Mali grad

Odbojkarji iz Kanala s pomembno zmago, za odbojkarice slab začetek in odličen konec

30.11.2017

 

Iz Kanala s pomembno zmago

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije v gosteh premagali Salonit Anhovo s 3:2 (-18, -24, 24, 14, 11). Povratna tekma bo na sporedu v petek, 15. decembra, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik, v soboto, 2. decembra pa jih v devetem krogu 1. DOL za moške čaka gostovanje v Mariboru. Tekma se bo v dvorani Tabor ob 17. uri.

Salonit Anhovo – Calcit Volley  2:3 (18, 24, -24, -14, -11)

Salonit Anhovo: Ilić 15, Česnik, Šarić – libero, Jereb 3, Karnel, Drobnič 11, Basaneže 6, Kovačič, Čabarkapa 16, Gadnik 13, Tomić 5, Vrtovec 1. Trener: Andrej Urnaut.

Calcit Volley: Pereira 18, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 9, Ratek, Gil 9, Vidmar 5, Okroglič 7, Štalekar 6, Kvas, Kotnik 10, Štembergar Zupan 15, Lazar. Trener: Gašper Ribič.

Odbojkarji iz Kanala s pomembno zmago, za odbojkarice slab začetek in odličen konecBranilci pokalnega naslova so pred mesecem dni in pol v prvenstveni tekmi v Kanalu izgubili z 2:3 v današnji prvi četrtfinalni pokalni tekmi pa so zaostajali že z 0:2 v nizih. Toda Kamničani se niso predali in po zmagi v dramatičnem tretjem nizu so nato popolnoma prevladovali na igrišču ter prišli do pomembne zmage. Za uvrstitev na zaključnem turnirju bodo na povratni tekmi potrebovali kakršnokoli zmago.

V prvem nizu so si Kanalci pred prvim tehničnim odmorom priigrali tri točke prednosti (7:4), toda po delnem izidu 5:1 so Kamničani povedli z 9:8, vendar je bilo to njihovo zadnje vodstvo. S serijo lastnih napak so domači ekipi po točki Saše Gadnika dovolili, da jim je pobegnila za pet točk (10:15), ko pa je bil kanalski korektor v napadu uspešen še dvakrat zaporedoma, je bilo že 21:15 za Salonit, s tem pa je bil uvodni niz odločen.

Tudi drugega so bolje začeli kanalski odbojkarji, ki so po zaslugi razigranega Gadnika ob prvem tehničnem odmoru vodili za tri točke, takšna pa je bila njihova prednost tudi ob drugem tehničnem odmoru. Ko je Matija Jereb z blokom zaustavil kamniški napad, so bili branilci pokalnega naslova že skorajda v izgubljenem položaju, saj so zaostajali za štiri točke (15:19). Vendar se varovanci Gašperja Ribiča še niso sprijaznili s porazom, z blokom Radoslava Gila so na 23. točki izid izenačili, po napaki Gadnika pa celo prišli v priložnost, da bi izenačili izid v nizih. Kar ni uspelo njim, je po zaslugi odličnega Gadnika uspelo Kanalcem, ki so izkoristili svojo prvo zaključno žogo.

V tretjem nizu so prvi do prednosti treh točk prišli Kanalci (5:2), vendar je Žan Novljan izid na šesti točki že izenačil. Čeprav so domači odbojkarji nato še enkrat pobegnili za tri točke (9:6), so Kamničani na servis Domna Kotnika in bloku Novljana povedli z 18:15, z dvema zaporednima asoma Novljana pa že z 22:17. Vodili so tudi še s 23:18, v napeti končnici pa so preko Maxsona Pereire le izkoristili četrto zaključno žogo.

Četrti niz je minil v popolni premoči kamniške ekipe, ki je ob prvem tehničnem odmoru vodila z dvema točkama prednosti, ob drugem že za štiri. Niz je nato odločil Domen Kotnik, ki je do konca niza dosegel kar pet točk, od tega kar tri z blokom, izenačenje v nizih pa je potrdil Andrej Štembergar Zupan.

Odločilni peti niz so sicer bolje začeli kanalski odbojkarji, ki so z blokom Đorđa Ilića povedli s 4:2, vendar so gostje z asom Jureta Okroglič že na četrti točki izid izenačili, nezaustavljivi Pereira, ki je dosegel štiri zaporedne točke, zadnjo z asom, pa je na menjavo strani Kamničane popeljal z dvema točkama prednosti. Z blokom Andreja Štembergar Zupana so calcitovci v tie-breaku domačinom prvič pobegnili za tri točke (10:7), vse dvome o zmagovalcu pa je rešil Sašo Štalekar.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Imamo to srečo, da imamo veliko število enakovrednih igralcev in danes so preobrat prinesli igralci s klopi, predvsem tu mislim na Domna Kotnika in Andreja Štembergar Zupana. Tudi po njuni zaslugi smo se vrnili v igro, na koncu pa se veselili pomembne zmage. Sicer pa si pohvale zaslužijo vsi, saj je vsak po svoje prispeval k zmagi, vsi so se borili do konca in bili na koncu nagrajeni. Toda to je šele prvi polčas, kajti za uvrstitev na zaključni turnir moramo tudi povratno tekmo dobiti. Ker bomo igrali doma, verjamem, da bomo prikazali še boljšo igro in se uvrstili na turnir v Hoče.«

Slab začetek, odličen konec

Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije pred svojimi navijači premagale GEN-I Volley s 3:1 (-22, 20, 12, 17). Kamničanke bodo povratno tekmo z Novogoričankami igrale že prihodnjo sredo, 6. decembra, ob 19.30, v Novi Gorici, svojo prvenstveno tekmo devetega kroga 1. DOL za ženske, ki bo veljala tudi za srednjeevropsko ligo z Novo KBM Branikom pa bodo odigrale 7. januarja prihodnje leto v Mariboru.

Calcit Volley – GEN-I Volley  3:1 (-22, 20, 12, 17)

Calcit Volley: Grudina 18, Peterson, Mihevc 13, Blažič 1, Igličar 14, Mihalinec 6, Zaplotnik, Pogačar 4, Zatkovič 4, Janežič – libero, Jerala, Mijoč 14, Pahor – libero. Trener: Gregor Rozman.

GEN-I Volley: Ferlinc 8, Zbičajnik 1, Uršič, Bavdaž 11, Kolbl 8, Đukić 3, Velikonja Grbac 9, Marušič 2, Simčič – libero, Spačal , Gubaš 3, Beguš – libero. Trener: Alen Bektašević.

Po napornem ritmu tekmovanja, ko so v 14 dneh odigrale sedem tekem, so se varovanke Gregorja Rozmana v zadnjih sedmih dneh lahko v miru pripravile na pokalni obračun z Novogoričankami. V šestem krogu domačega prvenstva so Kamničanke v gosteh premagale GEN-I Volley s 3:0, na prvi četrtfinalni pa so po izgubljenem prvem nizu spet prišle do zaslužene zmage. Na zaključni turnir v Hoče jih na povratni tekmi vodi že minimalna zmaga.

Na servis Urške Igličar so domače odbojkarice po zaostanku z 1:3 prišle do vodstva s 5:3, a so Novogoričanke z asom Zale Zbijačnik in štirih zaporednih točkah Nike Bavdaž do prvega tehničnega odmora prišla do treh točk prednosti. S tem pa težav za domačo ekipo še ni bilo konec, kajti Nuše Ferlinc je GEN-I Volley popeljala do vodstva s 15:10. Urška Igličar in Tina Grudina sta Kamničanke še vrnili v igro, saj so pri izidu 17:18 zaostajale le še za točko. Nadaljevanje niza pa je bilo spet v znamenju gostij, ki so po točki Teje Kolbl povedle z 1:0 v nizih.

V drugem nizu so gostje še vodile s 7:5, z asom Katje Mihalinec pa so Kamničanke na prvi tehnični odmor odšle s točko prednosti. Veliko zaslug za vodstvo z 11:8 je nato imela Helena Mijoč, niz pa je bil praktično odločen po točki Katje Mihevc, ko so domače odbojkarice gostjam pobegnile že na 23:16. Zadnjo točko v drugem nizu je dosegla Igličarjeva.

Tretji niz je popolnoma minil v znamenju kamniške ekipe, ki je na servis Katje Mihevc dosegla šest zaporednih točk, od tega je tri z asom prispevala prav Mihevčeva, za novogoriški zaostanek kar šestih točk (1:7). Gostje so tudi v nadaljevanju niza imele težave na sprejemu in po dveh asih Grudine je bilo že 17:6 za Calcit Volley, za konec niza pa je nova dva asa spet dosegla Mihevčeva, vodstvu z 2:1 v nizih pa je potrdila Grudina.

Tudi v četrtem nizu so domače odbojkarice prevladovale na igrišču. Mijočeva jih je z uspešnim napadom popeljala do petih točk prednosti (13:8), a se na tem niso zaustavile. Razigrana Helena Mijoč je nato gostjam povzročala težave še s servisom in prav po njenem asu je bilo že 18:10, z dvema točkama pa je tekmo končala Eva Zatković, ki je dobila priložnost ob zaključku tekme.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Matic Velej Klanšek in Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice