Mali grad

Odbojkarji prepričljivo proti Krki, odbojkarice pa premagale VOLLEYBALL Ljubljano

29.01.2017

 

Odbojkarji prepričljivo proti Krki

Odbojkarji Calcita Volelyballa so v tekmi 16. kroga 1. DOL za moške pred svojimi navijači brez izgubljenega niza premagali goste iz Novega mesta. Že v torek, 31. decembra, bodo varovanci Gašperja Ribiča na domačem igrišču v vnaprej odigrani tekmi 18. kroga gostili SIP Šempeter.

Calcit Volleyball – Krka   3:0 (18, 19, 19)

Kamnik - Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Markelj (Bled), Kern (Kranj).
Calcit Volleyball: Štalekar, Hribar - libero, Golob - libero, Novljan, Ratek, Okroglič, Vidmar, Pereira 12, J. Brulec 4, Lakner 5, Kotnik 9, Štembergar Zupan 15, Videčnik 1, Konjedic. Trener: Gašper Ribič
Krka: L. Brulec, Ožbalt - libero, G. Erpič 1, Vrhovšek, Kosmina 11, Borin - libero, U. Erpič 2, Stosić 1, Drobnič 10, Pucelj, Bregar 7, Lindič, Klobčar, Renko, Turk 4. Trener: Jože Časar.

Odbojkarji prepričljivo proti Krki, odbojkarice pa premagale VOLLEYBALL LjubljanoKamniški odbojkarji, ki so po petih zaporednih porazih ob koncu lanskega in začetku letošnjega leta minulo soboto na Ravnah le prišli do prve zmage v letu 2017, so med tednom v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije še drugič zaporedoma premagali Fužinar SijMetal. Z dobro igro pa so nadaljevali tudi v svoji prvi tekmi pred svojimi navijači v letošnjem letu, saj proti gostom iz Novega mesta njihova zmaga niti trenutek ni bila vprašljiva. Čeprav sta imeli obe ekipi nekaj nad 50-odstotni sprejem, so bili Kamničani precej boljši v napadu, bloku, naredili pa so tudi manj lastnih napak.

Do prvega tehničnega odmora so si domači odbojkarji po uspešnem napadu Maxsona Guilherma Pereire priigrali tri točke prednosti, s tremi so po bloku Domna Kotnika vodili tudi ob drugem. Vendar so se z asom Sergeja Drobniča krkaši približali na točko zaostanka (15:16), vseh njihovih upov po preobratu pa je bilo konec po dveh zaporednih točkah Andreja Štembergar Zupana in bloku Jureta Laknerja. Ko je Lakner s še enim blokom zaustavil Drobniča, je bilo že 23:17 za domačo ekipo, ki je z blokom Pereire izkoristila svojo drugo zaključno žogo v uvodnem nizu.

Tudi drugi niz je imel podoben potek kot prvi, do drugega tehničnega odmora so gostje še držali korak s Kamničani, ki so do vodstva s 14:13 naredili kar osem lastnih napak. Toda na servis Domna Kotnika, ki je dosegel tudi dva asa, so dosegli sedem zaporednih točk. Novomeščani so v končnici niza sicer ubranili tri zaključne žoge domače ekipe, nato pa je Uroš Erpič naredil napako na servisu.

Najbolj izenačen je bil tretji niz, ki so ga bolje začeli gostje iz Novega mesta. Na prvi tehnični odmor so odšli s prednostjo treh točk, po bloku Martina Kosmine so še vodili z 10:7, nadaljevanje pa je bilo spet v znamenju kamniške ekipe, ki je z blokom Pereire povedla s 14:12. Do sedemnajste točke sta bili ekipi nato še skupaj, na servis Pereire pa gostje niso imeli pravega odgovora. Razpoloženi Štembergar Zupan je Kamničanom priboril prvo zaključno žogo za končno zmago, drugo je izkoristil Lakner.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: »Na obeh straneh je bilo veliko lastnih neizsiljenih napak, več na strani Krke, kar nam je nekoliko olajšalo delo. Veseli me, da je bila naša učinkovitost v napadu boljša kot v nekaterih zadnjih tekmah, je pa v naši igri še nekaj rezerv.«


Odbojkarice premagale VOLLEYBALL Ljubljano

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v 13. krogu 1. DOL za ženske v dvorani Tivoli s 3:1 premagale VOLLEYBALL Ljubljano. Že v torek pa varovanke Nicola Negra čaka tretji letošnji turnir v srednjeevropski ligi, ko se bodo na domačem igrišču pomerile s Slavijo iz Bratislave, v četrtek pa še enkrat z Novo KBM Branikom, ta tekma pa bo štela tudi državno prvenstvo. Obe tekmi se bosta začeli ob 18. uri.

Calcit Volleyball – VOLLEYBALL Ljubljana 3:1 (24, 14, -21, 12)

Ljubljana - Športna dvorana Tivoli, gledalcev 60, sodnika: Melavc (Šempeter v Savinjski dolini), Atanasov (Kranj)

Calcit Volleyball: Grudina 7, Božič, Mihevc 5, Blažič 7, Pahor, Igličar 17, Zaplotnik 1, Kostić 26, Jerala - libero, Turk, Koleva 2, Van de Vyver 6. Trener: Nicola Negro.

Volleyball Ljubljana: Maček 1, Mijoč 11, Ferlinc 9, Čotar, Dolenc - libero, Pavič 1, Crnjac 1, Mihalinec 10, Janežič - libero, Vrhovnik 8, Arnež 5, Flego 1. Trener: Gregor Rozman.

Aktualne slovenske državne prvakinje so po izpadu iz pokala CEV, ko so obakrat izgubile z Novo KBM Branikom, v domačem prvenstvu v ljubljanskem obračunu še drugič v letošnji sezoni premagale varovanke Gregorja Rozmana. Vendar so se morale za zmago pošteno potruditi, predvsem to velja za uvodni niz, v katerem so zaostajale že osem točk (7:17), v tretjem pa so celo morale priznati premoč nasprotnic. Na koncu so le prišle do treh točk, že od torka do četrtka pa jih v dvorani Tivoli čaka tretji turnir srednjeevropske lige. V torek bodo igrale s Slavijo iz Bratislave, dva dni pozneje pa še četrtič v letošnji sezoni z Novo KBM Branikom.

V prvem nizu so gostujoče odbojkarice vodile praktično od začetka, na prvi tehnični odmor so odšle s prednostjo štirih točk, do drugega so jo na servis Nuše Ferlinc povečale že na sedem. Po uspešnem napadu Petre Vrhovnik je bilo že 17:9 za Volleyball Ljubljano, ki je bila blizu zmage še pri izidu 21:15. V končnici niza pa so se calcitovke le prebudile in predvsem po zaslugi Olivere Kostić, ki je dosegla kar šest zaporednih točk, prišle do vodstva z 1:0.

Tudi v začetku drugega niza so pobudo prevzele gostje, ki so povedle s 4:0, vendar je bilo nadaljevanje popolnoma v znamenju domače ekipe. Kostićevi sta se v napadu pridružili še Pia Blažič in Urška Igličar, na servisu sta se izkazali Pia Blažič in Katja Mihevc, kar je Calcit Volleyballu prineslo vodstvo s 17:7, niz pa se je končal z napako gostij, ki se po visokem porazu v drugem nizu niso predale. Delo so jim s številnimi lastnimi napakami olajšale tudi domače odbojkarice, ki so po zaostanku štirih točk (13:17) izid še izenačile, vendar so na servis Maše Arnež gostje spet prišle do nove občutnejše prednosti (21:17). Tokrat so bile dovolj zbrane, da so s točko Katje Mihalinec le prišle do zmage v tretjem nizu.

Po izgubljenem nizu so calcitovke spet zagospodarile na igrišču, Ilka van de Vyver je dobro razigrala soigralke, Kostićeva je bila za blok nasprotnic nezaustavljiva, po bloku Tine Grudine in vodstvu s 16:6 pa je bila tekma dokončno odločena. S 26 točkami se je v domači ekipi v napadu izkazala Olivera Kostić, 17 jih je dosegla Urška Igličar, v gostujoči pa sta bila najbolj učinkovita Helena Mijoč z 11 točkami, eno manj je prispevala Katja Mihalinec.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice