Mali grad

Odbojkarji brez niza proti ACH-ju, odbojkarice z dobro popotnico za Branik

14.02.2016

 

Odbojkarji brez niza proti ACH-ju

Tudi svojo drugo tekmo četrtega turnirja v srednjeevropski ligi v Pliberku so odbojkarji Calcita Volleyballa ostali praznih rok. Po petkovem porazu z domačini turnirja, ekipo Posojilnice Doba, so tokrat morali priznati premoč tudi ACH Volleyja, ki jim tokrat ni prepustil niti niza. Kamničani bodo v sredo v Kanalu igrali zaostalo tekmo drugega kroga 1. DOL za moške – modra skupina.

ACH Volley - Calcit Volleyball 3:0 (16, 23, 19)

Pliberk - Športna dvorana Pliberk, gledalcev 200, sodnika: Milinović in Vedriš (oba Hrvaška).

ACH Volley: Flajs, Jereb, Kozlowski, Kozamernik 12, Purič 5, Ledinek - libero, Satler 4, Pleško - libero, Jurić, Donik, Mochalski 17, Terpin 8, Pokeršnik 10, Koncilja. Trener: Zoran Kedačič.

Calcit Volleyball: Smrekar, Hribar - libero, Novljan 5, T. Štern 15, Štalekar 1, Vidmar, Štembergar Zupan 11, Brulec 1, Lakner 1, Kotnik, Ž. Štern 11, Videčnik. Trener: Marko Brumen

Odbojkarji brez niza proti ACH-ju, odbojkarice z dobro popotnico za BranikAktualni slovenski državni prvaki so si v srednjeevropski ligi že zagotovili nastop na zaključnem turnirju, na drugi strani so aktualni pokalni zmagovalci potrebovali vsaj še točko, da bi zaigrali med najboljšimi štirimi ekipami po rednem delu tekmovanja. Toda Kamničani so tokrat prvič v letošnji sezoni v medsebojnih dvobojih ostali brez osvojenega niza, njihova usoda pa je zdaj v rokah odbojkarjev Panvite Pomgrada in Mladosti iz Kaštele.

Prvi niz je minil v znamenju ljubljanske ekipe, ki si je že do prvega tehničnega odmora priigrala pet točk prednosti, do drugega so jo povečali na osem. Ljubljančani so prevladovali v bloku in napadu, na drugi strani Kamničani, ki so tekmo začeli v postavi Jan Brulec, Andrej Štembergar Zupan, Žiga Štern, Žan Novljan, Jure Lakner, Tonček Štern in prosti igralec Klemen Hribar, niso unovčili nekaj boljšega sprejema, saj so imeli v napadu le 26-odstotno učinkovitost. Z zbrano igro do konca so varovanci Zorana Kedačiča zanesljivo dobili uvodni niz, ki sta ga z blokoma končala Diko Purič in Rok Satler.

V drugem nizu so kamniški odbojkarji, ki so pred mesecem dni v finalu pokala Slovenije premagali ACH Volley, popravili svojo igro v napadu, predvsem se je razigral Tonček Štern, Ljubljančani pa so bili še naprej boljši v bloku in prav z blokom Jana Kozamernika so povedli 9:6. Na 15. točki je po zaslugi Tončka Šterna sledilo izenačenje, toda kaj kmalu so Ljubljančani na servis Puriča pobegnili za štiri točke (15:19) ter si priigrali tri zaključne žoge za vodstvo 2:0 v nizih Kamničani se niso predali, dosegli dve točki zapored, spet pa je bil izkušeni Satler tisti, ki je končal niz.

Brata Tonček in Žiga Štern sta bila ob pomoči Andreja Štembergar Zupana najbolj zaslužna, da so odbojkarji Calcita sredi niza Ljubljančanom pobegnili za tri točke (17:14). Kamničani so vodili tudi še z 18:16, toda do konca niza je državnim prvakom s serijo štirih zaporednih blokov uspel popoln preobrat (18:21), po katerem se calcitovci niso več pobrali. Dosegli so le še eno točko, zmago s 3:0 pa je potrdil s 17 točkami najbolj učinkovit igralec tekme Eric Mochalski.


 

Dobra popotnica za Branik

Odbojkarice Calcita Ljubljane so v drugem krogu modre skupine 1. DOL za ženske brez izgubljenega niza premagale UOK Vital Ljubljano, ki jim je nekaj boljši odpor nudil le v prvem nizu. Že v sredo, 17. februarja, bodo calcitovke v dvorani Lukna v tretjem krogu igrale derbi z Novo KBM Branikom.

Calcit Ljubljana – UOK Vital Ljubljana 3:0 (20, 11, 17)

Ljubljana - Športna dvorana Krim na Galjevici, gledalcev 50, sodnika: Atanasov in Kern (oba Kranj).

Calcit Ljubljana: Grudina 15, Božič, Vrhovnik, Igličar 11, Forštnarič, Kostić, Hribar, Jerala - libero, Turk 6, Potokar 9, Koleva 11, Van de Vyver 1. Trener: Gašper Ribič.

UOK Vital Ljubljana: Mijoč, Vogrič 4, Handanović 3, Čotar, Dolenc - libero, Zaplotnik 6, Pavič 6, Janežič - libero, Arnež 5, Flego 2. Trener: Gregor Rozman.

V rednem delu državnega prvenstva so calcitovke obakrat premagale Vital Ljubljano, na prvi tekmi so izgubile niz, modro skupino pa so začele z minimalno zmago v Novi Gorici. Vitalovke so v prvem krogu modre skupine v svoji dvorani, v kateri so bile danes gostujoča ekipa, morale priznati premoč Novi KBM Braniku, zanje so bile premočne tudi aktualne državne prvakinje.

Do prvega tehničnega odmora v uvodnem nizu sta obe ekipi naredili veliko število lastnih napak in šele na servis Kaje Turk, ki je dosegla tudi asa, so calcitovke prišle do prve večje prednosti (14:7), razlika sedmih točk je bila tudi ob drugem tehničnem odmoru. V nadaljevanju so tokratne domačinke na Galjevice dopustile, da so se jim vitalovke približale na dve točki zaostanka (18:20), da pa do preobrata le ni prišlo, sta poskrbeli Slavina Koleva in Tina Grudina, ki je tudi končala niz.

Drugi niz se je začel s petimi zaporednimi točkami odbojkaric Calcita, ki so vso tekmo igrale v postavi Ilka van de Vyver, Monika Potokar, Slavina Koleva, Tina Grudina, Kaja Turk, Urška Igličar in prosta igralka Meta Jerala, so po dveh uspešnih napadih Potokarjeve vitalovkam pobegnile že za deset točk (12:2), s čimer je bil niz praktično odločen. Navkljub visokemu vodstvu varovanke Gašperja Ribiča niso popuščale, z boljšim servisom, blokom in bolj učinkovitim napadom so nasprotnicam prepustile le enajst točk, visoko zmago je potrdila Urška Igličar.

V tretjem nizu so vitalovke z domačo ekipo držale korak do prvega tehničnega odmora, ko so zaostajale za točko, toda Igličarjeva je z dvema dobrima napadoma Calcitu priigrala štiri točke prednosti (11:7). S kar štirimi lastnimi napakami so gostje na drugi tehnični odmor odšle že z zaostankom šestih točk, in čeprav so se z dvema zaporednima točkama Ane Zalotnik calcitovkam še približale na tri točke zaostanka (14:17), je bilo to vse, kar jim je na tej tekmi še uspelo. V končnici niza so državne prvakinje dosegle štiri zaporedne točke, zadnjo z asom Potokarjeva ter se zasluženo veselile prvih treh točk v modri skupini.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: »Z izjemo dela uvodnega niza, ko smo naredili nekaj preveč lastnih napak, smo tokrat lahko zadovoljni s svojo igro. Igralke so se držale dogovora in tekmo odigrale tako, kot jo proti takšnim nasprotnicam morajo. Ves čas smo držali dober sprejem, tudi v drugih elementih igre smo igrali dobro. Vsekakor je to dobra napoved za sredin derbi z Branikom. Skrbi me le, da je Elena Kučej spet zbolela, prav tako je petkov trening izpustila Olivera Kostić, zato danes nismo želeli ničesar tvegati. Na srečo imamo dovolj enakovrednih igralk.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice