Mali grad

Odbojkarji Calcita Volleyballa premagali Posojilnico Dob

13.01.2013

 

Pliberk – Športna dvorana v Pliberku. 300 gledalcev. Sodnika: Milinović in Kramar Šandl (oba Hrvaška).

Posojilnica Dob: Kosl 10, Hruška 3, Csoma 7, Kroiss - libero, Petkov, Satler 2, Grut 24, Pušnik 10, Wlodarczyk 10, Reiser 12. Trener: Bogdan Kotnik.

Calcit Volleyball: Lakner, Hribar – libero 1, Sušec 6, Novljan 7, Brulec 1, D. Pokeršnik 8, Planinc 21, J. Pokeršnik 16, Brus 19, Kotnik, Štern. Trener: Marko Brumen

Odbojkarji Calcita Volleyballa so po nesrečnem porazu v polfinalu pokala Slovenije vse svoje misli preusmerili v državno prvenstvo, kateremu se bodo pridružili prvo soboto v februarju. Temu so tudi podredili trening, vendar pa to ne pomeni, da sta zanje preostali tekmi v srednjeevropski ligi nepomembni. Res je, da možnosti za uvrstitev na zaključni turnir, ki bo 9. in 10. marca v Bratislavi, ne bi imeli niti v primeru dveh zmag - v svoji zadnji tekmi v srednjeevropski ligi bodo čez štirinajst dni gostili slovaško ekipo Chemes Humenne, toda ne za igralcem ne strokovnemu vodstvu Calcita še zdaleč ni vseeno, kako se bodo poslovili od svoje debitantske sezone med najboljšimi ekipami srednje Evrope.

Proti Dobljanom, s katerim so se Kamničani v letošnji sezoni srečali že trikrat, dvakrat v pokalu CEV, kjer so se po zlatem nizu v četrtfinale uvrstili avstrijski podprvaki, ki jih vodi njihov nekdanji trener Bogdan Kotnik, so tekmo začeli z Martinom Hrastom na podaji, Janom Planincem in Janom Pokeršnikom na sprejemalskem mestu, Borisom Brusom in Žanom Novljanom kot blokerjema - Jernej Stavbar, ki ima nalomljen prst na mezincu desne roke naj bi se ekipi pridružil pred začetkom modre skupine -, Danijelom Pokeršnikom kot korektorjem in libero Klemnom Hribarjem. Začetek tekme je bil za kamniške odbojkarje nadvse obetaven, saj so bili v vodstvu ob prvem tehničnem odmoru, vodili pa so tudi še z 10:8. Z delnim izidom 5:1 so domači odbojkarji gostom ušli za dve točki, toda tudi na drugi tehnični odmor odšli slovenski podprvaki, ki so povedli še z 20:17, prvi pa so prišli tudi do zaključne žoge, vendar so po napaki Danijela in s točko v bloku do priložnosti za vodstvo z 1:0 prišli tudi domačini. Obe njihovi zaključni žogi je z uspešnim napadom odvzel Jan Planinc, ki je nato z asom Calcitovcem priboril še drugo zaključno žogo, ki jo je z uspešnim napadom vnovčil Jan Pokeršnik.

V drugem nizu so si prvo večjo prednost priigrali Dobljani, ki so na drugi tehnični odmor odšli s tremi točkami prednosti.  Vodili so tudi še s 17:14, a se Kamničani niso predali in po zaslugi Matjaža Sušca, ki je v zaključku niza zamenjal Danijela Pokeršnika, so na 21. točki izid izenačil in nato tudi povedli s 23:22. Niz je zaključil Jan Brulec, ki je blokiral Andreja Gruta. Tudi v tretjem nizu je bil izid dolgo časa izenačen. V trenutkih nezbranosti kamniške ekipe so domači odbojkarji povedli z 20:16 in takrat je že vse dišalo po četrtem nizu.. Po vrnitvi v igro Martina Hrasta, ki je začel tretji niz, a je moral igro zaradi udarca v glavo zapustiti pri 13. točki, je kamniška igra spet stekla in po treh zaporednih točkah je Bogdan Kotnik vzel polminutni odmor, kar pa Calcitovcev ni zmedlo in po dveh zaporednih blokih Brusa so povedli z 22:21. Vendar pa so domačini v končnici niza bili bolj zbrani in ta niz vendarle dobili. 

A zamujena priložnost Kamničanov ni potrla, saj je bil začetek četrtega niza zanje zelo obetaven. Povedli so s 4:0, s tremi točkami pa so vodili ob prvem tehničnem odmoru v četrtem nizu, toda vztrajni domačini, za katere igrajo kar štirije slovenski odbojkarji, so na štirinajsti točki prvič v četrtem nizu ujeli Kamničane. Marko Brumen je po polminutnem odmoru namesto Danijela Pokeršnika v igro vrnil Matjaža Sušca, kljub temu pa so Dobljani bili tisti, ki so si v zaključku niza priigrali dve točki prednosti (22:20). Odbojkarji Calcita so po atraktivni maratonski točki z napadom Sušca rezultat izenačili na 22:22 in pred nami je bila še ena napeta končnica, tokrat maratonska končnica, v kateri so imeli domači odbojkrji tri zaključne žoge za zmago, Kamničani pa so izkoristili svojo osmo in z napadom Žana Novljana zaključili niz in s tem tudi tekmo. To je bila njihova prva zmaga v srednjeevropski ligi v gosteh. Tokrat si pohvale za igro zaslužijo prav vsi kamniški odbojkarji, najboljšo igro pa je prikazal kapetan Jan Planinc, ki je dosegel 21 točk, ob tem pa je imel 67-odstoten sprejem in 62-odstotno učinkovitost v napadu, k zmagi pa je prispeval tudi dva bloka in as.

Izidi moške srednjeevropske lige, tekma 5. kroga, včeraj: Chemes Humenne – ACH Volley 1:3 (-19, 23, -19, -18); tekme 12. kroga: ACH Volley - Chemes Humenne 3:2 (19, -24, -22, 22, 11),  Posojilnica Dob - Calcit Volleyball 1:3 (-26, -23, 25, -33), jutri: Hypo Tirol Innsbruck - Unicef Bratislava (17.00), petek, 18. januar: Fino Kapošvar - Mladost Kaštela (18.00); zaostala tekma petega kroga, danes: Chemes Humenne - ACH Volley (18.00).

Vrstni red: 1. ACH Volley 37 (38:8), 2. Hypo Tirol Innsbruck 22 (25:15), 3. Unicef Bratislava 19 (21:18), 4. Posojilnica Dob 16 (26:26), 5. Calcit Volleyball 16 (22:29), 6. Chemes Humenne 15 (20:26), 7. Mladost Kaštela 10 (14:27), 8. Fino Kapošvar 7 (13:30).

Besedilo in fotografije: Miha Štamcar

 


<< Nazaj | Novice