Mali grad

Odbojkarji prepričljivo zmagali proti Sobočanom, Calcitovke pa le korak do finala končnice državnega prvenstva

23.03.2017

 

Odbojkarji prepričljivo zmagali proti Sobočanom

Odbojkarji prepričljivo zmagali proti Sobočanom, Calcitovke pa le korak do finala končnice državnega prvenstvaOdbojkarji Calcit Volleyballa so le tri dni po velikem slavju na finalu zaključnega turnirja pokala Slovenije v domači dvorani v prvi četrtfinalni tekmi končnice 1. DOL za moške doma po le 67-tih minutah igre premagali Panvito Pomgrad. Druga četrtfinalna tekma bo na sporedu v soboto, ob 19. uri, v Murski Soboti, Kamničani pa za uvrstitev v polfinale končnice potrebujejo le še zmago.

Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad  3:0 (11, 14, 14)

Kamnik - Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Markelj (Bled), Atanasov (Kranj).

Calcit Volleyball: Štalekar 7, Hribar - libero, Golob - libero, Novljan , Ratek, Okroglič, Vidmar, Pereira 23, Brulec 2, Lakner, Kotnik 11, Štembergar Zupan 9, Videčnik 6, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič 1, Šmitran, Detela 6, Rojnik 15, Flisar 7, Drvarič, Kasnik, Ratkai - libero, Gašparin - libero. Trener: Dejan Fujs.

Kamničani so v nedeljo na zaključnem turnirju pokala Slovenije z nepozabnim preobratom in zaostanku z 0:2 v nizih v Kranju ubranili pokalno lovoriko. Pred prvo četrtfinalno tekmo končnice državnega prvenstva je bilo zato vprašanje, ali bo le tri dni po velikem slavju v njihovih rokah in nogah še dovolj dinamita za Sobočane, ki so imeli svojo zadnjo tekmo pred 14 dnevi, ko so na Ravnah v zeleni skupini premagali Fužinar SijMetal in tudi na ta način pripomogli, da bodo Ravenčani v prihodnji sezoni spet igrali v 2. DOL. Navkljub utrujenosti so varovanci Gašperja Ribiča upravičili vlogo favorita, nasprotnika pa so nadigrali v vseh elementih igre.

V prvem nizu so domači odbojkarji na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, v napadu je bil uspešen Maxson Pereira, toda, ko so se jim Sobočani, ki so v Kamnik prišli brez Aljoše Bogožalca, približali na dve (7:9), je vse kazalo na izenačen dvoboj do same končnice. Toda po asu Domna Kotnika je bilo že 14:7 za domačo ekipo, ki je prednost sedmih točk ohranila do drugega tehničnega odmora. Do konca niza je bilo vse v znamenju kamniške ekipe, ki je bila nevarna z vseh položajev, z asom in blokom pa sta ga končala Matic Videčnik in Sašo Štalekar.

Na začetku drugega niza so soboški odbojkarji le vzpostavili ravnotežje na igrišču. Z boljšim servisom so ob prvem tehničnem odmoru še vodili za točko, po uspešnem napadu Gorazda Flisarja za dve (9:7). Vendar so jim Kamničani hitro odgovorili. Razigral se je Pereira, za katerega v soboški ekipi niso našli protiorožja, ki je s petimi zaporednimi točkami Kamničane na drugi tehnični odmor popeljal s prednostjo štirih točk. Prav brazilski korektor v kamniški ekipi pa je nato s servisi povzročal težave soboškim sprejemalcem, niz pa je, podobno kot uvodnega, končal Štalekar.

Tretji niz je bil na začetku podoben prvemu, saj je bil Jakob Rojnik, edini razpoloženi igralec v soboški vrsti, zaslužen, da so odbojkarji Calcita po prvem tehničnem odmoru vodili le za točko (8:9). Toda na servis Jana Brulca so Sobočani hitro zaostajali za šest točk (14:8), po uspešnem napadu Kotnika že za osem (17:9). S tem je bila tekma, ki se je končala z dvema zaporednima lastnima napakama gostov, praktično odločena.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: »Pričakoval sem težjo tekmo, še zlasti po po dveh napornih tekmah konec minulega tedna v Kranju, vendar so fantje od prvega trenutka naprej igrali borbeno, zavzeto in si resnično zaslužijo čestitke. Delo nam je sicer nekoliko olajšalo dejstvo, da so Sobočani v Kamnik prišli brez Aljoše Bogožalca, toda navkljub temu je bila naša igra na visoki ravni. Vendar bo treba podobno igro ponoviti še v soboto v Murski Soboti.«


Calcitovke korak do finala končnice državnega prvenstva

V ljubljanskem polfinalnem obračunu končnice 1. DOL za ženske so odbojkarice Calcit Volleyballa v dvorani Tivoli premagale VOLLEYBAL Ljubljano s 3:1 (19, 18, -25, 7) premagale VOLLEYBALLjubljano. Povratna tekma bo na sporedu v soboto, ob 19:30, v dvorani na Galjevici.

Calcit Volleyball - Volleyball Ljubljana  3:1 (19, 18, -25, 7)

Kamnik - Športna dvorana Tivoli, gledalcev 60, sodnika: Perčič (Kamnik), Jovanović (Komenda).

Calcit Volleyball: Grudina 16, Božič, Mihevc 5, Blažič 10, Pahor, Igličar 17, Zaplotnik 2, Kostić, Jerala - libero, Turk, Koleva 22, Van de Vyver 2. Trener: Nicola Negro.

Volleyball Ljubljana: Maček 4, Mijoč 13, Ferlinc 6, Čotar 3, Dolenc, Pavić, Crnjac 1, Mihalinec 11, Janežič, Vrhovnik 4, Arnež 4, Flego 2. Trener: Gregor Rozman.

Obe ekipi sta minuli konec tedna igrali na zaključnem turnirju pokala Slovenije, obeh pa sta morali priznati premoč Novi KBM Braniku, ki je ubranila pokalni naslov. Bližje zmagi so sicer bile odbojkarice Calcit Volleyballa, ki so z Mariborčankami izgubile šele po tie-breaku, medtem ko varovanke Gregorja Rozmana proti poznejšim pokalnim zmagovalkam niso osvojile niti niza. Proti aktualnim državnim prvakinjam so sicer osvojile niz, nudile dober odpor tudi na začetku četrtega niza, toda po napačni postavitvi, ki je calcitovkam prineslo vodstvo s 7:0, je bilo njihovega odpora konec.

Ljubljanski obračun so bolje začele gostujoče odbojkarice, ki so na prvi tehnični odmor odšle s točko prednosti, z blokom Maše Arnež so jo povečale še za eno. S tremi zaporednimi točkami so do vodstva, nato prišle calcitovke (13:10), toda ob drugem tehničnem odmoru so spet zaostajale za točko, ko je napad Slavine Koleve končal v avtu. Toda prav Koleva je poskrbela za novo vodstvo domače ekipe (18:17), za prvo občutnejšo prednost pa Urška Igličar (21:18). Prav Igličarjeva je bila s svojimi servisi med najbolj zaslužnimi, da so v končnici niza varovanke Nicola Negra dosegle štiri zaporedne točke, po njem asu pa je bilo 1:0 za Calcit Volleyball.

V drugem nizu so si domače odbojkarice že do prvega tehničnega odmora priigrale tri točke prednosti, po njihovi napaki se jim gostje približale na dve (7:9). Vendar so v nadaljevanju niza domačinke spet prevzele pobudo, z boljšim servisom povzročale težave gostujočim sprejemalkam, v napadu pa je Anja Zaplotnik vodstvo svoje ekipe povečala na šest točk (15:9). Razlika šestih točk je bila tudi ob drugem tehničnem odmoru, drugo zaključno žogo za vodstvo z 2:0 v nizih pa je zaključila Koleva.

V tretjem nizu je vse dišalo po gladki zmagi domače ekipe, ki je s točko Tine Grudine na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo petih točk, po napaki Petre Flego na servisu pa je bilo ob drugem že plus sedem za Calcit Volleyball. Ko je bilo po novi točki Koleve in napaki Nuše Ferlinc že 22:13, skorajda nihče v dvorani ni pomislil, da bi lahko prišlo do preobrata. Toda mlada Nika Čotar je s svojimi servisi povzročila nemalo težav kalcitovim sprejemalkam, v končnici pa sta Katja Mihalinec in Anja Maček z blokoma izničili dve zaključni žogi domače ekipe, ki nato ni izkoristila še tretje. Kar ni uspelo domačinkam, je v prvem poskusu z blokom uspelo Čotarjevi.

Tudi na začetku četrtega niza so gostje bile enakovredne domači ekipi, imele ob prvem tehničnem odmoru celo točko prednosti, toda zaradi napačne njihove postavitve, so calcitovke povedle s 7:0, s tem pa je bila tekma odločena. Na servis Pie Blažič so nato povedle z 21:4, tekmo pa je zaključila razpoložena Koleva. 

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice