Mali grad

Odbojkarji ne le uspešni na parketu, ampak tudi dobrodelni

04.03.2018

 

Zaključek dobrodelnega projekta Calcit Volley in zbranih 2.470 evrov za družino Kordič-Zamljen

V odbojkarski družini Calcit Volley smo se decembra lotili dobrodelne akcije za pomoč družini Kordič-Zamljen, kamniški družini, ki se je po smrti očeta znašla v socialni stiski. Mama Sabina, sicer pomočnica vzgojiteljice na OŠ Roje - dela z otroci s posebnimi potrebami - je ostala sama z dvema šoloobveznima otrokoma. Nenadna izguba očeta in moža je čustveno pretresla družino, žal pa so posledice občutili tudi finančno. Nika in Aljoša sta oba nadobudna odbojkarja in člana Calcit Volleyja, zato smo čutili, da je prav, da družini priskočimo na pomoč in ji pomagamo lažje vstopiti v novo leto.

Odbojkarji ne le uspešni na parketu, ampak tudi dobrodelni V pomoč družini smo izdali koledar prvih ekip Calcit Volleyja. V dobrodelni akciji, ki je prerasla meje Kamnika, saj so z nakupom koledarja pomagali tudi prenekateri prijatelji odbojke širom Slovenije, so številni ljudje dobrega srca z nakupom koledarja ali s prostovoljnimi prispevki po svojih močeh darovali za pomoč družini. V neizmerno veselje nam je, da smo uspeli prodati prav vsak izvod omenjenega koledarja, zbrana sredstva pa smo družini v celoti predali na derbiju ženske odbojke med domačim Calcit Volleyjem in Novo KBM Branikom.

Za družino Kordič-Zamljen smo s skupnimi močmi zbrali kar 2.740 evrov, vrednostni bon pa je družini predal predsednik OK Kamnik, Gregor Hribar. V dobrodelnem projektu nismo bili sami, podprli so ga tudi naši sponzorji. Erik Dobnik, pomočnik direktorja ECE energetske družbe, ki že nekaj sezon stoji ob strani Calcit Volleyju, je družini podaril šestmesečno dobavo elektrike, ki bo mami Sabini odnesla del bremena s hrbta. Hummlova ambasadorka, sicer ekstremna športnica in velika dobrodelnica Beba Ščap, je v imenu uradnega opremljevalca Calcit Volleyja družini predala kose športne opreme za Niko in Aljošo. Akciji se je pridružil tudi fastfood Pod špico, ki je otrokoma podaril mesečni bon za dnevni obrok hrane v lokalu. Posebno darilo je imela srčna domača odbojkarica Tina Grudina, ki je mali Niki velik vzor. Podarila ji je svoj dres, ki bo deklici zagotovo velika motivacija na odbojkarski poti.

Iskrena hvala vsem, ki ste podprli našo akcijo in priskočili na pomoč družini Kordič-Zamljen.


V končnico z drugega mesta

Odbojkarice Calcit Volleyja so v zadnji tekmi rednega dela 1. DOL za ženske v domači dvorani izgubile proti ekipi Nove KBM Branika z 1:3 (23, -17, -21, -16). S porazom so Kamničanke redni del državnega prvenstva končale na drugem mestu, vendar so se že neposredno uvrstile v polfinale končnice. Prvo tekmo na domačem igrišču bodo igrale 24. marca.

Calcit Volley – Nova KBM Branik  1:3 (23, -17, -21, -16)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 500, sodnika: Kern (Kranj), Melavc (Šempeter v Savinjski dolini).

Calcit Volley: Kostić, Grudina 8, Frantti 15, Mihevc 5, Blažič 8, Igličar, Mihalinec 3 Zaplotnik, Pogačar, Janežič (L), Brčić 4, Mijoč 10, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

Nova KBM Branik: Mlakar 17, Košenina, Kaučič 12, Sužnik (L), Bračko 1, Vovk 4, Najdič 3, Milosavljević 1, Sobočan 17, Jerala 4, Pintar 10, Blagne, Koskelo (L), Krajnc.  Trener: Samo Miklavc.

V letošnji sezoni sta se najboljši slovenski ekipi zadnjega desetletja pomerile že trikrat, dvakrat, obakrat v pokalu CEV so bile boljše mariborske odbojkarice, na tekmi srednjeevropske lige, ki je štela tudi za državno prvenstvo pa so slavile Kamničanke. To jim je tudi prineslo prvo mesto na prvenstveni lestvici.

Po vodstvu z 2:0 domačih odbojkaric, so gostje na servis Anite Sobočan dosegle pet zaporednih točk, tako da je še pred prvim tehničnim odmorom Gregor Rozman vzel polminutni odmor. S tem pa težav za Kamničanke še ni bilo konec, saj so po asu Anite Sobočan Mariborčanke vodile že s 6:2, prednost štirih točk pa so imele tudi ob prvem tehničnem odmoru. Domače odbojkarice so se pred tem sicer gostjam dvakrat približale na točko zaostanka, do izenačenja na 16. točki pa je prišlo po asu Helene Mijoč, ki je po polminutnem odmoru Sama Miklavca z novim asom poskrbela za vodstvo Calcit Volleyja, nato pa je bila uspešna še v napadu za 18:16. Po napaki gostij na mreži je bilo 21:18 za Kamničanke, po bloku Katje Mihevc pa 24:20. Četrto zaključno žogo je nato izkoristila Alexandra Frantti. 

Drugi niz so veliko bolje začele Mariborčanke, ki so na servis Ele Pintar povedle s 6:0, do prvega tehničnega odmora pa so Kamničanke svoj zaostanek znižale za dve točki. Toda po vrnitvi na igrišče se je pri novem zaostanku šestih točk (4:10) poškodovala domača prosta igralka Maja Pahor, kar je za nekaj časa še dodatno zaustavilo domačo ekipo. Bankirke so vodile tudi že s 15:7, na servis Eve Pogačar pa so domače odbojkarice za trenutek zaustavile njihov nalet, a so ob drugem tehničnem odmoru vseeno zaostajale za visokih šest točk.  Do konca niza je bila še naprej pobuda na strani gostujočih odbojkaric, ki so ga tudi zanesljivo dobile.

Tudi začetek tretjega niza je pripadel varovankam Sama Miklavca, ki so, spet je bila na servisu Ela Pintar, prišle do petih točk prednosti (5:0) in šele Helena Mijoč je zaustavila njihov nalet. Prav korektorica domače ekipe je z asom na šesti točki izid izenačila, Katja Mihalinec z blokom pa Calcit Volley popeljala do vodstva s 7:6. V izenačenem nadaljevanju so ob drugem tehničnem odmoru s točko prednosti vodile gostje, ki so do vodstva prišle po treh zaporednih točkah. Do konca niza vodstva niso več izpustile iz rok, na servis Anite Sobočan so pobegnile za pet točk (23:18), kar jim je zadostovalo za mirno končnico. Niz se je končal s točko Ane Marije Vovk.

Ob prvem tehničnem odmoru v četrtem nizu so z dvema točkama prednosti vodile domače odbojkarice, ki so pred tem gostjam pobegnile že za tri (6:3). Po vrnitvi na igrišče so imele domače odbojkarice težave na sprejemu, kar je izkoristila Marina Kaučič s tremi zaporednimi asi, nato pa so bile gostje uspešne še v napadu, kar jim je prineslo vodstvo s 13:8. Tudi v nadaljevanju so bile boljše Mariborčanke, medtem ko je imela domača ekipa še naprej težave na sprejemu, posledično tudi v napadu in pri zaostanku devetih točk (10:19) je Gregor Rozman vzel še svoj drugi polminutni odmor. 

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Težko je iskati kakršnekoli izgovore, tudi poškodbe Maje Pahor ne. V ekipi je 14 igralk, in ko se zgodi takšna stvar, moramo odreagirati na prvi način. Žal mi nismo. Predvsem nismo dobro odigrali ključnih elementov, ki jih potrebujemo za zmago proti Novi KBM Braniku, tu mislim na servis in sprejem, kjer smo bili danes slabši, kar se je odražalo na rezultatu.«


Prvič v sezoni boljši od Sobočanov

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvem krogu modre skupine 1. DOL za moške v gosteh premagali Panvito Pomgrad s 3:1 (16, -21, 21, 20). Z zmago so na prvenstveni lestvici modre skupine za dve točki prehiteli Sobočane, že v sredo, 7. marca, pa bodo Kamničani v drugem krogu gostili ekipo Salonit Anhovo, ki je trenutno na drugem mestu s točko prednosti. Tekma se bo začela ob 20. uri.

Panvita Pomgrad – Calcit Volley  1:3 (-16, 21, -21, -20)

Murska Sobota – Dvorana OŠ I, gledalcev 250, sodnika: Valentar (Prevalje), Miklošič (Maribor).

Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, S. Ratkai, Grut 17, Rojnik 10, Felkar, J. Ratkai (L), Flisar 8, Javornik 7, Bogožalec 16, Bedrač, Kasnik. Trener: Sašo Topovšek.

Calcit Volley: Pereira 15, Hribar (L),  Golob (L), Novljan 11, Ratek 1, Gil 1, Vidmar 4, Okroglič 13, Kvas 2, Lakner 6, Kotnik, Štemberger Zupan 19. Lazar. Trener: Gašper Ribič.

Pred štirinajstimi dnevi so v pravem maratonskem dvoboju, v katerem so se trije od petih nizov končali na razliko, slavili soboški odbojkarji, ki so si na ta način priborili tudi tretje mesto po rednem delu državnega prvenstva. To jim je za nadaljevanje prvenstva v modri skupini prineslo tri točke, s točko manj pa so se v boj podali Kamničani. Toda po zmagi v Murski Soboti so varovanci Gašperja Ribiča na prvenstveni lestvici že prehiteli Sobočane, za drugouvrščenimi Kanalci, s katerimi se bodo pomerili v sredo pa zdaj zaostajajo za točko, saj je Salonit Anhovo s 3:2 premagal Maribor, medtem ko je bil ACH Volley s 3:0 boljši od Hoč.

Kamniški odbojkarji so odlično vstopili v dvoboj s Sobočani, ki so jih v letošnji sezoni v dozdajšnjih medsebojnih tekmah obakrat premagali. Po zviti potezi Radoslava Gila na mreži so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo šestih točk, blok Jureta Laknerja in uspešni napad Maxsona Pereire pa sta jim prinesla že vodstvo z 11:3. Tudi v nadaljevanju niza odbojkarji Calcit Volleyja niso popuščali, še naprej so bili učinkoviti v napadu, v končnici je dve točki za kar devet zaključnih žog prispeval Žan Novljan, do vodstva z 1:0 v nizih pa so prišli po napaki Jureta Kasnika.

Tudi v drugi niz so bolje vstopili Kamničani, ki so s točko Jureta Okrogliča ob prvem tehničnem odmoru vodili z 8:3. Vodili so tudi še s 14:9, a so se jim domačini pred drugim tehničnim odmorom približali na točko zaostanka, po dveh zaporednih točkah Andreja Gruta pa je bilo 17:16 za Panvito Pomgrad. S tem težav za kamniško ekipo še ni bilo konec, kajti po bloku Gorazda Flisarja je bil njihov zaostanek že tri točke (19:22), isti igralec pa je z asom tudi končal drugi niz.

V tretjem nizu so Sobočani, ki so igrali brez svojega prvega libera Klemna Hrastovca, Kamničanom pobegnili za tri točke (6:3), toda nadaljevanje je bilo v znamenju gostujoče ekipe. Na servis Tineta Kvasa, ki je v igro vstopil ob koncu drugega niza, so prišli do vodstva šestih točk (13:7). Z dvema asoma Jakoba Rojnika so se jim Sobočani sicer še približali na dve točki zaostanka (11:13), vendar jim je z asom odgovoril Jure Lakner, v napadu pa nato še Jure Okroglič, tako da je bilo na semaforju 17:12 za Calcit Volley. Visoke prednosti gostje niso zapravili, niz pa se je končal z napako Andreja Gruta.

Ko so v četrtem nizu Sobočani s štirimi zaporednimi točkami povedli s 13:8, je vse kazalo na to, da bo o zmagovalcu spet odločal peti niz. A se kamniški ekipa ni predala, z boljšim servisom so domačine oddaljili od mreže, v napadu je bil razigran Andrej Štembergar Zupan, svoje je dodal tudi Primož Vidmar, ki je na sprejemu zamenjal Jureta Okrogliča in na 19. točki je sledilo izenačenje. Tudi drugi polminutni odmor domačega trenerja Saše Topovška Sobočane ni vrnil v igro, kajti po uspešnem napadu Maxsona Pereire je bilo 23:19, po napaki Gruta pa že neulovljivih 24:19 za Calcit Volley. Drugo zaključno žogo za prvo kamniško zmago v modri skupini je izkoristil Vidmar.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Prvi niz smo resnično odigrali na visoki ravni, naredili smo natančno tisto, kar smo se dogovorili, toda v drugem nizu smo bili premalo odločni. Namesto, da bi po zmagi v uvodnem nizu pridobili na samozavesti, je bilo ravno obratno, tako da so se domačini vrnili v igro. Z nekaterimi menjavami smo preobrnili potek tekme ter na koncu priti do zmage. Veseli me, da smo danes preživeli svoje padce, ampak za nami je šele ena petina dela v modri skupini. Pred nami je še nekaj tekem, ki bodo vsaj tako pomembne, kot je bila ta v Murski Soboti. Zdaj že razmišljamo o sredini tekmi s Salonitom. Zmaga v Murski Soboti nas ne sme uspavati, v sredo bo treba prikazati še boljšo igro.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice