Mali grad

Odbojkarji iz Myjave z dvema zmagama, tudi v drugo zmaga za Branik

29.12.2015

 

Iz Myjave z dvema zmagama

Odbojkarji Calcita Volleyballa so na drugem letošnjem turnirju srednjeevropske lige še drugič zmagali. Po včerajšnji zmagi proti domačinu turnirja Spartaku Myjavi, so danes s 3:0 premagali avstrijski Amstetten. Že 3. in 5. januarja bodo Kamničani v svoji dvorani gostili dve hrvaški ekipi. 3. januarja bodo igrali z Mladost iz Zagreba, dva dni pozneje še z Mladostjo iz Kaštele. Obe tekmi se bosta začeli ob 19. uri.

Calcit Volleyball - Amstetten  3:0 (14, 13, 17)

Mestna športna dvorana, gledalcev 140, sodnika: Kovar in Gall (oba Češka).

Calcit Volleyball: Renko, Hribar - libero, Novljan 6, Štalekar, Vidmar 8, Štembergar Zupan 15, Brulec, Lakner 9, Kotnik 7, Ž. Štern, Videčnik, Konjedic 3. Trener: Marko Brumen.

Amstetten: Landfahrer 10, Tröthann 9, Živanović, Kriener 1, Gajdek, Scheucher 1, Meissner - libero, Ichovski 3, Jurkovics 3, Zipper 2, Kreuziger – libero. Trener: Martin Kop.

Kamničani so v nedeljo na turnirju v Myjavi s 3:2 premagali domači Spartak, veliko lažje delo pa so imeli na današnjem obračunu z avstrijskim Amstettnom, ki je na svojem prvem letošnjem turnirju v Ljubljani brez dobljenega niza izgubil proti ACH Volleyju, zato pa je v drugi tekmi s 3:0 premagal Mladost iz Kaštele. Proti slovenskim podprvakom so bili danes, podobno kot predlani v pokalu challenge, brez možnosti za zmago, tekme je bilo konec po le 70 minutah igre.

Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa je tokrat tekmo začel v nekoliko spremenjeni zasedbi, saj sta počivala organizator igre Jan Brulec in Žiga Štern, že tako pa na Slovaškem zaradi bolezni ni bilo Tončka Šterna, medtem ko Matic Videčnik zaradi težav s hrbtom že proti Spartaku ni igral. Tako so tekmo proti avstrijski ekipi začeli Jani Konjedic, Primož Vidmar, Domen Kotnik, Žan Novljan, Jure Lakner, Andrej Štembergar Zupan in Klemen Hribar. Toda tudi v tej zasedbi so kamniški odbojkarji že v prvem nizu prevladovali na igrišču. Ob dobrem sprejemu so bili učinkoviti v napadu, dobro so igrali tudi v bloku, kar jim je do drugega tehničnega odmora prineslo šest točk prednosti. Še prepričljivejši so bili do konca niza, ki ga je zaključil Primož Vidmar.

V drugem nizu je bil Amstetten Kamničanom enakovreden do izida 10:10, nato pa so Kamničani z delnim izidom 8:1 prišli do neulovljive prednosti. Jani Konjedic je dobro razigral soigralce, vodstvo z 2:0 v nizih je potrdil Jure Lakner.

V tretjem nizu so avstrijski odbojkarji korak s Kamničani držali do osme točke, toda po bloku Laknerja so odbojkarji Calcita Volleyballa prvič povedli za štiri točke (13:9), takšna pa je bila njihova prednost tudi ob drugem tehničnem odmoru. Vse dvome o zmagovalcu tretjega niza, s tem pa tudi tekme, sta z blokom in uspešno zaključenim napadom razrešila Žan Novljan in Štembergar Zupan, saj je Calcit Volleyballa povedel z 22:14. Tekma se je končala z napako Thomasa Tröthanna na servisu.

Calcit Volleyballa bo svoj tretji turnir srednjeevropske lige igral že 3. in 5. januarja, ko bo v Kamniku gostil Mladost iz Zagreba in Mladost iz Kaštele. V štirih tekmah ima zdaj tri zmage in poraz z Innsbruckom.

Tudi v drugo zmaga za Branik

Po porazu v 1. DOL za ženske pred dobrim mesecem dni so odbojkarice Calcita Ljubljane morale priznati premoč Nove KBM Branika tudi na drugem turnirju srednjeevropske lige v Poreču. Tudi tokrat so varovanke Gašperja Ribiča vodile z 2:1 v nizih, le tokat niso imele nobene zaključne žoge za končno zmago. Calcitovke bodo v novem letu svojo prvo preizkušnjo imele na zaključnem turnirju pokala Slovenije, ko bodo v petek, 8. januarja, v polfinalu igrale z Luko Koprom.

Calcit Ljubljana - Nova KBM Branik 2:3 (21, -15, 19, -23, -6)

Poreč - Športna dvorana Kaštelir, gledalcev 50, sodnika: Mezöffy in Horvath (oba Madžarska).
Calcit Ljubljana: Grudina 9, Božič 3, Vrhovnik 14, Igličar 2, Forštnarič, Kučej 11, Kostić 12, Aragao, Hribar 2, Jerala - libero, Turk, Potokar 12, Koleva. Trener: Gašper Ribič.
Nova KBM Branik: Mlakar 15, Blagne, Kaučič 7, Sužnik - libero, Cvetanović 12, Ammerman 20, Najdič 2, Keglevič, Planinšec 16, Sobočan - libero, Pintar, Eržen. Trener: Sebastijan Škorc.

Najboljši slovenski ženski odbojkarski ekipi zadnjih šestih let sta se tokrat pomerili na tekmi srednjeevropske lige. V nedeljo so odbojkarice Calcita Ljubljane s pol moči premagale domačinke turnirja v Poreču, danes so, podobno kot pred več kot mesecem dni, morale priznati premoč Nove KBM Branika, le da takrat v tekmi 1. DOL za ženske. Zanimivo je, da so tudi takrat ljubljanske odbojkarice vodile z 2:1 v nizih, imele so tudi tri zaključne žoge za zmago, vse tri so Mariborčanke ubranile, nato pa prišle do zmage. V Poreču sicer varovanke Gašperja Ribiča niso imele zaključne žoge za zmago, končni izid pa je bil enak kot v Ljubljani.

V prvem nizu je bila boljša ljubljanska ekipa, ki je tokrat igrala brez Brazilke Cecilie Aragao in bolgarske okrepitve Slavine Koleve, čeprav začetek tekme zanjo ni bil najbolj obetaven. Z asom razpoložene Sarah Ammermann so bankirke povedle z 12:8, toda z delnim izidom 8:3 so calcitovke na drugi tehnični odmor odšle z dvema točkama prednosti. Do odločilne prednosti so prišle z dvema zaporednima asoma Ane Katarine Hribar, ki je na začetnih udarcih zamenjala Moniko Potokar, ki je v nedeljo počivala, saj so po njenem drugem zaporednem asu vodile že z 22:15. Calcitovke so do vodstva z 1:0 v nizih prišle po napaki Ize Mlakar.

Drugi niz se je začel v znamenju mariborske ekipe, ki je ob boljšem servisu in slabem sprejemu nasprotnic, ki nikakor niso sestavile dobrega napada, povedle z 11:2. Zadnjo točko je z asom dosegla Saša Planinšec. S tem je bil niz, ki ga je z uspešnim napadom končala Marina Kaučič praktično že odločen. Zato pa so v tretjem pobudo spet prevzele aktualne slovenske državne prvakinje. Tokrat so bile Mariborčanke tiste, ki so imele težave na sprejemu in po asu Tine Grudine je bilo že 14:6 za Calcit Ljubljano. Ko je bila v napadu uspešna še Potokarjeva za vodstvo ljubljanske ekipe z 22:12, je bil tretji niz odločen.

Najbolj izenačen je bil četrti niz. Obe ekipi sta imeli še naprej veliko težav na sprejemu servisa, bankirke so imele ob koncu tekme v tem elementu igre le 42-odstotno uspešnost, calcitovke samo 33-odstotne, temu primerna je bila tudi igra v napadu. Četrti niz so sicer bolje začel varovanke Sebastijana Škorca, ki so z blokom Saše Planinšec prišle že skorajda do neulovljivih sedmih točk prednosti (19:12). Toda po še drugem polminutnem odmoru Gašperja Ribiča so se Ljubljančanke le vrnile v igro in na servis Elene Kučej izid na 23. točk izenačile. Da do popolnega preobrata ni prišlo, je poskrbela Mlakarjeva.

V tie-breaku so mariborske odbojkarice povedle s 5:2, s tremi točkami prednosti so vodile tudi ob menjavi strani, nato pa so dosegle pet zaporednih točk in vprašanje zmagovalk je bilo odločeno. Še drugič v letošnji sezoni so se minimalne zmage veselile odbojkarice Nove KBM Branika, ki bodo v sredo igrale še s Porečem, že čez dobra dva tedna pa se bodo v finalu pokala Slovenije, seveda, če v polfinalnih tekmah zaključnega turnirja, ki bo 8. in 9. januarja v Kamniku ne bo prišlo do kakšnega presenečenja, še enkrat pomerile s Calcitom Ljubljano. A bodo morale Ljubljančanke v polfinalu premagati Luko Koper, Nova KBM Branik pa GEN-I Volley.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice