spet veliko boljši nasprotnik, do novih treh točk pa so prišli z napadom Primoža Vidmarja.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Fantje so se že na začetku tekme držali dogovora in vmes razen nekaterih slabših trenutkov, tekmo mirno pripeljali do konca. Odigrali smo kakovostno tekmo, kar me, pred serijo težkih tekem, ki so pred nami, veseli. Naš načrt je bil, da moramo dobro izvajati začetne udarce, kar nam je tudi uspelo. Hočani so morali igrati z višjo žogo, tako da smo lažje igrali blok-obrambo ter zaustavili njihova najbolj nevarna napadalca, Radovića in Manhto, kar je bil tudi ključ do uspeha.«

Pri odbojkaricah odlična igra Tine Grudine

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi sedmega kroga 1. DOL za ženske doma premagale Alianso Šempeter s  3:1 (-25, 21, 17, 20). Že v torek in sredo bodo Kamničanke v Olomoucu na Češkem nastopile na turnirju srednjeevropske lige. V torek se bodo pomerile z domačinkami turnirja, v sredo pa še z madžarsko ekipo Vasas iz Budimpešte. Obe tekmi se bosta začeli ob 17. uri.

Calcit Volley – Aliansa Šempeter  (-25, 22, 17, 20)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 70, sodnika: Klinar (Žirovnica), Atanasov (Kranj).

Calcit Volley: Grudina 23, Peterson, Mihevc 10, Blažič 11, Igličar 19, Mihalinec 11, Zaplotnik, Pogačar 5, Zatkovič, Janežič – libero, Jerala, Mijoč, Pahor – libero. Trener: Gregor Rozman.

Aliansa Šempeter: Rituper, Božič 2, Vodlan 1, Praunseis 9, Podbregar, Forštnarič 5, Lekše 18, Vrhovnik 10, Žnidar 3, Mazej – libero, Lakovšek 6, Plesec. Trener: Beno Božič.

Za varovanke Gregorja Rozmana je bila današnja tekma z Alianso Šempetrom že četrta v tednu dni, temu primerna je bila tudi njihova utrujenost. Na drugi strani so Šempetranke v Kamnik prišle spočite, še posebej pa so bile motivirane Mojca Božič, Petra Vrhovnik in Maja Forštnarič, nekdanje odbojkarice Calcit Volleyja. Božičeva je kamniški dres nosila še lani, a se je letos vrnila v Šempeter, Vrhovnikova in Forštnaričeva, ki sta svojo odbojkarsko pot začeli v Kamniku, pa sta matični klub zapustili pred lansko sezono. Čeprav so se nekdanje kamniške igralke veselile zmage v uvodnem nizu, je v nadaljevanju vendarle do izraza prišla večja kakovost domače ekipe.

V letošnji sezoni Kamničanke, kot po pravilu niso najbolje začele uvodnega niza, nekaj podobnega pa je bilo tudi v dvoboju s Šempetrankami. Po začetnem vodstvu s 6:1 in prednostjo štirih točk ob prvem tehničnem odmoru, so gostjam dovolile, da so z uspešnim napadom Nine Praunseis izid na 11. točki izenačile, z blokom Teli Lekše pa povedle (12:11). Na servis Katje Mihalinec, zadnjo točko je sprejemalka domače ekipe dosegla z asom, so Kamničanke gostjam pobegnile za pet točk (18:13), a to ni bilo dovolj za mirno končnico niza. Z dvema točkama Urške Igličar so sicer prišle do dveh zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih, vendar so Šempetranke po zaslugi Lekšetove izkoristile tretjo.  

Še pod vtisom zapravljene priložnosti v uvodnem nizu so Kamničanke začele drugega, saj so Šempetranke povedle s 4:1. Toda Tina Grudina in Pia Blažič sta poskrbeli za izenačenje na peti točki, Katja Mihevc z blokom pa za vodstvo z 8:7. Vendar domači ekipi, ki je naredila vse preveč lastnih napak, tudi v nadaljevanju niza igra še ni stekla, saj je tudi ob drugem tehničnem odmoru zaostajala za točko. V končnici niza je bila Mihalinčeva z dvema zaporednima točkama najbolj zaslužna za tri zaključne žoge domače ekipe, drugo je nato izkoristila Tina Grudina.

V tretjem nizu so domače odbojkarice zahvaljujoč boljšemu servisu in bloku hitro prišle do prednosti šestih točk (11:5), po dveh zaporednih asih Eve Pogačar in uspešnem napadu Urške Igličar pa je bilo že 17:8. Na servis Praunseisove, dosegla je tudi dva asa, so se Šempetranke po napaki Grudine domačinkam približale le na dve točki zaostanka (17:19), vendar so po polminutnem odmoru Kamničanke zaustavile njihov nalet, vse dvome o zmagovalkah pa je s štirimi od petih točk v končnici niza rešila Grudina.

Še bolj prepričljivo so kamniške odbojkarice začele četrti niz, v katerih so po dveh blokih Grudine in napadu Pie Blažič povedle z 12:3. Z delnim izidom 7:2 so se po točki Petre Vrhovnikove Šempetranke domačinkam približale na štiri točke zaostanka (10:14), a je sledila nova serija točk domače ekipe, ki se je končala po točki Forštnaričeve, na semaforju pa je bilo 20:12 za Calcit Volley. Visoke prednosti calcitovke niso zapravile, nove tri točke za kamniško ekipo, v kateri je danes blestela Tina Grudina, ki je ob 23-tih točkah imela tudi sedem blokov, pa je prinesla Katja Mihevc.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Preprosto moramo najti način, kako bomo, po domače povedano, odtegnili ročno zavoro, s katero vstopamo v vsako tekmo. Potem, ko vidimo, da lahko, ko nam igra steče in igramo malenkost bolj sproščeno, potem nimamo težav. Na teh stvareh bomo morali delati, da jih odpravimo, me pa veseli, da je tako dobro delovala naveza organizatorke igre z obema blokerkama, saj temu na treningih posvečamo veliko pozornosti.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice