Mali grad

Odbojkarji Calcita jutri začenjajo s pripravami

31.07.2013

 

Med prvimi bodo s pripravami na novo sezono začeli odbojkarji Calcit Volleyballa, ki se bodo na prvem treningu zbrali jutri ob 17. uri. V letošnji sezoni Kamničani ne bodo igrali v srednjeevropski ligi, zapustila sta jih Jan Brulec in Jan Pokeršnik, ki sta se vrnila v ACH Volley, Matjaž Sušec je žal, zaradi poškodbe končal s kariero, ni pa še znano, ali bo v klubu ostal kapetan Jan Planinc. Novinci v ekipi so Andrej Štemberger Zupan, Tonček Štern, Tine Kvas in Sašo Ribič.

Trener Marko Brumen, ki jutri na prvem treningu s pomočnikom Alešem Hribarjem pričakuje dvanajst igralcev, saj je Danijelu Pokeršniku dovolil, da si podaljša sezono na igriščih odbojke za mivko, bo že uvodnem sestanku začel s testiranji.

»Vedno načrtujem tako, da s pripravami na novo sezono začenjamo na začetku avgusta, saj menim, da imajo igralci mesec dni in pol dovolj časa, da se spočijejo. Če bi s treningi začeli pozneje, bi verjetno na prvih treningih bili videti kot kakšna rekreativna ekipa. Res je, da se prvenstvo zaradi EP začne šele 12. oktobra, toda zato bomo lahko odigrali toliko več prijateljskih tekem in turnirjev, da se nikomur ne bo vleklo. Me pa že zelo zanima, v kakšnem stanju bodo prišli igralci. Letos mi bo glede tega lažje, kajti lani nisem v tem smislu nikogar poznal, zdaj pa bom imel na voljo lanske rezultate, kajti opravili bomo popolnoma enako testiranje. Zanimivo bo videti, kakšna je pripravljenost igralcev v primerjavi z lani. Že jutri bomo opravili testiranja za skočno vzdržljivost, nato pa se bomo preselili na štadion in imeli še Cooperjev test, da preverimo še aerobno pripravljenost. Na osnovi izidov testiranja bomo videli, kdo bo več časa v začetnem obdobju priprav preživel v dvorani, kdo na štadionu. Do 20. avgusta bomo imeli dva treninga dnevno, nato le še po en trening,« je pred jutrišnjim prvim treningom povedal Marko Brumen, ki v glavnem že ve, s kakšnim igralskim kadrom bo šel v novo sezono.

»Na seznamu je trenutno trinajst igralcev. Mislim, da Danijel Pokeršnik pogodbe še nima podpisane, toda kolikor vem, je z njim že vse dogovorjeno in se čaka samo še na vrnitev predsednika kluba Gregorja Hribarja, ki je na dopustu. Za zdaj ne vem le še tega, kakšen je položaj z Janom Planincem. Ne vem, ali si je našel kakšen nov klub v tujini ali pri kakšnem našem konkurentu v Sloveniji, bi bil pa vsekakor zelo zadovoljen, če bi se odločil ostati v Kamniku, saj bi pomenil veliko okrepitev za našo ekipo. Če se bo odločil drugače, bomo morali iskati še enega sprejemalca. Kolikor vem, so težave pri Planincu bolj finančne narave, kajti kot je znano, je bil naš glavni pokrovitelj prisiljen znižati pokroviteljska sredstva, to pa pomeni, da je denarja za plače na voljo manj, prav tako smo se morali odpovedati igranju v srednjeevropski ligi. Žal mi je, da, je z igranjem odbojke moral prenehati Matjaž Sušec, ker je bil kot igralec in kot človek steber naše ekipe, medtem ko Jana Brulca in Jana Pokeršnika nismo mogli zadržati, ker sta bila tako ali tako posojena igralca s strani ACH Volleyja,« je Brumen spregovoril o igralskem kadru.

V minuli sezoni so se Kamničani spoznali s čermi igranja v srednjeevropski ligi, v letošnji so v njej nameravali igrati vidnejšo vlogo, toda na koncu so se odločili, da se vanjo ne bodo prijavili.

»S predsednikom Hribarjem sva se veliko pogovarjala o srednjeevropski ligi in prišla do zaključka, da bi morali, če bi igrali v njej, iti na višjo raven. To pomeni, da bi na tekme hodili vsaj z mini avtobusom, morda tudi prespati pred kakšno tekmo v kraju tekme. V minuli sezoni smo, z izjemo tekme v Humenneju, pa še to zato, ker smo se ravno takrat vračali iz Švice, na vse tekme prišli z dvema kombijema in to neposredno na tekmo. Še Kaštela, ki je bila za nami, je na tekme prihajala z velikim avtobusom in to dan pred tekmo. Tako pa sva s pomočnikom Alešem Hribarjem bolj kot o naših nasprotnikih na tekmi mislila nato, kako bomo varno prišli na tekmo in kako iz nje. Sam nisem več rosno mlad in kar groza me je, ko pomislim, da bi se lahko kaj zgodilo. Ko je potem Hribar seštel številke, je prišel do zaključka, da si tega ne moremo privoščiti. Poleg tega je trenutno naša ekipa nekaj slabša od lanske, kajti odhodov Pokeršnika, Brulca, Sušca in morda tudi Planinca ne bo preprosto nadomestiti. Dobro, za Štembergerja na mestu sprejemalca vem, da je dovolj kakovostna zamenjava, medtem ko Kotnik in Žiga Štern še nista dovolj zrela za igranje v srednjeevropski ligi in lovljenje rezultata, bo pa zato zanju slovenska liga več kot primerna, da si pridobita izkušnje,« je vzroke, zakaj bodo Kamničani svoje navijače razveseljevali le v domačem prvenstvu in pokalu ter na tekmah pokala Challenge, pojasnil Brumen, ki je prepričan, da se bodo Calcitovci tudi v novi sezoni v obeh domačih tekmovanjih potegovali za najvišja mesta.

»Čeprav smo upali, da bi se v novi sezoni lahko še bolj približali ACH Volleyju, bodo Ljubljančani najverjetneje spet nedosegljivi za vse v slovenski ligi. Trenutno ne vem, kako so kadrovali v Panviti Galexu. Slišal sem, da so se precej okrepili, ampak ne glede nato mislim, da bomo konkurenčni vsem slovenskim ekipam, z izjemo ACH Volleyja,« je prepričan trener Calcit Volleyballa.

OK Calcit Volleyball v sezoni 2013/14

Igralski kader:

Organizatorja igre: Martin Hrast, Tine Kvas.

Sprejemalci: Andrej Štemberger Zupan, Domen Kotnik, Žiga Štern.

Blokerji: Boris Brus, Jernej Stavbar, Žan Novljan, Jure Lakner.

Korektorja: Daniejl Pokeršnik, Tonček Štern.

Prosta igralca: Klemen Hribar, Sašo Ribič.

Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice