Mali grad

Odbojkarji Calcit Volleyballa v soboto v Žirovnici

18.09.2015

 

Odbojkarji Calcit Volleyballa bodo v soboto nastopili na močnem mednarodnem turnirju v Žirovnici, ki bo v letošnjem pripravljalnem obdobju zagotovo najmočnejši turnir v Sloveniji. Na njem bodo v skupini A igrali ACH Volley, reprezentanca Savdske Arabije in Salonit Anhovo, v skupini B pa ob domači ekipi še Calcit Volleyball in Posojilnica Dob.

Žirovničani, ki so v minuli sezoni od 54 možnih osvojili 53 točk, se pravi, da so se v 1. DOL uvrstili brez poraza bodo v soboto prvi nasprotniki kamniških odbojkarjev. Gre za ekipo, ki je sestavljena praktično iz igralcev iz okolice Žirovnice. Vodi jih Miha Verbič, nastopili pa bodo v polni zasedbi. V nekoliko okrnjeni zasedbi bodo v Žirovnici prišli odbojkarji Posojilnice Doba, ki jih bo v novi sezoni vodil Matjaž Hafner, njegov pomočnik bo Miha Kosl, nekdanji igralec Calcit Volleyballa. Vendar Hafnerja ne bo v Žirovnico, saj je na pripravah slovenske ženske reprezentance, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo, manjkala pa bosta tudi članska reprezentanta Danijel Koncilja in Uroš Pavlovič.

V skupini B bo v polni zasedbi igrala le reprezentanca Savdske Arabije, ki je že nekaj časa na pripravah v Sloveniji, medtem ko bodo Ljubljančani in Kanalci brez svojih mladinskih reprezentantov. Jan Kozamernik in Matevž Ledinek iz ACH Volleyja ter Jure Okroglič iz Salonita so, tako kot kamniška trojka Tonček Štern, Primož Vidmar in Sašo Štalekar na mladinskem svetovnem prvenstvu v Mehiki.

Kamničani so minulo nedeljo v okviru 45. dneva narodnih noš in oblačilne dediščine v svoji dvorani osvojili drugo mesto, za Salonitom.

V Žirovnici bodo prireditelji ob najboljšem igralcu turnirja izbrali tudi najboljšega sprejemalca, blokerja, organizatorja igre in prostega igralca.

Spored turnirja

Igrišče 1: Salonit Anhovo – Savdska Arabija (10.00), Salonit Anhovo – ACH Volley(11.15), ACH Volley – Savdska Arabija (12.30).

Igrišče 2: Žirovnica – Calcit Volleyball (10.00), Aich Dob – Calcit Volleyball (11.15), Žirovnica – Aich Dob (12.30).

Glavno igrišče: tekma za peto mesto (15.30), tekma za tretje mesto (17.00), finale (18.30).

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice