Mali grad

Odbojkarji še naprej brez izgubljenega niza, odbojkarice po hudem boju do točke

09.02.2015

 

Odbojkarji še naprej brez izgubljenega niza

Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyballa, ki igra v 3. DOL – zahod, nadaljujejo z odličnimi predstavami v drugem delu sezone. V trinajstem krogu so v dvorani OŠ Stranje s 3:0 (13, 19, 15) premagali še drugo ekipo Salonit Anhovega. Brez poraza so s 37-timi točkami zanesljivo na prvem mestu, v prihodnjem krogu pa bodo gostovali v Braslovčah.

Kanalski odbojkarji so v Stranje prišli v nekoliko oslabljeni zasedbi, saj so nekateri njihovi igralci že pridruženi prvi ekipi, vendar to domačih odbojkarjev ni uspavalo. Od prve točke naprej so v tekmo vstopili z vso resnostjo in jo v tem slogu tudi končali. To je njihova že četrta tekma v drugem delu sezone, ki so jo dobili brez izgubljenega niza. O premoči kamniških odbojkarjev dovolj zgovorno govori podatek, da se je končala v eni uri. V domači ekipi je manjkal Grega Ratek, ki si je med tednom na treningu s prvo člansko ekipo Calcita zvil gleženj, tekmo pa so začeli Aleš Smrekar, Peter Lombergar in Žan Bezjak, Luka Lazar in Jan Pibernik, Timotej Ratek in prosti igralec Metod Golob. Priložnost za igranje so dobili še Gašper Ribič, tudi tokrat na mestu podajalca, Nejc Močnik, Teo Podobnik Pirc in Jaka Klemenčič. Z novimi tremi točkami so Kamničani na prvem mestu zadržali prednost devetih točk pred drugouvrščeno Kostanjevico na Krki.

»V prvem delu sezone smo imeli v Kanalu veliko težav, da smo zmagali, tokrat je bila tekma precej lažja. Tudi zato, ker so Kanalci prišli bolj ali manj s kadetsko ekipo, saj je nekaj njihovih igralcev, vključenih v prvo člansko ekipo. Temu primerna je bila tudi sama tekma. Zanimalo me je, koliko smo sposobni tudi proti slabši ekipi igrati maksimalno, brez padcev v igri, kar nam je bolj ali manj uspelo,« je po novi, trinajsti zmagi svojih varovancev povedal trener Gregor Hribar.

Odbojkarice po hudem boju do točke

Druga ženska ekipa Calcit Volleyballa je v trinajstem krogu 2. DOL zahod v dvorani OŠ Toma Brejca gostila ekipo Aquawata iz Žirovnice. Čeprav so vodile z 2:1 v nizih, so se na koncu izgubile z 2:3 (16, -22, 20, -16, -8). Z osvojeno točko so prehitele Novomeščanke in so zdaj na osmem mestu prvenstvene lestvice. V prihodnjem krogu jih čaka gostovanje v Grosupljem.

Po zmagi nad Kranjčankami v prejšnjem krogu so varovanke Tanje Božinović z veliko mero optimizma čakale na svoj dvoboj z vedno neugodnimi Žirovničankami. V prvem nizu so mlade Kamničanke prikazale odlično igro in prepričljivo slavile, toda v drugem so se nasprotnice razigrale, predvsem v obrambi, tako da so domače odbojkarice le stežka zaključevale napad. Po zmagi v tretjem nizu so bile odbojkarice Calcit že na pragu dveh pomembnih točk v boju za obstanek v ligi, toda vajeti igre so v svoje roke vzele bolj izkušene gostujoče odbojkarice in izid v nizih izenačile. V petem odločilnem nizu so bile Kamničanke, ki so igrale brez Neže Repnik, ob menjavi strani še blizu Žirovničankam, ki so na koncu dosegle pet zaporednih točk ter se veselile zmage. Toda, ker so Novomeščanke izgubile na gostovanju v Ljubljani, so Kamničanke z osvojeno točko na osmem mestu prvenstvene lestvice z dvanajstimi točkami. Eno več, kot jo imajo Novomeščanke in pet manj kot jih imajo Grosupeljčanke, pri katerih bodo gostovale v prihodnjem krogu.

»Še enkrat so dekleta s svojo igro pokazale, da se stvari izboljšujejo. V tako kratkem času je bilo težko ponoviti odlično igro iz prejšnjega kroga, čeprav je v prvem nizu še vse delovalo, kot je treba. V nadaljevanju so se nasprotnice razigrale ter v napadu izkoristile svoje izkušnje, znale pa so izkoristiti naše šibke točke. Dekleta so se borile po svojih najboljših močeh, borbenost je bila na visoki ravni, žal pa nam na takšnih dolgih, težkih tekmah popusti zbranost. Škoda, da nismo izkoristile priložnosti, da osvojimo še kakšno točko več, toda tudi s to smo lahko zadovoljne,« je po dvoboju z Žirovnico dejala Tanja Božinović, trenerka kamniških odbojkaric.

Calcit Volleyball II je igral v postavi: Tina Novak, Eva Pogačar, Ana Špoljarič, Špela Lazar, Veronika Beznik, Tjaša Gregorinčič, Lara Koritnik – libero1, Tjaša Gadža, Patricija Porovne Černe, Sara Sitar in Neža Ladink – libero 2.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Tine Forštnarič


<< Nazaj | Novice