Mali grad

Odbojkarji Calcita znova premagali Spartak, odbojkarice pa so brez težav zmagale v Poreču

28.12.2015

 

Odbojkarji Calcita znova premagali Spartak

Odbojkarji Calcita Volleyballa so na drugem letošnjem turnirju srednjeevropske lige v Myjavi po hudem boju še tretjič letos premagali domači Spartak. Tokrat v tie-breaku. V ponedeljek, ob 18. uri, bodo v Myjavi igrali še z avstrijsko ekipo Amstetten.

Spartak Myjava – Calcit Volleyball 2:3 (33, -16, 24, -10, -12)

Myjava – Mestna športna dvorana, gledalcev 350, sodnika: Kovar in Gall(oba Češka).

Spartak Myjava: Katona 29, Kraisl 3, Vydareny – libero, Konc, Müller 1, Ihnat 3, Hauer, Mračko 8, Pokopec 4, Piovarči 11, Durec 6, Ochodnicky – libero. Trener: Martin Pipa.

Calcit Volleyball: Renko, Hribar – libero, Novljan 9, Štalekar 3, Vidmar 1, Štembergar Zupan 17, Brulec 1, Lakner5, Kotnik 22, Ž. Štern 27, Videčnik, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

Kamničani so v letošnji sezoni dvakrat že igrali z domačini drugega turnirja srednjeevropske lige in obakrat zmagali. Na prvi tekmi drugega kroga pokala challenge so v Myjavi Spartak premagali s 3:1, v Kamniku je bilo 3:0 in se zanesljivo uvrstili v šestnajstino finala. Čeprav so na Slovaško odšli brez obolelega Tončka Šterna, prav tako pa trener Marko Brumen ni mogel računati na Matica Videčnika, ki je imel težave s hrbtom – tako da so tekmo začeli Jan Brulec, Domen Kotnik, Žiga Štern, Žan Novljan, Jure Lakner, Andrej Štembergar Zupan in prosti igralec Klemen Hribar -, so zmagali še tretjič. Tokrat v tie-breaku.

Prvi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so na servis Vladimirja Katone z delnim izidom 5:0 povedli z 11:6. Kamničani so imeli težave na sprejemu, neučinkoviti so bili tudi v napadu, toda do drugega tehničnega odmora so že ulovili slovaške odbojkarje. V izenačenem nadaljevanju so odbojkarji Spartaka s še enim asom Dominka Mračka prišli do treh točk prednosti (21:18). Namesto Žige Šterna je v igro vstopil Primož Vidmar, na servis Novljana pa so Brumnovi varovanci domačine spet ulovili na 21. točki in z uspešnim napadom Štembergar Zupana tudi do prve zaključne žoge. Do konca niza so jih imeli še šest, vse so domačini ubranili, nato pa so sami izkoristili peto.

V drugem nizu so kamniški odbojkarji popravili svoj servis in igro v napadu, še naprej so držali dober sprejem, boljši so bili tudi v bloku. Z asom kapetana Štembergar Zupana pa so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo petih točk. Po novem asu, tokrat Kotnika, je bil izid že 13:4, kar jim je ob zbranem nadaljevanju zadostovalo za zanesljivo zmago v drugem nizu, ki ga je zaključil Štalekar, ki je v drugem nizu zamenjal Laknerja.

Tretji niz za kamniško ekipo, ki je popustila na sprejemu in v bloku, ni bil tako uspešen. V slovaški ekipi je bil nezaustavljiv korektor Katona, ki je v tretjem nizu dosegel kar deset točk in prav po njegovi zaslugi je Spartak povedel kar z 20:13. Brumen je namesto Brulca v igro poslal Janija Konjedica, po polminutnem odmoru pa so se njegovi varovanci le zbudili. S serijo odličnih servisov Žige Šterna, dosegel je tudi tri ase, so na 22. točki izid izenačili, v še eni napeti končnici pa je Katona s kar tremi zaporednimi točkami le prinesel zmago svoji ekipi.

V četrtem nizu je bila na igrišču spet le ena ekipa – kamniška. Konjedic je ostal v igri in dobro vodil svojo ekipo, ki je prevladovala v vseh elementih odbojkarske igre. V napadu se je razigral Žiga Štern, ki je domačinom še naprej povzročal težave s servisi in prav po njegovem asu so Kamničani povedli z 19:9. Še do četrte točke sta bili ekipi še skupaj, toda z delnim izidom 6:0 so odbojkarji Calcit Volleyballa pobegnili Slovakom, ki so jim do konca niza prepustili le šest točk.

Tudi v petem nizu so bili kamniški odbojkarji boljši nasprotnik. Z blokom Kotnika so prvič prišli do treh točk prednosti (6:3), ki so jo z dvema zaporednima asoma Laknerja, ki je na servisu zamenjal Štalekarja, povečali še za dve točki (11:6). Vendar se domačini še niso predali, z blokom odličnega Katone so se jim približali na točko zaostanka (12:13), toda po polminutnem odmoru so Kamničani le uredili svoje vrste ter s točkama Žige Šterna in Žana Novljana prišli do druge letošnje zmage v srednjeevropski ligi.

Odbojkarice Calcita brez težav zmagale v Poreču

Odbojkarice Calcita Ljubljane so na prvi tekmi drugega turnirja srednjeevropske lige v Poreču premagale domačo ekipo brez izgubljenega niza. Za slovenske državne prvakinje je bila to tretja zmaga v letošnji sezoni srednjeevropske lige, danes, v ponedeljek, pa se bodo ob 18. uri v Poreču pomerile še z Novo KBM Branikom.

Poreč – Calcit Ljubljana 0:3 (-14, -13, -12)

Poreč – Športna dvorana Kaštelir , gledalcev 75, sodnika: Horvath in Mezöffy (oba Madžarska).

Poreč: Sain 1, Zahirović – libero, Novosel, Lukšić , Duspara 4, Ipša 1 , Sučić 4, Sliško , Licul 5, Žužić 2. Trener: Miodrag Stojaković.

Calcit Ljubljana: Grudina 4, Božič, Vrhovnik 10, Igličar 9, Forštnarič 9, Kučej 2, Kostić, Aragao 8 , Hribar – libero, Jerala – libero, Turk 3, Potokar, Koleva 12.

Na svojem prvem turnirju srednjeevropske lige so odbojkarice Calcita Ljubljane pred dobrima dvema mesecema v dvorani Tivoli premagale dunajski SVS Post in madžarski Fatum Nyiregyhazo. Obakrat so zmagale prepričljivo, brez izgubljenega niza, podobno pa je potekala tekma v Poreču, v kateri so bile domače odbojkarice popolnoma nemočne.

Porečanke, ki so na prvem turnirju v Bekescsabaiju izgubile z domačinkami turnirja, nato pa so premagale drugo madžarsko ekipo Gödöllö, so že v prvem nizu imele nemalo težav s sprejemom servisa. Calcitovke, ki so prvič tekmo začele s svojo najnovejšo okrepitvijo Bolgarko Slavino Kolevo, ob njej pa je na mestu sprejemalke zaigrala še Petra Vrhovnik. Prvič je po poškodbi zaigrala tudi brazilska organizatorka igre Cecilia Aragao, tekmo pa so začele še Tina Grudina, Elena Kučej, Urška Igličar in prosta igralka Meta Jerala, so si že do prvega tehničnega odmora priigrale deset točk prednosti. Tudi do konca niza so slovenske državne prvakinje prevladovale na igrišču, boljše so bile v vseh elementih igre, zadnjo točko je dosegla Kučejeva.

V drugem nizu je Ribič iz igre potegnil obe svoji prvi blokerki, zaigrali sta Maja Forštnarič in prvič v dresu Calcita Ljubljane na tem položaju Kaja Turk, prosto igralko Meto Jeralo je zamenjala Ana Katarina Hribar. Predvsem Forštnaričeva se je v uvodu niza zelo izkazala, saj so po dveh njenih asih gostje domačinkam pobegnile za osem točk (10:2), pred njo je poreškim sprejemalkam s servisi težave povzročala Aragaova. V nadaljevanju niza sta se v napadu razigrali Vrhovnikova in Koleva, s točko brazilske organizatorke igre pa so Calcitovke vodile že z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu so domače odbojkarice z asom Noemi Žužić povedle z 9:8, kar je bilo njihovo zadnje vodstvo na tekmi. Do konca tekme je bilo vse v znamenju ljubljanske ekipe, ki je s servisi Aragaove z delnim izidom 10:0 prišla do neulovljive prednosti. Zmago je z asom, svojim prvi na tekmi, sicer pa 12 Calcita Ljubljane (Cecilia Aragao jih je dosegla kar pet), zaključila Igličarjeva.

Veliko težja preizkušnja varovanke Gašperja Ribiča čaka v ponedeljek, ko bo na sporedu slovenski obračun z Novo KBM Branikom.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice