Mali grad

Odbojkarji nadigrali Kranjčane in nova prepričljiva zmaga odbojkaric

26.02.2017

 

Odbojkarji nadigrali Kranjčane

Odbojkarji Calcit Volleyballa so v modri skupini 1. DOL za moške prišli še do svoje tretje zmage in so se še bolj učvrstili na drugem mestu, saj so premagali Triglav Kranj, ki je imel do tega kroga le tri točke manj. V prihodnjem krogu, v soboto, 4. marca, bodo Kamničani spet igrali doma, gostili pa bodo Salonit Anhovo.

Calcit Volleyball – Triglav Kranj  3:0 819, 17, 19)

Kamnik -  Športna dvorana Kamnik, gledalcev 250, sodnika: Miklošič (Maribor), Atanasov (Kranj).
Calcit Volleyball: Štalekar, Hribar - libero, Golob - libero, Novljan 8, Ratek, Pereira 16, Brulec 4, Lakner, Kotnik 11, Štembergar Zupan 10, Videčnik 8, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.
Triglav Kranj: Toman, Lužovec, Tučen 1, Bregant 14, Planinc 5, Beravs 1, Bežek - libero, Mali, Jenko 2, M. Kök 14, A. Kök, Rezar 5. Trener: Sašo Rop.

Odbojkarji nadigrali Kranjčane in nova prepričljiva zmaga odbojkaricS porazom v Kanalu so odbojkarji kranjskega Triglava drugo mesto v modri skupini 1. DOL za moške spet prepustili Kamničanom, ki so v prejšnjem krogu slavili v Hočah. Zadnji medsebojni dvoboj v rednem delu državnega prvenstva so pred svojimi navijači dobili Kranjčani, zato je bila motivacija v oslabljeni domači ekipi, zaradi poškodbe sta manjkala Primož Vidmar in Jure Okroglič, še toliko večja.

Kranjčani, ki so do tekme v Kanalu nanizali štiri zaporedne zmage, so do prvega tehničnega odmora uvodnega niza naredili kar pet lastnih napak, domačini, ki so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, pa tri. Matej Kök je na enajsti točki poskrbel za izenačenje, toda po dveh zaporednih asih Domna Kotnika in bloku Žana Novljana so Kamničani gostom pobegnili na 18:12. Ko je bil nato v napadu uspešen še Maxson Guilherme Pereira, in so domačini povedli z 21:14, je bil prvi niz odločen. Zmago domačih v tem nizu je potrdil Kotnik.

Tudi v drugem nizu so z boljšo igro nadaljevali domači odbojkarji, ki so prevladovali v vseh elementih igre. S tremi bloki, učinkovitimi napadi Pereiri in novi točki Kotnika so gostom pobegnili za sedem točk (10:3). Za še višjo prednost je poskrbel Novljan (14:6), vendar so se Kranjčani z dvema točkama Janka Breganta in dveh blokih Roka Rezarja domačinom približali na štiri točke zaostanka (10:14). Toda na manj kot štiri točke zaostanka jim ni uspelo priti, kajti po napaki Mateja Köka so zaostajali za sedem točk (15:22), niz pa je z blokom končal Jan Brulec.

Razpoloženi Kamničani tudi v tretjem nizu niso popuščali, še naprej so pritiskali s servisi, blesteli v bloku, v napadu pa je bil izredno učinkovit Pereira. Z asom Andreja Štembergar Zupana so prvič v tretjem nizu povedli za šest točk (14:8), razlika šestih točk je bila tudi ob drugem tehničnem odmoru. Ko je Štembergar Zupan dosegel nova dva asa, je bila tekma odločena, kajti Kamničani so vodili že z 22:14, zmago za ohranitev drugega mesta v modri skupini pa je potrdil Pereira.

Izjavi po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: »Odigrali smo resnično dobro tekmo. Tudi v napadu smo bili uspešni tako na dober sprejem, kot na nekaj slabši sprejem, pa tudi v tranziciji. Uspešni smo bili tudi v bloku, tako da si igralci resnično zaslužijo vse čestitke za prikazano igro. Pričakoval sem težjo tekmo, verjetno tudi vsi, ampak končalo se je, kot se je, zato sem lahko vesel novih treh točk.«

Sašo Rop, trener Triglava Kranja: »Dejstvo je, da je bila to že druga zaporedna tekma, v kateri smo bili dokaj nebogljeni tekmec. Mislim, da gre bolj za mentalni padec forme, saj telesno dobro stojimo. Domačini so naredili le 11 lastnih napak, mi smo bili tu veliko slabši, bili smo tudi premalo agresivni. Ampak vse to je šola, še vedno imamo ekipo v ustvarjanju, razlogov za paniko ni, v najboljši formi pa bomo tako ali tako morali biti na zaključnem turnirju pokala Slovenije.«


Nova prepričljiva zmaga Calcitovk

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v 17. krogu 1. DOL za ženske v gosteh premagale GEN-I Volley s 3:0 (17, 11, 20). Za aktualne državne prvakinje je bila to zadnja tekma rednega dela državnega prvenstva, saj so v vnaprej odigrani tekmi zadnjega kroga že premagale Mislinjčanke. V sredo in četrtek calcitovke na Dunaju čaka še zadnji turnir rednega dela srednjeevropske lige.

GEN-I Volley – Calcit Volleyball  0:3 (-17, -11, -20)

Nova Gorica - Mestna dvorana Nova Gorica, gledalcev 100, sodnika: Klinar (Radovljica), Kern (Kranj).

GEN-I Volley: T. Bavdaž 6, P. Marušič 4, N. Bavdaž 5, Kolbl 3, Đukić 3, Velikonja Grbac 5, Š. Marušič 6, Simčič - libero, Spačal 3, Vičič, Gubaš, Beguš. Trener: Alen Bektašević.

Calcit Volleyball: Grudina 5, Božič 1, Mihevc 1, Blažič 14, Pahor, Igličar, Kostić 21, Zatković 3, Jerala - libero, Koleva 8. Trener: Nicola Negro.

Ker so odbojkarice GEN-I Volleyja in Calcit Volleyballa svoji tekmi 18. kroga 1. DOL za ženske že odigrali, je bil današnji medsebojni obračun v Novi Gorici, ki so ga po minutah igre dobile gostje, njihov zadnji v rednem delu državnega prvenstva. Novogoričanke, ki so v zadnjem obdobju imele veliko težav s poškodbami, so se sicer zanesljivo uvrstile v četrtfinale končnice, a bodo vanj krenile kot četrtouvrščena ekipa, medtem ko so calcitovke že uvrščene v polfinale končnice, najverjetneje pa bodo redni del državnega prvenstva končale na drugem mestu, saj je težko verjeti, da bi v zadnjem krogu Volleyball Ljubljana na domačem igrišču odvzela točko Novi KBM Braniku.

V prvem nizu so domače odbojkarice do prvega tehničnega odmora še držale korak z gostjami, ki so nato z boljšim servisom, predvsem pa po zaslugi Olivere Kostić, ki je bila v napadu nezaustavljiva, ob drugem tehničnem odmoru svojo prednost povečale na šest točk. Težave na sprejemu so se v domači ekipi nadaljevale tudi po vrnitvi na igrišče, varovanke Nicola Negra so na servis Slavine Koleve povedle z 21:11, do konca niza, ki ga je zaključila Mojca Božič, pa so domačinke le nekoliko omilile svoj poraz.

Čeprav so calcitovke na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk, ni še prav nič dišalo po tem, da bodo Novoričanke v drugem nizu popolnoma nemočne. Toda domače sprejemalke so imele nemalo težav na servis gostij, najprej Kostićeve, nato še Božičeve, ki je z asom svojo ekipo popeljala do vodstva 17:7. Zadnji točki v drugem nizu sta prispevali mlada Eva Zatković in odlična Kostićeva.

Na začetku tretjega niza so novogoriške odbojkarice povzročale nemalo težav gostjam, ki so zatajile na sprejemu. Špela Marušič je dosegla kar tri zaporedne ase, nato enega še Teja Kolbl, kar je GEN-I Volleyju prineslo vodstvo z 9:3. Vendar je do odgovora državnih prvakinj hitro prišlo, na servisu je bila Koleva, Kostićeva pa je na deseti točki izid izenačila. Tina Grudina, ki je predlani v Calcit Volleyball prišla prav iz novogoriškega prvoligaša, je svojo ekipo popeljala do vodstva s 13:12, serijo zaporednih točk pa je z dvema asom za vodstvo z 19:12, zaključila Kostićeva. Tako kot v drugem nizu sta tudi v tretjem, zadnji točki za zmago ljubljanskih odbojkaric prispevali Zatkovićeva in Kostićeva.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice