Mali grad

Odbojkarji iz Avstrije s tremi zmagami, kadetinje pa začele z dvema zmagama

02.10.2017

 

Odbojkarji iz Avstrije s tremi zmagami

Odbojkarji iz Avstrije s tremi zmagami, kadetinje pa začele z dvema zmagamaOdbojkarji Calcit Volleyja so v zadnji tekmi prvega turnirja srednjeevropske lige v Zwettlu premagali domači Union Raiffeisen Waldviertel s 3:0 (22, 22, 21). Kamničani se tako iz Avstrije vračajo s tremi zmagami in trenutno prvem mestu v srednjeevropski ligi, kar je dobra napoved pred začetkom državnega prvenstva, ko bodo v soboto, 7. oktobra, gostili novomeško Krko. Tekma se bo začela ob 20. uri.

Union Raiffeisen Waldviertel - Calcit Volley 0:3 (-22, -22, -21)

Zwettl – Športna dvorana Zwettl, 270 gledalcev, sodnika: Juraček, Vittorini-Lisa (oba Slovaška).

Union Raiffeisen Waldviertel: Hahn, Plizga 2, Siwczyk 5, Schober 2, Bartoš, Tille - libero, Gabdullins 22, Boff 10, Peciakowski, Berger 2, Keller 1.  Trener: Zdenek Šmejkal.

Calcit Volley: Pereira 15, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 10, Ratek, Gil 2, Vidmar , Okroglič 10, Štalekar 8, Kvas , Lakner, Štembergar Zupan 14. Trener: Gašper Ribič.

Kamniški odbojkarji so uvodni dve tekmi prvega turnirja srednjeevropske lige v Zwettlu opravili z odliko in navkljub temu, da trener Gašper Ribič ni mogel računati na vse svoje varovance, obe tekmi zmagali. V petek so s 3:0 (14, 19, 21), v soboto pa s 3:0 (19, 24, 23) še Mladost Ribola Kaštelo, ki je v prvi današnji tekmi premagala ekipo iz Košic s 3:1 (17, 22, -22, 23).

Domačini turnirja, ki v tem tekmovanju igrajo prvič, so v petek presenetili hrvaške odbojkarje, saj so jih premagali s 3:0 (22, 21, 15), v drugem krogu pa so vendarle morali priznati premoč slovaške ekipe, ki je slavila s 3:1 (-16, 24, 23, 25). Praznih rok so ostali tudi v dvoboju s slovenskimi pokalnimi zmagovalci, ki se iz Avstrije tako vrača z maksimalnim številom točk in to brez izgubljenega niza, kar jim trenutno prinaša prvo mesto v srednjeevropski ligi.

Do prvega tehničnega odmora je v uvodnem bolje kazalo domači ekipi, ki je nanj odšla s točko prednosti, vendar je na drugi tehnični odmor odšla z zaostankom treh točk. Kamničani so popravili igro v napadu, razpoložen je bil predvsem Andrej Štembergar Zupan, kar jim je pred vstopom v končnico niza prineslo vodstvo z 21:17. Z zbrano igro so nadaljevali do konca niza, čeprav so izkoristili šele tretjo zaključno žogo, ki jo je izkoristil kapetan kamniške ekipe Štembergar Zupan..

Tudi drugi niz se je začel podobno kot prvi, le s to razliko, da so si domačini do prvega tehničnega odmora priigrali tri točke prednosti. V domači zasedbi, v kateri sta le dva avstrijska odbojkarja, je blestel latvijski korektor Mattis Gabdullins, ki je v prvih dveh nizih dosegel kar 16 točk. Kljub temu so varovanci Gašperja Ribiča, podobno kot v prvem nizu, do drugega tehničnega odmora prišli do vodstva s tremi točkami, takoj po vrnitvi na igrišče in uspešnem napadu Maxsona Pereire pa že s štirimi (17:13). Ob Štembergar Zupanu se je v napadu s stoodstotnim izkupičkom izkazal tudi Žan Novljan, zadnjo točko pa je v drugem nizu dosegel Jure Okroglič.

V tretjem nizu so odbojkarji Calcit Volleyja vse dvome o zmagovalcu dvoboja bolj ali manj razrešili že do prvega tehničnega odmora. V napadu je bil za vodstvo z 8:3 uspešen Okroglič. Čeprav so se do konca niza domačini Kamničanom nekajkrat približali na tri točke zaostanka, do preobrata ni prišlo, kajti slovenski odbojkarji so vedno, ko je bilo to najbolj potrebno, z uspešnim napadom zaustavili njihov nalet. Vse dvome o zmagovalcu je razrešil Štembergar Zupan.


Kadetinje začele z dvema zmagama

Kadetinje Calcit Volleyja so odlično začele letošnjo sezono, saj so na uvodnem kvalifikacijskem turnirju skupine C državnega prvenstva v Kopru zabeležile dve zmagi. Mlade Kamničanke so na prvi tekmi z 2:0 (16, 10) premagale Piran, nato pa še domačinke turnirja Luko Koper prav tako z 2:0 (20, 15). Na turnir ni prišla ekipa Krim Pirnar doors I.

V prvi tekmi varovanke trenerja Francija Obolnarja niso imele večjih težav, da so vknjižile prvo letošnjo zmago, več napora za uspeh pa so morale vložiti v dvoboju proti domačinkam turnirja. Predvsem to velja za uvodni niz, ko so naredile veliko število lastnih napak, v drugem pa so prevladovale v vseh elementih igre in prišle še do druge zmage na turnirju v Kopru.

»Igrali smo solidno, ne smemo pa pozabiti, da so dekleta prvič igrale skupaj na tekmi in da je večina igralk iz kategorije starejših deklic, kar pomeni, da bodo v tej kategoriji lahko nastopale še dve leti.  V prvi tekmi zmaga ni bila vprašljiva in so lahko igrale vse igralke, v drugi pa smo se v prvem nizu morali potruditi za zmago, predvsem zaradi prevelikega števila lastnih napak, v drugem nizu pa nam je igra bolje stekla. S prikazanim sem zadovoljen, moramo pa vedeti, da nas čaka še veliko dela,« je o uvodnem turnirju sezone dejal Franci Obolnar in dodal: »Želja deklet po uspehu na tekmah je prava, čeprav bodo nekatere nastopale v kar petih klubskih tekmovanjih (starejše deklice, kadetinje, mladinke, članice in pokal), kar nikakor ni lahko.«

Za kadetinje Calcit Volleyja so v Kopru igrale: Nives Juhant, Meta Ahačič, Lana Žužek, Zala Špoljarič, Lara Bošeska, Živa Javornik, Žana Poljanšek, Aleksandra Stupar, Alja Somrak, Sara Muršak in Lejla Kočan.

Izidi turnirja v Kopru

Luka Koper

Krim PIRNAR doors I

2:0

(25:00, 25:00)

Piran

Calcit Volley

0:2

(16:25, 10:25)

Calcit Volley

Luka Koper

2:0

(25:20, 25:15)

Krim PIRNAR doors I

Piran

0:2

(00:25, 00:25)

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Matic Klanšek Velej


<< Nazaj | Novice