Mali grad

Odbojkarji Calcit Volleyballa z minimalno zmago iz Kranja, odbojkarice pa do pete zmage v modri skupini

28.02.2016

 

Odbojkarji Calcit Volleyballa z minimalno zmago iz Kranja

Odbojkarji Calcita Volleyballa so v tekmi 5. kroga modre skupine 1. DOL za moške šele po hudem boju ugnali domači Triglav in prišli do dveh točk, ki jih še vedno držijo na prvem mestu prvenstvene lestvice. Že v sredo Kamničane v Murski Soboti čaka vnaprej odigrana tekma s Panvito Pomgradom v Murski Soboti.

Triglav Kranj - Calcit Volleyball 2:3 (-18, 25, -23, 24, -11)

Kranj - Športna dvorana Planina, gledalcev 150, sodnika: Tomec (Novo mesto) in Novak (Dvor).
Triglav Kranj: Lužovec 8, Hafner 3, A. Kök 3, Maček, Bregant 24, Pleša - libero, Jovanov, Bežek - libero, Kos, Mali, Uršič 6, M. Kök 28, Rezar 5. Trener: Sašo Rop.
Calcit Volleyball: Hribar - libero, Novljan 16, T. Štern 8, Štalekar, Vidmar, Štembergar Zupan 22, Brulec 4, Lakner, Kotnik 15, Ž. Štern 16, Videčnik 4, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

Odbojkarji Calcit Volleyballa z minimalno zmago iz Kranja, odbojkarice pa do pete zmage v modri skupiniS sredino zmago proti ACH Volleyju so kamniški odbojkarji, vsaj začasno, prevzeli vodstvo v modri skupini. Prav tako je Calcit Volleyball za zdaj edina ekipa, ki v modri skupini še ni izgubila, na drugi strani pa je domači Triglav edini, ki v njej še ni zmagal. Na prvo zmago v modri skupini bo moral počakati še nekaj časa počakati, v prihodnjem krogu se bodo pomerili z ACH Volleyjem, zato pa so Kamničani le še enkrat več potrdili, da imajo tudi v letošnji sezoni visoke cilje.

Že v prvem nizu so gostje brez večjih težav prišli do visoke prednosti, v veliki meri tudi po zaslugi domačinov, ki so do konca naredili kar deset lastnih napak. Po napaki Mateja Köka, ki je bil med tednom že drugo leto zapored prejemnik male športne plakete Kranja za dosežke v športu, so calcitovci povedli z 20:12, s tem pa je bil uvodni niz že odločen. Žan Novljan je Kamničanom, za katere so v prvem nizu igrali še Jan Brulec, Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Matic Videčnik, Tonček Štern in prosti igralec Klemen Hribar priigral prvo od osmih zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih, ki se je končal z napakama Andreja Štembergarja in Mateja Köka na servisu.

Tudi drugi niz se je začel z neizsiljenimi napakami Kranjčanov, do prvega tehničnega odmora so naredili tri, v kamniški ekipi se je razigral Domen Kotnik, kar jim je prineslo prednost štirih točk. S točko Jana Brulca so gostje povedli z 11:6, toda Kranjčani so se vrnili v igro, tokrat tudi po zaslugi gostov, saj so bili zdaj oni tisti, ki so naredili večje število lastnih napak. Matej Kök je na 18. točki izid izenačil, nato pa s še enim uspešnim napadom svojo ekipo popeljal do vodstva 20:19. Po polminutnem odmoru so se Kamničani le prebudili, s točkama Tončka Šterna in Žana Novljana dosegli dve točki zapored in spet prišli do vodstva. Novljan je bil nato tisti, ki je gostom zagotavljal minimalno prednost, Kotnik pa jim je priigral prvo in drugo zaključno žogo za vodstvo z 2:0 v nizih. Obe so Kranjčani ubranili, z že 14. točko Mateja Köka pa sami prišli do zaključne žoge za izenačenje v nizih. Nejc Uršič, ki je z blokom zaustavil Žigo Šterna je izkoristil prvo.

Tudi tretji iz je imel podoben potek kot drugi. Večinoma so bili v vodstvu Kamničani, ki so ob prvem in drugem tehničnem odmoru vodili s štirimi točkami prednosti, štiri točke prednosti je bilo tudi pri izidu 23:19. V končnici niza so jih varovanci Saše Ropa s točkami Janka Breganta skorajda ulovili, približali so se jim na točko zaostanka (23:24), da do preobrata ni prišlo, je poskrbel Štembergar Zupan.

Kranjčani so bili v četrtem nizu že na pragu novega izenačenja v nizih, saj so z asom razpoloženega Mateja Köka prišli do treh zaključnih žog. Vse tri so Kamničani, ki so ob drugem tehničnem odmoru vodili s 16:12, ubranili, toda Bregant in Rok Rezar z blokom, zaustavil je Štembergar Zupana, sta le izkoristila četrto za drugi tie-break Triglava v modri skupini, drugi pa je bil tudi za Calcit Volleyball. V Kanalu so bili Kamničani uspešni, Kranjčani so v Mariboru morali priznati premoč nasprotnikom, ob menjavi strani pa so s točko prednosti vodili gostje. Na servis Kotnika so dosegli še dve točki, Novljan pa je, čeprav so se jim Kranjčani enkrat še približali na točko zaostanka (9:10), Kamničanom le priboril zmago.


Calcitovke do pete zmage v modri skupini

Odbojkarice Calcita Ljubljane so tudi v petem krogu modre skupine 1. DOL za ženske zabeležile zmago. Tokrat to v dvorani na Galjevici premagale ekipo Braslovč, ki jim je sicer odščipnila niz, vendar zmage domače ekipe niti v enem trenutku ni bila ogrožena. Že v sredo, 2. marca, bodo calcitovke, tokrat v dvorani Tivoli, ob 18. uri, gostile GEN-I Volley.

Calcit Ljubljana – Braslovče  3:1 (15, 15, -21, 15)

Ljubljana - Dvorana Krim na Galjevici, gledalcev 50, sodnika: Gril (Limbuš, Skudnik (Mežica).

Calcit Ljubljana: Grudina, M. Božič, Vrhovnik, Igličar, Forštnarič, Kučej, Kostić, Hribar, Jerala - libero, Turk, Potokar, Koleva, Van de Vyver. Trener: Gašper Ribič.

Braslovče: Bedjanič - libero, Anzelc, Podbregar - libero, Muhovic, Rituper, Žnidar, Markovič, Mihevc, Mihalinec, Vodlan, Hribernik, Praunseiss, Raković.

Slovenske državne prvakinje nadaljujejo svoj zmagoviti niz v modri skupini in še naprej v njej ostajajo edina neporažena ekipa. Do zmage proti gostjam iz Braslovč so sicer prišle brez večjih težav, le v tretjem nizu so, kot že nekajkrat v letošnji sezoni, popustile in gostjam dovolile, da so prišle do častnega niza.

Da bo tekma na Galjevici, druga v današnjem dnevu, na prvi so odbojkrice Vitala s 3:1 premagale Luko Koper, potekala v znamenju domače ekipe, je napovedal že uvodni niz. Braslovčanke so šle v tekmo brez mladinske reprezentantke Špele Bedjanič na mestu proste igralke, priložnost pa je dobila kadetska reprezentantka Nuša Podbregar, v domači ekipi trener Gašpre Ribič ni mogel računati na obolelo Tino Grudino. Calcitovke so si v prvem nizu že na začetku priigrale visoko prednost, ki so jo potem brez težav držale do konca.

V drugem nizu je bil izid izenačen do 12. točke, z boljšim začetnim udarcem in hitrejšo igro v polju pa so domače odbojkarice prišle do vodstva z 2:0 v nizih. Z dobro igro so se v tretjem nizu izkazale tudi Braslovčanke, ki so popravile svoje sprejem, bile učinkovite tudi v napadu, medtem ko je domača ekipa naredila preveč napak na servisu. Toda po izgubljenem nizu so varovanke Gašperja Ribiča le dokazale, da so boljša ekipa, do odločilne prednosti pa so prišle po drugem tehničnem odmoru.

Izjavi po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: »Čeprav smo tretji niz izgubili, sem zadovoljen z igro, ki smo jo nocoj prikazali. V tretjem nizu smo naredili preveč napak na servisu, ko pa smo ga v četrtem spet popravili, zmaga ni bila več vprašljiva. Tokrat je od sprejemalk počivala Slavina Koleva, s Tino Grudino pa nismo želeli ničesar tvegati, saj v tem tednu nekaj dni zaradi bolezni ni trenirala.«

Zoran Jerončič, trener Braslovč: »Le, če bi mi igrali 110 odstotno, domačinke pa 80-odstotno, bi se lahko nadejali uspeha. V tekmo smo šli s preveč spoštovanja do nasprotnic, morda tudi zato, ker je prvič igrala Nuša Podbregar, ko smo se otresli treme, je bila tudi naša igra veliko boljša. Še zlasti sem zadovoljen s tretjim nizom, in če bomo tudi v nadaljevanju sezone igrali tako, kot smo v njem, se nimamo česa bati.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Tine Forštnarič in Klemene Brumec


<< Nazaj | Novice