Mali grad

Odbojkarji tokrat tretji na turnirju

01.10.2018

 

Odbojkarji tokrat tretji na turnirjuOdbojkarji Calcit Volleyja so na turnirju Kanalski odbojkarji velikani, ki ga je v spomin vsem preminulim kanalskim odbojkarjem priredil OK Salonit Anhovo, izgubil obe svoji srečanji. Na prvem so jih s 3:0 (22, 21, 20) premagali odbojkarji ACH Volley, na drugem pa je bil z 2:1 (16, 15, -19) boljši od njih še domači Salonit. Prvo mesto so osvojili Ljubljančani, ki so v zadnji tekmi s 3:0 (22, 17, 14) premagali Kanalce.

Kamničani so po koncu svetovnega prvenstva v Italiji in Bolgariji prvič nastopili v polni zasedbi, tudi z reprezentantom Sašem Štalekarjem, prvič pa je bil na klopi ob Alešu Hribarju tudi njegov pomočnik Damjan Marinko. Ker kapetan ekipe Maxson Pereira še čuti bolečine v hrbtu, so se v kamniškem taboru odločili, da ga ne bodo izpostavljali naporom, tako da so tekmo z Ljubljančani, ki so jih na turnirju v Novem Sadu premagali, začeli Tine Kvas, Andrej Štembergar Zupan, Primož Vidmar, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Timotej Ratek in na mestu libera Klemen Hribar. V tej zasedbi so odigrali vse tri nize. Po zaslugi razpoloženega Petra Đirlića, ki je bil z 20 točkami tudi najbolj učinkovit igralec tekme, in boljšega bloka in sprejema, so v vseh treh nizih slavili aktualni slovenski državni prvaki. Za Calcit Volley so točke dosegli: Štembergar Zupan 16, Ratek 12, Vidmar 8, Lakner 5, Štalekar 1.

V nekoliko spremenjeni postavi so Calcitovci začeli obračun s Kanalci. Igrali so Matija Jereb, Primož Vidmar, Dmitrij Babkov, Miha Bregar, Sašo Štalekar, Timotej Ratek in Metod Golob na liberu. Po težavah predvsem na sprejemu in posledično tudi v napadu so le s težavo sledili razpoloženim Kanalcem, precej bolje pa so kamniški odbojkarji odigrali tretji niz, v katerem so igrali Jereb, Bregar, Lakner, Štembergar Zupan, Babkov, Jese Rotar in Hribar. V tem nizu so bili Kamničani veliko boljši v bloku. Točke za Calcit Volley so dosegli: Babkov 12, Vidmar 7, Lakner 4, Jese Rotar 4, Štembergar Zupan 3, Štalekar 3, Bregar 2, Jereb 2, Ratek 2.

V odločilni tekmi za prvo mesto so bili boljši ljubljanski odbojkarji, ki jih vodil lanskoletni trener Salonita Andrej Urnaut. V vrstah ACH Volleyja je spet blestel Đirlić s 16 točkami.

»Kar se same telesne pripravljenosti tiče smo nekoliko v padcu, vendar me to ne skrbi. Turnir v Kanalu smo vzeli kot enega zadnjih v tem pripravljalnem obdobju, ko so priložnost bolj ali manj dobili vsi igralci, saj smo želeli videti, kaj od fantov v novi sezoni lahko pričakujemo. Resda smo obakrat izgubili, vendar je bilo v obeh porazih tudi nekaj dobrih stvari, predvsem pa smo bolj ali manj dobili odgovor, okoli koga bo slonela letošnja igra, vemo pa tudi, kakšne so alternative. Do začetka državnega prvenstva imamo še 14 dni, kar bo dovolj časa, da vzpostavimo svojo igro,« je po turnirju v Kanalu dejal Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja, ki bo že v torek gostoval v Mariboru. Prihodnjo soboto se bodo nato doma pomerili s Salonitom, v sredo, 10. oktobra, pa jih čaka še ena domača tekma, tokrat s Panvito. Svojo prvo tekmo v letošnjem državnem prvenstvu bodo imeli v Kranju.

Izidi turnirja v Kanalu

ACH Volley – Calcit Volley 3:0 (22, 21, 20), Calcit Volley – Salonit 1:2 (-16, -15, 19), Salonit Anhovo – ACH Volley 0:3 (-22, -17, -14).

Vrstni red: 1. ACH Volley, 2. Salonit Anhovo, 3. Calcit Volley.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice