Mali grad

Odbojkarji in odbojkarice Calcit Volleyball Kamnik tekmovanje v Interligi pričeli z zmago

03.10.2012

 

FANTJE

1. Krog MEDNARODNE EVROPSKE LIGE

CALCIT VOLLEYBALL : MLADOST MARINA KAŠTELA   3:1 (-22, 19, 19, 14)

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 250
Sodnika: Siniša Isajlović (AUT), Michael JANOŠ (AUT),

CALCIT VOLLEYBALL: Hribar-libero, Sušec 3, Novljan, Brulec 3, Pokeršnik D. 17, Planinc 18, Pokeršnik J. 13, Brus 5, Hrast, Stavbar 6, Kotnik, Štern; Trener: Marko Brumen.

MLADOST MARINA KAŠTELA: Božić, Ammerman 1, Pervan, Mihalj 12, Colić 6, Giljanović, Stančin – libero, Glaurdić 1, Šuker 15, Skočić 9, Damjanović 12, Žanić 2; Trener: Ivan Rančić.

Calcitovci so bili trdno odločeni, da na svoji prvi mednarodni tekmi v tej sezoni ne bodo lahek nasprotnik. Aktualnim hrvaškim prvakom so pustili zgolj prvi niz. Ekipi sta se skozi prva dva niza menjavali v vodstvu z minimalno prednostjo. V končnici prvega niza so bili bolj zbrani gostje, v drugem pa varovanci Marka Brumna. V tretjem nizu so kamničani do prvega tehničnega odmora še zaostajali za točko, potem pa so prestavili v višjo prestavo in niz zaključili v svojo korist s prednostjo 6 točk. V začetku četrtega niza so z začetnima asoma Jana Planinca pokazali, da želijo tekmo zaključiti brez podaljšanega niza in tako so na prvi tehnični odmor odšli s 3 točkami prednosti. Nato se je znova izkazal Jan Planinc s svojim servisom in Kamničani so povedli z 10:5. Po drugem tehničnem odmoru, na katerega so domačini odšli s 6 točkami prednosti, so gostje uspeli dobiti zgolj 4 točke in Calcitovci so se zasluženo veselili svoje prve zmage. Naslednjo tekmo MEL bodo pred domačim občinstvom kamničani igrali 13.10.2012 ob 17.30 uri v ŠD Kamnik.

DEKLETA

1. Krog MEDNARODNE EVROPSKE LIGE

CALCITOVKE OPRAVIČILE VLOGO FAVORITA

CALCIT VOLLEYBALL : ŽOK SPLIT 1700   3:0(5, 14, 16)

Športna dvorana Kamnik, gledalcev250
Sodnika: Michael JANOŠ (AUT),Siniša Isajlović (AUT)

CALCIT VOLLEYBALL: Guštin 9, Turnšek 12, Podlesnik – libero, Handanovič 1, Lenarčič 3, Kramolc 10, Ljubetić 1, Starčević 12, Mori N., Hribar, Strel – Kosmač 7, Mori E. 4, Trener: Oleg Gorbachov.

ŽOK SPLIT 1700: Anđelić 13, Balajić 1, Jarmoc 2, Klarić, Mamić L., Mamić M., Maretić, Prkačin 1, Ruščić 3, Sučić, Zovko 2, Trener: Ivica Jelić.

Igralke Calcit Volleyballa so brez velikih presenečenj gladko odpravile ekipo iz Splita. Sredi prvega niza se je gostjam poškodovala kapetanka Matea Mamić, kar je malo ohromilo njihovo igro in so si priigrale zgolj 5 točk. V drugem nizu so gostje prikazale bolj borbeno igro a kljub temu so morale priznati premoč domači ekipi. Tretji niz je bil tako zgolj še formalnost. Domači trener Oleg Gorbachov je tako dal priložnost mlajšim igralkam Tisi Ljubetič, Elmini Handanović, Ani Katarini Hribar in Niki Mori, ki so brez večjih težav pripeljale niz do konca in ga dobile z 9 točkami prednosti.

Vir: kamnican.si


<< Nazaj | Novice