Mali grad

Odbojkarji do zmage tudi proti Črnučam, odbojkarice pa še petič do treh točk

05.11.2017

 

Odbojkarji do zmage tudi proti Črnučam

Odbojkarji do zmage tudi proti Črnučam, odbojkarice pa še petič do treh točkOdbojkarji Calcit Volleyja, ki so bili prejšnjo soboto prosti, saj je bila njihova tekma z ACH Volleyjem preložena, so v tekmi petega kroga 1. DOL za moške v domači športni dvorani premagali Črnuče s 3:0 (22, 20, 27). Kamniški odbojkarji bodo v soboto, 11. novembra, ob 14. uri gostovali v Novi Gorici pri ekipi GEN-I Volley.

Calcit Volley – Črnuče 3:0 (22, 20, 27)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Novak (Dvor), Tomec (Novo mesto).

Calcit Volley: Pereira, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 7, Gil, Vidmar 6, Okroglič 8, Štalekar 10, Kvas, Lakner, Kotnik 2, Štembergar Zupan 16. Trener: Gašper Ribič.

Črnuče: Mihelčič, Hafner 4, Čopi 10, Ponikvar 3, Tepić 3, Jurić 4, Donik 15, D. Kumer 6, Uršič 5, Ž. Kumer - libero; trener: Marko Brumen.

Kamničani so se po štirinajstih dneh spet predstavili svojim navijačem, prvič pa so v prvoligaški konkurenci igrali s Črnučani, novinci v najboljši slovenski odbojkarski ligi. V prejšnjem krogu so črnuški odbojkarji, ki jih vodi nekdanji dolgoletni trener Calcit Volleyja Marko Brumen, nekoliko nepričakovano izgubili z ekipo GEN-I Volley, zato je bil njihov motiv proti aktualnemu pokalnemu prvaku Slovenije še toliko večji.

Domači trener Gašper Ribič se je tokrat odločil za nekoliko drugačno začetno postavo kot običajno. Na mestu podajalca je tekmo začel Tine Kvas, namesto Guilhemrea Pereire je na mestu korektorja zaigral kapetan Andrej Štembergar Zupan, ob njima pa so bili v postavi še Jure Okroglič, Primož Vidmar, Žan Novljan, Sašo Štalekar in prosti igralec Klemen Hribar. Vendar uvod v tekmo za domačo ekipo ni bil najbolj uspešen, saj so s točko Davida Kumra Črnučani povedli z 12:9, toda na servis Štalekarja, ki je dosegel tudi dva asa, je Kamničanom uspel preobrat. Povedli so s 15:12, po uspešnem napadu Novljana pa so tudi ob drugem tehničnem odmoru vodili s tremi točkami prednosti, ki je do konca niza niso več izpustili iz rok. Vodili so že s 23:19, po dveh lastnih napaka so se jim gostje približali na dve točki zaostanka, drugo zaključno žogo je izkoristil Novljan.

S štirimi zaporednimi točkami, do dveh so prišli na račun lastnih napak gostov, so Kamničani v drugem nizu povedli s 5:2, razlika treh točk pa je bila po novi napaki Črnučanov tudi ob prvem tehničnem odmoru. S točko Žige Čopija so se gostje po zaostanku štirih točk (7:11) na dvanajsti spet izenačili z domačini, na servisu je bil Stejpan Jurić, Čopi pa je poskrbel tudi za črnuško vodstvo s 13:12. Na drugi tehnični odmor so po novi lastni napaki s točko prednosti odšli domači odbojkarji, ki so z dvema zaporednima asoma Okrogliča gostom pobegnili na tri točke (19:16). Ko so na servis Domna Kotnika, ki je sredi drugega niza zamenjal Vidmarja, Kamničani dosegli dve zaporedni točki, so prišli do šestih zaključnih žog. Zadnjo točko za vodstvo z 2:0 v nizih je prispeval Štembergar Zupan.

Tudi v tretjem nizu se črnuški odbojkarji niso predali. Z dvema zaporednima blokoma so povedli s 5:3, spet pa so bile lastne napake zanje usodne, kajti po tretji zaporedni so Kamničani na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk. Svit Hafner je z asom še poskrbel za izenačenje na 13. točki, Čopi pa za črnuško vodstvo ob drugem tehničnem odmoru s 16:14. Po zaslugi Klemna Hribarja, ki je rešil praktično že izgubljeno žogo, je Štembergar Zupan izid na 17. točki izenačil, po dveh avtih gostov in uspešni akciji Štalekarja pa je bilo že 21:18 za Calcit Volley. Vendar s tem tekma še ni bila odločena, z asom Hafnerja so Črnučani izid izenačili na 23:23, v napeti končnici pa so do zmage le prišli domači odbojkarji, ki so izkoristili tretjo zaključno žogo. Tri priložnosti za vsaj častni niz pa so imeli tudi varovanci Marka Brumna.

Izjavi po tekmi

Gašper Ribipč, trener Calcit Volleyja: »Črnučani niso zastonj v prvi ligi, odigrali so dobro tekmo, mi pa smo šli vanjo z nekoliko drugačno zasedbo kot običajno. Na trenutke smo hodili tudi po robu, ampak na koncu vseeno zasluženo zmagali. Mislim, da smo premalo naredili z blokom, na trenutke igrali preveč nervozno in jih ves čas vračali nazaj v igro. Za nas je bila to Po 14 dneh prva tekma in potrebujemo nekaj časa, da pridemo nazaj v ritem.«

Marko Brumen, trener Črnuč: »Calcit me z ničimer ni presenetil, mislim tudi, da je bilo to daleč od njihove najboljše ekipe, saj z Gilom igrajo neprimerno boljše. Sicer pa je moja ekipa igrala dobro, na trenutke zelo všečno igro. Pozna se nam, da nismo imeli menjave na sprejemu, čeprav sam sprejem niti ni bil tokrat velik problem. Več težav smo imeli z napadom, ampak to je naš trenutni domet. Logično je, da naredimo proti takšni ekipi kot je Calcit več lastnih napak, kajti zbranost prej ali slej pade.«

Odbojkarice še petič do treh točk

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi petega kroga 1. DOL za ženske pred svojimi navijači premagale ekipo Kema Puconci s 3:0 (14, 21, 14). Kamničanke so tako po petih odigranih tekmah ob Novi KBM Braniku še vedno edina neporažena ekipa v prvi ligi, v šestem krogu, v soboto, 11. novembra, ob 17.30 uri igrale proti ekipi GEN-I Volley.

Calcit Volley – Kema Puconci  3:0 (14, 21, 14)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Tomec (Novo mesto), Novak (Dvor).

Calcit Volley: Grudina 6, Peterson 2, Mihevc 7, Blažič 14, Igličar 13, Mihalinec 7, Zaplotnik 1, Pogačar 2, Zatkovič 2, Janežič – libero, Jerala, Mijoč 3, Pahor – librero. Trener: Gregor Rozman.

Kema Puconci: Kovač Šarčevič, Kuhar, Vinkovič, Ajnihar 1, Škraban 12, D. Oletič 4, M. Oletič, Pintarič 2, Šadl, Kovač 9, Mikl – libero, Gjergjek – libero, Proševa 2. Trener: Sebastijan Lenarčič.

Kamniške odbojkarice so v prvih štirih krogih igrale proti ekipam z dna prvenstvene lestvice, prav tako so bile s spodnjega dela prvenstvene lestvice z dvema zmagama tudi Pucončanke, ki so v primerjavi z lansko sezono doživele veliko sprememb v igralskem kadru. A to velja tudi za domačo ekipo, ki je zabeležila še peto zmago in je ob Novi KBM Braniku in GEN-I Volleyju še vedno edina neporažena ekipa v 1. DOL. Prav z Novogoričankami pa se bodo varovanke Gregorja Rozmana pomerile prihodnjo soboto.

V prvem nizu so gostje domači ekipi sledile le do četrte točke, vodile so tudi še s 4:3, toda na servis Urške Igličar so Kamničanke dosegle kar sedem zaporednih točk, od tega je dve z asom dosegla kapetanka Calcit Volleyja. Po polminutnem odmoru gostujočega trenerja Sebastijana Lenarčiča so Pucončanke zaustavile nalet domačih odbojkaric, ki so s točko Katje Mihevc ob drugem tehničnem odmoru vodile s šestimi točkami prednosti. Do konca niza so Kamničanke še naprej »pritiskale« s servisi, za vodstvo z 19:10 je bila najbolj zaslužna Pia Blažič, visoke prednosti pa Kamničanke niso več izpustile iz rok. Z novim asom, tokrat Helene Mijoč, se je končal uvodni niz.

Tudi v začetku drugega niza so bile domače odbojkarice boljše na servisu, spet pa je bila Igličarjeva tista, ki je bila najbolj zaslužna za prvo občutnejšo prednost Kamničank in vodstvo z 8:4. Pucončanke so se s točko Nine Kovač Kamničankam še približale na točko zaostanka (9:10), ob drugem tehničnem odmoru pa so po asu Katje Mihevc spet zaostajale za štiri točke. Vendar se gostje niso predale in po napadu iz druge linije so preko Ive Škraban izid na 20. točki izenačile. To pa je bilo tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo, kajti v končnici niza, ki ga je končala Pia Blažič, je bila bolj zbrana domača ekipa.

V tretji niz so domače odbojkarice krenile v nekoliko spremenjeni zasedbi, z Američanko Amando Peterson na podaji in Ano Zaplotnik v bloku, namesto Maje Pahor pa je bila na mestu proste igralke Leja Janežič. Tokrat so Pucončanke korak s Kamničankami držale o sedme točke, na servis Mihevčeve in točki Petersonove pa je Lenarčič vzel prvi polminutni odmor v tretjem nizu pri zaostanku treh toč (7:10). S tem pa težav za gostujočo ekipo še ni bilo konec, kajti po uspešnem napadu Tine Grudine je bilo že 12:7 za calcitovke. Še bližje novim trem točkam so bile Kamničanke, na servisu je bila Katja Mihalinec, po točki Helene Mijoč (20:13), ki je tik pred tem zamenjala razpoloženo Pio Blažič, niz, s tem pa tekma pa je bila odločena z blokom Katje Mihevc (22:13). Zadnjo točko na tekmi je z blokom dosegla Mijočeva.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Čeprav smo do zmage prišli brez večjih težav, je to še daleč od igre, ki si jo želim. Res je, da smo morda res prikazali solidno, konstantno igro, vendar če bomo želeli proti težjim nasprotnicam igrati dobro, bomo morali raven svoje igre še dvigniti in jo nadgraditi. Verjamem, da smo tega sposobni, je pa res, da smo igrali toliko, kot so nam nasprotnice dovolile, sem pa vesel, da smo svoje delo pošteno oddelali.«

Sebastijan Lenarčič, trener Keme Puconci: »Najprej bi čestital ekipi Calcita, ki nas je danes res nadigrala. Dejstvo je, da smo imeli katastrofalen sprejem, brez njega pa proti takšni ekipi, ko jo imajo Kamničanke, ne moreš igrati. Tudi s servisom nismo dovolj 'pritiskali', bil je prelahek in posledica je vidna. Znamo igrati boljšo odbojko, verjetno pa so se naše mlade igralke ustrašile domače ekipe.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice