Mali grad

Odbojkarji potrdili prvo mesto v Mevzi, odbojkarice premagale Luko Koper

22.10.2017

 

Odbojkarji potrdili prvo mesto v Mevzi

Odbojkarji potrdili prvo mesto v Mevzi, odbojkarice premagale Luko KoperTekma med Calcit Volleyjem in kranjskim Triglavom je imela dvojni pomen, saj je veljala tako za tretji krog 1. DOL za moške kot za tekmo četrtega kroga srednjeevropske lige. Zmage s 3:1 (-25, 21, 19, 19) so se veselili domači odbojkarji, ki so s štirimi zmagami na prvem mestu v srednjeevropski ligi. Tudi prihodnja tekma Kamničanov bo štela tako za državno prvenstvo kot za srednjeevropsko ligo, saj se bodo v soboto, 28. oktobra ob 17. uri v dvorani Tivoli pomerili z ACH Volleyjem.

Calcit Volley – Triglav Kranj  3:1 (-25, 21, 19, 19)

Športna dvorana Kamnik, 250 gledalcev, sodnika: Milinović,  Kramar Šandl (oba Hrvaška).

Calcit Volley: Pereira 14, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 4, Ratek, Gil 8, Lazar, Vidmar 18, Okroglič 1, Štalekar 13, Kvas, Lakner 1, Kotnik 14, Štembergar Zupan. Trener: Gašper Ribič.

Triglav Kranj: Toman – libero, Lužovec 7, Bošnjak, Tučen, Bežek 17, Kos 11, Beravs 3, Bregant, Mali 4, Jenko 2, Maček, Kök 3, Rezar 11. Trener: Sašo Rop.

Kranjčani so v Kamnik prišli kot vodilna ekipa državnega prvenstva, bili pa so tudi edini, ki v prvih dveh krogih še niso izgubili niza. Na drugi strani mreže je domača ekipa v minulem krogu v Kanalu prišla do točke, to je bil njen prvi poraz v sezoni, saj so ob zmagi v domačem prvenstvu v uvodnem krogu proti Krki zabeležili še tri zmage v srednjeevropski ligi. Z njimi so bili v tem tekmovanju na prvem mestu, ki so ga tudi ohranili, medtem ko so odbojkarji Triglava ostali pri dveh točkah.

Domači odbojkarji so obračun s Kranjčani začeli z Radoslavom Gilom, Primožem Vidmarjem, Domnom Kotnikom, Žanom Novljanom, Sašem Štalekarjem, Maxsonom Pereiro in liberom Klemnom Hribarjem. Do tretje točke sta bili ekipi še skupaj, nato pa je na sceno stopil domači korektor Pereira, ki je bil s tremi zaporednimi točkami najbolj zaslužen za to, da so Kamničani ob prvem tehničnem odmoru vodili s tremi točkami prednosti. Štalekar z blokom in Kotnik v napadu sta domačo ekipo popeljala do vodstva s 13:7, ob drugem tehničnem odmoru pa je bilo 16:11 za Calcit Volley. Ko je bil v napadu za vodstvo z 20:13 uspešen še Vidmar, je bil uvodni niz že blizu temu, da bi bil odločen, a se s tem Kranjčani še niso sprijaznili. V končnici niza so se domačinom približali na točko zaostanka (22:23), nato ubranili tri zaključne žoge ter z blokom Roka Rezarja povedli z 1:0 v nizih.

Drugi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so povedli s 6:2, s štirimi točkami prednosti po uspešnem napadu Vidmarja so odšli tudi na prvi tehnični odmor. Po asu Gila je bilo 12:7 za Calcitovce, ki so zahvaljujoč Kotniku ob drugem tehničnem odmoru svojo prednost povečali še za točko. Po asu Pereire je bilo že 17:10, toda spet se je skoraj ponovila zgodba iz uvodnega niza, saj so Kranjčani na servis Žana Beravsa dosegli štiri zaporedne točke in zmanjšali svoj zaostanek na 19:20. Vendar se tokrat scenarij iz prvega niza ni ponovil, kajti po polminutnem odmoru so Kamničani strnili svoje vrste, Tine Kvas, ki je na servisu zamenjal Pereiro, pa je z asom končal drugi niz.

S tremi zaporednimi točkami, na servisu je bil Miha Mali, so Kranjčani domačo ekipo pred odhodom na prvi tehnični odmor ulovili na sedmi točki, vendar je Kotnik vendarle poskrbel za prednost Kamničanov. Tudi nadaljevanje do drugega tehničnega odmora je minilo v izenačeni igri, z dvema zaporednima blokoma Gila pa so Calcitovci spet prišli do treh točk prednosti (17:14). Razpoloženi Pereira je poskrbel za vodstvo z 19:15, nato še za 22:16 ter za mirno končnico kamniške ekipe. Veliko zaslug za visoko prednost Calcit Volleyja je imel s svojimi servisi tudi Gil, niz pa se je končal s predolgim servisom Rezarja.

Gledalci so na svoj račun prišli tudi v četrtem nizu, saj so odbojkarji na obeh straneh mreže prikazali visoko raven igre. Več razpoloženih igralcev so imeli Kamničani, ki so ob boljšem bloku na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk. Na servis Novljana so aktualni slovenski pokalni zmagovalci dosegli tri zaporedne točke za vodstvo z 11:5, vendar so jim Kranjčani, na servisu je bil Rok Rezar, odgovoril s petimi zaporednimi. Žiga Lužovec je odbojkarje Triglava celo popeljal do vodstva (14:13), ki pa je bilo njihovo zadnje na tekmi. Na servis Kotnika so domači odbojkarji gostom pobegnili na plus tri (19:16), z blokom Gila že na štiri (21:17). To pa je bila prednost, ki je Calcit Volley ni več zapravil, do zmage pa so prišli zaradi napake gostov ob mreži.

Izjavi po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Ne sme se nam dogajati, da s svojimi lastnimi napakami vrnemo nasprotno ekipo v igro, kot sem nam je zgodilo v prvem nizu. To je tisto, kar mi ni všeč, so pa Kranjčani samo potrdili, da njihovi rezultati v letošnji sezoni niso naključni. Ampak vseeno bi se še enkrat dotaknil nas, ko enkrat vodiš z 20:13, moraš niz pripeljati do konca.«

Sašo Rop, trener Triglav Kranja: »Morda so gledalci v tekmi uživali, vendar sam nisem zadovoljen z našo igro. V prvem nizu so nas domačini sami vrnili v igro, mi pa smo začeli igrati pravo odbojko šele po nekaj spornih sodniških odločitvah. Calcit Volley je igral na visoki ravni, mi pa smo zanjo še malce zaostajali.«

Odbojkarice premagale Luko Koper

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tretjem krogu 1. DOL za ženske v športni dvorani Kamnik premagale Luko Koper s 3:0 (16, 11, 14). Kamničanke prihodnji teden čakajo kar tri preizkušnje, 25. in 26. oktobra bodo v Bratislavi igrale na prvem turnirju srednjeevropske lige, v soboto, 28. oktobra, pa jih čaka še gostovanje v Žirovnici, kjer se bodo pomerile z Zgornjo Gorenjsko.

Calcit Volley – Luka Koper 3:0 (16, 11, 14)

Kamnik – šortna dvorana Kamnik, 100 gledalcev, sodnika: Tomec (Novo mesto), Novak (Dvor).

Calcit –Volley: Grudina 8, Peterson, Mihevc 5, Blažič 5, Igličar 15, Mihalinec 7, Zaplotnik , Pogačar 4, Zatkovič 2, Janežič – libero, Jerala, Mijoč 1, Pahor – libero: Gregor Rozman.

Luka Koper: Raič. Kušar - libero, Isanović 5, Radešić - libero, Lucas 6, Đukić 1, Cep, Dodič 3, Haupt, Nedoh, Kocet, Jovič 1, Pešič 5, Kaker 4. Trener Sebastjan Mavrič.

V sredo so se varovanke Gregorja Rozmana po dveh letih spet predstavile kamniškemu občinstvu v prvenstveni tekmi, v zaostali tekmi 1. kroga so premagale Ljubljano, le tri dni pozneje pa so gostile še koprsko ekipo. Koprčanke v letošnji sezoni še niso vpisala zmage, tako pa je ostalo tudi po dvoboju s Kamničankami, ki so zabeležile še tretjo zmago.

Tako kot proti ljubljanski ekipi v sredo, so calcitovke dvoboj z gostjami iz Kopra začele z Evo Pogačar, Pio Blažič, Katjo Mihalinec, Tino Grudino, Katjo Mihevc, Urško Igličar in prosto igralko Majo Pahor. Koprčanke so še vodile s 4:3, z dvema zaporednima asoma Igličarjeve pa so domače odbojkarice na prvi tehnični odmor odšle s tremi točkami prednosti. Z novima dvema asoma, tokrat Katje Mihalinec, je bilo že 11:6 za Calcit Volley, težave s sprejemom pa so se v koprski ekipi nadaljevale do konca niza drugega tehničnega odmora in zaostanka šestih točk. Koprčanke so se calcitovkam še približale na tri točke (15:18), toda po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana in servisih Mihalinčeve, je bilo njihovega odpora hitro konec. Niz je z lastno napako končala Iman Isanović.

Tudi v drugem nizu so bile domače odbojkarice boljše v izvajanju začetnih udarcev, boljše so bile tudi v bloku in po treh zaporednih točkah kapetanke Urške Igličar so povedle s 3:0, na njej servis pa 11:4. Ob drugem tehničnem odmoru so z asoma Tine Grudine gostjam pobegnile za devet točk, po njenem tretjem in četrtnem zaporednem že za enajst (18:7). Za vodstvo z 2:0 v nizih je z blokom poskrbela Grudina.

Kamničanke so tudi tretji niz nadaljevale z zavzeto igro, dobrim servisom in učinkovitim napadom. Do prvega tehničnega odmora so si priigrale visokih sedem točk prednosti, vendar se Koprčanke niso predale. Z dvema zaporednima uspešnima napadoma Dajane Lucas so se domači ekipi približale na dve točki zaostanka (9:11), po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana pa je bil njihov odpor dokončno strt. Kamničanke na servis Igličarjeve dosegle kar sedem zaporednih točk, visoko vodstvo pa so zadržale do konca. Zadnjo točko na tekmi je dosegla Eva Zatković. 

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Spodbudno je, da stopnjujemo svojo igro s tekme na tekmo, kar je v tem trenutku tudi najbolj pomembno. Skozi vso tekmo smo držali sprejem, seveda pa se da vedno igrati še bolje in k temu tudi težimo.«

Sebastjan Mavrič, trener Luke Kopra: »Na sprejemu imamo težave že od začetka sezone, naredili pa smo tudi vse preveč napak na svoji servis. Tu in tam imamo težave s postavitvijo na igrišču, kar se sicer počasi izboljšuje, vendar je pred nami še veliko dela. Veliko igralk je še lani igralo v drugi, na drugi strani imajo Kamničanke v svoji ekipi igralke, ki so osvajale kolajne na evropskem in svetovnem prvenstvu, to pa se na koncu seveda pozna.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec in Matej Klanšek Velej


<< Nazaj | Novice