Mali grad

Odbojkarji iz Pliberka s prepričljivo zmago, odbojkaricam tudi proti Mladosti ni šlo

28.01.2018

 

Iz Pliberka s prepričljivo zmago

Odbojkarji Calcit Volleyja so zadnji turnir srednjeevropske lige v Pliberku, kamor se bodo vrnili spet 9. in 10. marca, ko bo na sporedu zaključni turnir, končali s prepričljivo zmago. Kamničani so s 3:0 (20, 19, 17). Svojo naslednjo tekmo bodo Kamničani igrali v soboto, 3. februarja, ko jih v dvorani Tivoli čaka tekma 14. kroga 1. DOL za moške proti Črnučam.

Calcit Volley – Vegyesz Kazincbarcika   3:0 (20, 19, 17)

Pliberk – Športna dvorana Pliberk, gledalcev 100, sodnika: Brlas, Rajković (oba Hrvaška).

Calcit Volley: Pereira 12, Hribar (L) 1, Golob (L), Novljan 5, Ratek, Gil 2, Vidmar 14, Okroglič 6, Štalekar 5, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 4, Lazar. Trener: Gašper Ribič.

Vegyesz Kazincbarcika: Dudas (L), Paez Diaz 1, Juhasz 7, Kozsla, Banai 5, Toronyai, Szabo 11, Milev 9, Arva, A. Gebhardt (L), Meszaros 5, N. Gebhardt 1. Trener: Daniel Oravec.

Odbojkarji iz Pliberka s prepričljivo zmago, odbojkaricam tudi proti Mladosti ni šloNa prvi tekmi pliberškega turnirja srednjeevropske lige so kamniški odbojkarji proti domači ekipi Posojilnica Aich/Dob zapravili vodstvo z 2:0 v nizih, z osvojeno točko pa naj bi si zagotovili najmanj tretje mesto po rednem delu tekmovanja. Toda ne po pravilih srednjeevropske lige, kjer piše, da mesto na lestvici določa število zmag in ne število točk. Tako so bili pred današnjo tekmo s Kazincabriko navkljub dvema točkama manj pred Kamničani odbojkarji iz Doba.

Večino prvega niza so bili v vodstvu kamniški odbojkarji, ki so tudi prvi prišli do treh točk prednosti (14:11), takšna pa je bila njihova prednost po uspešnem napadu Primoža Vidmarja ob drugem tehničnem odmoru. Najbolj razpoloženi igralec madžarske ekipe David Szabo je soigralce pred vstopom v končnico niza še približal na točko zaostanka (18:19), vendar sta bila nato Maxson Pereira in Jure Okroglič najbolj zaslužna zato, da so Kamničani povedli z 1:0 v nizih.

Tudi v drugem nizu so bili varovanci Gašperja Ribiča boljši nasprotnik, v bloku je prevladoval Sašo Štalekar, v napad pa sta bila razpoložena Maxson Pereira in Primož Vidmar, na sprejemu pa sta bila zanesljiva Klemen Hribar in Jure Okroglič. Do izida 11:10 so madžarski odbojkarji še držali korak s slovenskimi, ki so nato s točko Žana Novljana pobegnili na 17:12. Še bližje vodstvu z 2:0 so bili po bloku Štalekarja za 21:15, najvišji igralec tekme pa je tudi končal drugi niz.

Kamniški odbojkarji so tretji niz začeli z vodstvom 6:0, na servisu je bil Radoslav Gil, s tem pa je bilo vprašanje zmagovalca odločeno, kajti visokega vodstva niso več zapravili. Madžarski odbojkarji so se jim najbolj približali pri izidu 6:10, toda kot je bil razpoloženi Vidmar uspešen za povečanje vodstva na 20:13, je bil tudi ta niz praktično odločen. Tudi v končnici niza so bili slovenski podprvaki veliko boljši nasprotnik, zmago pa je potrdil Žan Novljan.

Calcit Volley je z današnjo zmago začasno prevzel prvo mesto na lestvici, toda zaradi nerazumljivega pravila, da o končnem mestu na lestvici odloča število zmag in ne število osvojenih točk, bodo redni del tekmovanja najverjetneje končali šele na četrtem mestu. ACH Volleyj, ki ima z dvema tekmama manj trenutno dve točki manj, bo na zadnjem turnirju v dvorani Tivoli gostil Triglav Kranj in Košice, trenutno tretjeuvrščena ekipa Mladost Zagreb, ki ima na tretjem mestu tri točke manj, bo v svoji zadnji tekmi v hrvaškem obračunu gostila Mladost Kaštelo, medtem ko Posojilnico Dob s kar petimi točkami in tekmo manj čaka še tekma s Kazincbarciko.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Danes smo odigrali dobro tekmo od začetka do konca, naredili manj napak kot na petkovi tekmi s Posojilnico Dobom, medtem ko so nasprotniki predvsem na servisu veliko grešili. Veseli me, da smo bili danes boljši v tistih elementih igre, v katerih smo bili včeraj nekaj slabši, to pa je bilo dovolj za zmago.«


