Mali grad

Odbojkarji odlično opravili delo v Mariboru

08.11.2018

 

Odbojkarji odlično opravili delo v MariboruOdbojkarji Calcit Volleyja so na najboljši možni način končali prvo četrtfinalno tekmo pokala Slovenije. V Mariboru so vročo domačo ekipo premagali s 3:0 (21 22, 18). Povratna tekma bo na sporedu prihodnjo sredo v Kamniku, začela se bo ob 20. uri. Še pred tem bodo varovanci Aleša Hribarja v soboto ob 19.00 v Šoštanju igrali tekmo petega kroga 1. DOL za moške.

V nedeljo so Kamničani v četrtem krogu srednjeevropske lige Mevza ostali praznih rok na gostovanju v Zagrebu, vendar z igro, z izjemo uvodnega niza, niso razočarali. Toda le tri dni pozneje so v svoji četrti tekmi v tednu dni prišli do pomembne zmage v boju za uvrstitev na zaključni turnir pokala Slovenije. Mariborčani, ki v letošnji sezoni blestijo tako v državnem prvenstvu kot v pokalnem tekmovanju, so imeli teden dni časa, da so se pripravili na kamniško ekipo, ki jo že nekoliko načenja utrujenost. Vendar so kamniški odbojkarji tokrat nanjo pozabili. S pametno igro so ves čas tekmo imeli pod nadzorom, večji del pa so igrali v postavi Matija Jereb, Dmitrij Babkov, Primož Vidmar, Sašo Štalekar, Miha Bregar, Maxson Pereira in Klemen Hribar, nekajkrat pa je Bregarja na mestu blokerja zamenjal Luka Lazar.

»Res je, za tekmo v Zagrebu sem dejal, da nismo igrali slabo, danes smo igro ponovili, kar je bilo očitno dovolj za Maribor. Utrujenost je prisotna, vendar so igralci danes našli skrite rezerve, stopili na igrišče in tekmo imeli ves čas pod nadzorom. Naredili smo majhno število napak, v pravem trenutku so bile njihove odločitve na mestu in to je bil ključ do zmage,« je po zmagi v Mariboru dejal Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja, ki za uvrstitev na zaključni turnir potrebuje le še dva niza. V primeru, da bi Mariborčani v Kamniku v rednem delu tekme dobili s 3:0 ali 3:1, bi o napredovanju odločal zlati niz.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice