Mali grad

Odbojkarji bodo začeli z mini vaterpolom

01.08.2018

 

Odbojkarji bodo začeli z mini vaterpolomOdbojkarji Calcit Volleyja se bodo danes ob 19. uri zbrali na uvodnem sestanku na igriščih za odbojko na mivko Pod skalco, le uro pozneje pa se bodo preselili nekaj metrov stran na kamniški bazen, kjer se bodo pomerili v mini vaterpolu. Trener Aleš Hribar pričakuje, da se bodo prvega treninga udeležili vsi igralci, z izjemo Saše Štalekarja. Vprašljiv je tudi prihod novinca Dmitrija Babkova, ki se bo ekipi najverjetneje pridružil v prihodnjih dneh.

Kamniško ekipo, ki je v minuli »srebrni« sezoni osvojila tri druga mesta - v domačem prvenstvu, pokalu Slovenije in v srednjeevropski ligi -, so okrepili organizator igre Matija Jereb, ki se po nekaj letih vrača v Calcit Volley, bloker Miha Bregar in sprejemalec Dmitri Babkov, lani igralec ACH Volleyja. V kamniškem dresu ne bomo več videli Radoslawa Gila, ki se je vrnil na Poljsko, Jure Okroglič je odšel v ACH Volley, medtem ko se bo Žan Novljan preizkusil v prvi belgijski ligi.

»Zaradi težav z zvezami bo na prvem treningu manjkal Babkov, prav tako ne bo Štalekarja, ki se s slovensko reprezentanco pripravlja na svetovno prvenstvo, medtem ko bosta Klemen Hribar in Domen Kotnik prvi del priprav delala po prilagojenem programu. V četrtek in petek bomo dopoldne trenirali na igrišču za odbojko na mivki, že prihodnji ponedeljek pa se selimo v dvorano,« je povedal Aleš Hribar, ki bo na trenerski klopi zamenjal Gašperja Ribiča. Mlademu kamniškemu trenerju bo pri delu pomagal izkušeni Damjan Marinko, ki je na začetku tega tisočletja s Kamničani osvojil vse tri dozdajšnje naslove državnih prvakov. Novinec v strokovnem vodstvu bo tudi kondicijski trener Samo Korošec.

»Ker ima Marinko še obveznosti v slovenski moški reprezentanci, bo z nami le nekaj dni v avgustu. Za zdaj nimamo le še statistika, vendar verjamem, da se bo tudi to uredilo v prihodnjih dneh,« je še dejal nekdanji pomočnik Marka Brumna in Gašperja Ribiča, ki bo kamniške odbojkarje vodil na štirih frontah. Ob obeh domačih tekmovanjih bo Calcit Volley v letošnji sezoni igral v pokalu challenge in v srednjeevropski ligi.

V ponedeljek, 6. avgusta, bo s pripravami začela tudi druga ženska ekipa Calcit Volleyja, ki bo letos prvič zaigrala med najboljšimi slovenskimi ženskimi klubi, dva dni pozneje bo konec poletnega počitka tudi za prvo žensko ekipo.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: arhiv Calcit Volleyball


<< Nazaj | Novice