Odbojkaricam tudi proti Mladosti ni šlo

Odbojkarice Calcit Volleyja so tudi na svoji drugi tekmi zadnjega turnirja rednega dela srednjeevropske lige v Bekescsabi na Madžarskem ostale praznih rok. Po porazu proti domači ekipi Linamar Bekescsabi na petkovi tekmi, so danes z 0:3 (-19, -20, -21) izgubile še z zagrebško Mladostjo in imajo minimalne možnosti, da se uvrstijo na zaključni turnir. V sredo, 31. decembra, bodo v zaostali tekmi 13, kroga 1. DOL za ženske gostile Zgornjo Gorenjsko.

Calcit Volley – Mladost Zagreb  0:3 (-19, -20, -21)

Bekscsaba – Športna dvorana Varoši, gledalcev 50, sodnika: Kralovič, Juraček (oba Slovaška).

Calcit Volley: Grudina 7, Mihevc 7, Blažič 5, Igličar 15, Mihalinec 4, Zaplotnik 1, Pogačar, Zatković, Janežič (L), Brčić 3, Mijoč 5, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

Mladost Zagreb: A. Matić (L), Pavičić 9, Butigan 14, Štimac 3, Luketić 11, Volmut 8, N. Matić, Samadan 8, Rajković (L), Lada 1, Jurišić, Šaini. Trener: Saša Ivanišević.

Kamničanke so po porazu z branilkami naslova v srednjeevropski ligi za uvrstitev na letošnji zaključni turnir, ki bo prav tako v Bekescsabi, in sicer 10. in 11. marca, v današnjem popoldanskem dvoboju z Zagrebčankami potrebovale zmago. Žal je vse ostalo le pri željah, kajti ob neprepričljivi igri v napadu in bloku so na Madžarskem izgubile še svojo drugo zaporedno tekmo. Redni del tekmovanja so tako končala s 13 točkami, kar jim trenutno še prinaša tretje mesto, toda Nova KBM Branik in Mladost, ki sta za njimi točko oziroma dve, imata tri tekme manj.

V uvodnem nizu so kamniške odbojkarice na servis Katje Mihevc, ki je dosegla tudi dva asa, povedle s 5:3, toda s petimi zaporednimi točkami so odbojkarice Mladosti na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk. Tudi nadaljevanje niza je bilo v znamenju hrvaške ekipe, ki je po drugem tehničnem odmoru Kamničankam pobegnila že za sedem točk (19:12). S tem pa je bil prvi niz tudi odločen.

V drugem nizu sta bili ekipi na osmi točki še skupaj, Antonia Volmut in Božana Butiganova pa sta nato poskrbeli, da je Mladost povedla s 14:8. Pred vstopom v končnico niza so z asom Katarine Luketić Zagrebčanke vodile že z 21:14, kanček upanja za preobrat pa se je na servis Tine Grudine Kamničankam prikazal po petih zaporednih točkah, ko so zastajale le še za dve točki (19:21). Vendar do popolnega preobrat ni prišlo, kajti do konca niza so varovanke Gregorja Rozmana osvojile le še točko.

Nekaj boljšo igro so slovenske podprvakinje prikazale v tretjem niz, vendar so tudi v njem nihale v svoji igri. Po njihovem začetnem vodstvu s 3:0 so Zagrebčanke dosegle pet zaporednih točk, po izenačenju na deseti točki pa je Mladost z delnim izidom 6:2 na drugi tehnični odmor odšla s štirimi točkami prednosti. Z asom Bernarde Brčić se jim je kamniška ekipa približala na točko zaostanka (17:18), za točko pa je zaostajala tudi po uspešnem napadu Urške Igličar in Helene Mijoč (20:21), toda podobno kot v drugem nizu je slabo odigrala končnico, tekmo pa je z blokom, 14 za Mladost, končala Martina Samadan.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Prav v nobenem elementu igre nismo bili dobri. Težko je biti po takšni tekmi pameten, morali bomo v miru pogledati, kje so bile narejene napake, kaj je bilo v naši igri slabo in to bomo morali v nadaljevanju sezone popraviti. Na takšen način naprej ne moremo igrati. Žal je srednjeevropska liga zdaj za nas realno preteklost, vse misli bomo morali usmeriti v domače prvenstvo in tam priti do dobrega rezultata. Škoda, vse smo imeli v svojih rokah, vendar priložnosti nismo izkoristili.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice