Mali grad

Odbojkarji po izgubljenem nizu do treh točk, odbojkarice pa nesrečno poražene v Bratislavi

02.11.2018

 

Odbojkarji po izgubljenem nizu do treh točk

Odbojkarji po izgubljenem nizu do treh točk, odbojkarice pa nesrečno poražene v BratislaviOdbojkarji Calcit Volleyja so v tretjem krogu srednjeevropske lige Mevza pred svojimi navijači s 3:1 (-22, 20, 24, 19) premagali avstrijsko ekipo Union Raifeisen Waldviertel. Že v petek pa Kamničane čaka nova preizkušnja, saj bodo v četrtem krogu 1. DOL za moške gostili Hoče. Tekma se bo začela ob 20. uri.

Calcit Volley – Union Raiffeisen Waldviertel  3:1 (-22, 20, 24, 19)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Rajković, Brlas (oba Hrvaška).

Calcit Volley: Pereira 18, Hribar (L), Bregar 9, Golob (L), Jereb, Ratek, Vidmar 7, Babkov 9, Štalekar 12, Kvas 6, Lakner, Štembergar Zupan, Lazar, Rotar 3. Trener: Aleš Hribar.

Union Raiffeisen Waldviertel: Binder (L), Plizga, Schober 7, Bornemann 17, Bartoš, Tile (L), Fullerton, Boff 10, Hahm. Szarek 18, Clayton 2, Siwczyk 11. Trener: Zdenek Šmejkal.

Kamniški odbojkarji so v srednjeevropski ligi do tekme z Union Raiffeisnom zabeležili zmago v gosteh pri Kazincbarciki ter poraz v sobotnem slovenskem obračunu v dvorani Tivoli. Na drugi strani je avstrijska ekipa, v kateri sta samo dva avstrijska odbojkarja, oba svoja dvoboja izgubila. Praznih rok je ostala tudi v Kamniku, zato pa so Kamničani zdaj po treh odigranih krogih pri petih točkah in na dobri poti, da se uvrstijo na zaključni turnir.

Še pod vtisom sobotnega gladkega poraza v slovenskem derbiju so Kamničani začeli srečanje z gosti iz Avstrije, ki so v svojih vrstah imeli razigranega Poljaka z grškim potnim listom Lukasza Janusza Szareka. Prav po njegovi zaslugi so bili gostje ves čas v prednosti, vodili so z (8:6, 16:13 in 21:18, prednost treh točk pa so ubranili do konca niza.

V drugem nizu so Kamničani le strnili svoje vrste, popravili so svoj sprejem, bolje so začeli izvajati začetni udarec, bolj učinkoviti so bili tudi v napadu. Vendar je bila pot do izenačenja vse prej kot lahka, delno so jim jo z lastnimi napakami olajšali tudi gostje. Zanimivo je, da so domači odbojkarji, podobno kot avstrijski v prvem nizu, vodili z 8:6, 16:13 in 21:18, v končnici pa so gostom prepustili le še dve točki. Niz je zaključil Sašo Štalekar.

Tudi tretji niz je bil večinoma izenačen. Bolje so ga sicer začeli gostje, ki so povedli z 8:6, ob nekdanjem drugem tehničnem odmoru so bili s prednostjo točke domačini, ki so si pred končnico priigrali že štiri točke naskoka. Vodili so tudi s 23:20, vseeno pa je do prve zaključne točke prišla avstrijska ekipa. Toda do popolnega preobrata ni prišlo, kajti s tremi zaporednimi točkami, zadnjo je z blokom dosegel Tine Kvas, so Kamničani prišli do vodstva z 2:1 v nizih.

Najbolj prepričljivo so domačini odbojkarji odigrali četrti niz, v katerem je priložnost dobil tudi mladi Bor Jese Rotar in jo tudi izkoristil. Po začetnem vodstvu z 8:4 so v nadaljevanju niza Kamničani nekoliko popustili, gostje so se jim nekajkrat približali na dve točki zaostanka, toda pred vstopom v končnico je bilo že 21:14 za Calcit Volley. Z napadom Dmitrija Babkova so domačini prišli do kar devetih zaključnih žog za končno zmago, četrto je nato izkoristil najbolj učinkovit igralec Kamničanov Maxson Pereira.

Izjava po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Poraz v prvem nizu je bil predvsem posledica velikega pritiska gostov v vseh elementih igre, za nameček pa še naš podajalec Matija Jereb ni imel ravno svojega dne. Od drugega niza naprej smo zaigrali veliko bolje, tudi bolj pametno, Tine Kvas je našel dva, tri razpoložene igralce in tekma se je obrnila v pravo smer. Poudariti pa velja, da gostje še zdaleč nimajo slabe ekipe, saj so pred nekaj tedni pošteno namučili ACH Volley. Pohvaliti moram sprejemalsko linijo, ki je opravila odlično delo in lahko bi rekel, da je bil stabilen sprejem ključ do zmage. Pred nami je izredno težko obdobje, saj nas do prihodnje srede čakajo še tri tekme. V petek igramo prvenstveno tekmo s Hočami, v nedeljo v Mevzi gostujemo v Zagrebu, v sredo pa nas čaka prva četrtfinalna tekma z Mariborom.«


Odbojkarice nesrečno poražene v Bratislavi

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tretjem krogu srednjeevropske lige Mevza gostovale v Bratislavi, kjer so proti domači Slaviji izgubile z 1:3 (-20, 23, -18, -24). Kamničanke v soboto, 3. novembra, ob 17. uri, v ŠD Kamnik čaka tekma četrtega kroga 1. DOL za ženske. Pomerile se bodo z Ljutomerom, svojo naslednjo tekmo v srednjeevropski ligi pa bodo imele 21. novembra, ko bodo gostile madžarsko ekipo Bekescsabai.

Slavija Bratislava – Calcit Volley   3:1 (20, -23, 18, 24)

Bratislava – Športna dvorana Mladost, gledalcev 100, sodnika: Batkai-Katona, Tilmann (oba Madžarska).

Slavija Bratislava: Fričova 3, Šepelova 19, Nelson 5, Herdova 11, Kvasnova 16, Škrlecova, Körmendyova 6, Marečkova, Rehakova, O'Neill 18, Magdinova (L). Trener: Michal Matušov.

Calcit Volley: Kotnik 10, P. Marušič, Š. Marušič 2, Mihalinec 9, Pogačar 6, Kostić 17, Janežič (L), Charuk 14, Kaker 10, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

Kamniške odbojkarice so po dveh uvodnih porazih v srednjeevropski ligi, ko so obakrat povedle z 1:0 v nizih, nato pa izgubile z 1:3, na gostovanju v Bratislavi nujno potrebovale zmago, če so še želele ostati v boju za uvrstitev na zaključni turnir. Vendar je ostalo zgolj pri željah, saj so še v tretje izgubile z 1:3, vprašanje pa je, kako bi se tekma končala, če madžarska sodnica Agnes Batkai-Katona v končnici četrtega niza ne bi naredila dveh velikih napak v škodo kamniške ekipe.

Slovenske podprvakinje, ki so v Bratislavo prišle brez Elene Vukić, so dobro vstopile v tekmo, saj so ob boljšem servisu in učinkovitem napadu s točko Katje Mihalinec povedle s 14:11. Toda na servis Kelsey O'Neill, ameriške blokerke v domači ekipi, je na 14. točki sledilo izenačenje. Lucy Charuk je Kamničankam sicer še prinesla vodstvo s 16:14, z novimi štirimi zaporednimi točkami pa so po daljšem času spet prišle do vodstva (18:16). Čeprav so gostje izid na 18. točki izenačile, je bila končnica v znamenju domače ekipe, pri kateri se je razigrala predvsem Zuzana Šepelova, ki je tudi dosegla zadnji dve točki.

V začetku drugega niza so slovaške odbojkarice povedle s 5:1, a so se Kamničanke na servis Mihalinčeve vrnile v igro in na sedmi točki izid izenačile. V izenačenem nadaljevanju - v kamniški ekipi so se v napadu izkazale Olivera Kostić ter obe blokerki, Lucy Charuk in Tina Kaker -, so po bloku Eve Pogačar in napaki domačink na koncu niza slavile odbojkarice Calcit Volleyja.

Tudi začetek tretjega niza je pripadel domači ekipi, ki pa tokrat ni ponovila napake iz drugega niza. Tokrat so povedle s 6:2 in 10:5 in čeprav so se jim Kamničanke po asu Nine Kotnik približale le na dve točki zaostanka (10:12), do preobrata ni prišlo. Šepelova je bila za gostje nerešljiva uganka, za nameček pa so varovanke Gregorja Rozmana naredile še preveč napak na sprejemu.

Vendar visok poraz v tretjem nizu ni zaustavil gostujoče ekipe, ki je po treh zaporednih asih Eve Pogačar Slovakinjam pobegnila za šest točk (12:6). Njihovo veselje je bilo kratkotrajno, kajti na podoben način so jim vrnile domače odbojkarice. Na servisu je bila ameriška organizatorka igre Taylor Nelson, ekipi pa sta bili ekipi na 12. točki že skupaj. V končnici se je zmaga sicer nasmihala Calcit Volleyju, ki je prišel do treh zaključnih žog za izenačenje v nizih, vendar je madžarska sodnica spregledala očiten dotik mreže ene od domačih odbojkaric, nato pa je pri izidu 25:24 za Slavijo videla dotik ene od Kamničank, kar je na koncu odločilo tekmo.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec 


<< Nazaj | Novice