Mali grad

Odbojkarji Calcit Volleyballa v Kranju do zmage, odbojkarice Calcita Ljubljana ob niz proti Puconcem

25.10.2015

 

Odbojkarji Calcit Volleyballa tudi v Kranju do zmage

Odbojkarji Calcit Volleyballa so tudi na gostovanju v Kranju prišli do nove zmage v letošnjem državnem prvenstvu. Tudi tokrat niso izgubili niza, z novo zmago pa so zdaj po petih odigranih krogih sami na drugem mestu prvenstvene lestvice. V prihodnjem krogu, prihodnjo soboto, bodo Kamničani, ob 19. uri, v svoji dvorani gostili Panvito Pomgrad.

Triglav Kranj – Calcit Volleyball  0:3 (-20, -22, -21)

Kranj – Športna dvorana Kranj, 150 gledalcev. Sodnika: Štamcar (Mokronog) in Novak (Dvor).

Triglav Kranj: Pleša – libero, Lužovec 4, Hafner 4, A. Kök, Maček, Bregant 7, Jovanov, Bežek – libero, Kos, Mali 4, Uršič 8, M. Kök 10, Rezar 7. Trener: Sašo Rop.

Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 5, T. Štern 16, Vidmar 4, Štembergar Zupan 7, Brulec 3, Lakner 2, Kotnik 8, Ž. Štern, Videčnik, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

V svojem drugem gorenjskem obračunu so kamniški odbojkarji prišli do nove zmage. Po Žirovnici v svoji dvorani, so bili danes v gosteh boljši še od kranjskega Triglava, ki je do zdaj, tako kot Kamničani, v letošnjem državnem prvenstvu le enkrat izgubil. V prvem nizu so si varovanci Marka Brumna, ki je tekmo začel z Janom Brulcem, Andrejem Štembergar Zupanom, Domnom Kotnikom, Žanom Novljanom, Juretom Laknerjem, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem, odločilno prednost priigrali šele v sami končnici. Ob prvem so s točko prednosti vodili Kranjčani, ki so tekmo začeli v postavi Svit Hafner, Žiga Lužovec, Matej Kök, Nejc Uršič, Rok Rezar, Janko Bregant in prosti igralec Miha Bežek. Domača ekipa je vodila še z 10:8, pred vstopom v končnico je za gosti zaostajala le za točko (18:19), nato pa so sledile številne lastne napake na njihovi strani, Kamničani pa so z blokom Tončka Šterna povedli z 1:0 v nizih.

V drugem nizu so bili kranjski odbojkarji gostom iz Kamnika enakovredni izida 6:6, z delnim izidom 6:2 pa so jim Calcitovci pobegnili za štiri točke (12:8). S prednostjo štirih točk so Kamničani odšli tudi na drugi tehnični odmor. Še naprej so bili bolj učinkoviti v napadu, popravili so tudi svoj sprejem, v napadu je bil ob Tončku Šternu učinkovit tudi Kotnik, kar jim je pred vstopom v končnico niza prineslo pet točk prednosti (22:17). V končnici so se jim domači odbojkarji približali na dve točki zaostanka (22:24), a do preobrata ni prišlo, saj je servis Mateja Kök končal v avtu.

Kranjčani so na začetku tretjega niza zmanjšali število lastnih napak, popravili so igro v bloku, dvakrat je bil uspešen Rezar in z asom Mihe Malija so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk. Rezar je po vrnitvi na igrišče poskrbel za še višje vodstvo kranjske ekipe (9:6), Brumen pa je v kamniški ekipi Štembergar Zupana zamenjal s Primožem Vidmarjem, ki je zaustavil niz štirih zaporednih točk domače ekipe. Tudi ob drugem tehničnem odmoru so Kamničani za domačini zaostajali za točko. Vidmar je izid na 16. točki izenačil, nato pa so kamniški odbojkarji dosegli še šest točk zapored, Kranjčanom pa ni pomagal niti polminutni odmor niti vrnitev Lužovca v igro. Odpor domače ekipe je bil z delnim izidom 7:0 dokončno zlomljen in Calcit Volleyball je bil pred četrto zmago v letošnjem državnem prvenstvu. Po napaki Hafnerja na servisu je prišel do štirih zaključnih žog za končno zmago, izkoristil je drugo, tokrat je napako pri servisu naredil Matej Kök.

Izjavi po tekmi

Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: »Prva dva niza smo odigrali na zelo solidni ravni, igrali smo taktično zrelo, igralci so se držali navodil, uspešni smo bili tudi v bloku. Na drugi strani, kjer smo naredili preveč napak, so bile t. i. lahke situacije, ko smo tiste žoge, ki jih ni podal podajalec slabo oddelali. Kar pa se postavitve bloka tiče, sem bil zadovoljen, tudi obramba je dobro delovala, v zadnjem nizu so tudi blokerji dosegli nekaj točk. Lahko smo zadovoljni, da smo prišli do polnega izkupička, kajti nasprotnik resnično ni slab. Skratka, s taktično zrelo igro smo zaustavili nasprotnika in na ta način smo zanesljivo prišli do novih točk.«

Sašo Rop, trener Triglav Kranja: »Ker smo bili večinoma v zaostanku, smo bili prisiljeni 'pritiskati' s servisi in tudi v napadu igrati bolj tvegano, toda v vsakem primeru smo bili bledi, brez prave energije, brez žara, da bi premagali Kamničane, ki tudi niso blesteli. Če želimo premagovati boljše ekipe od sebe, bomo morali bolj verjeti v to.«

Calcitovke ob niz proti Puconcem

Odbojkarice Calcita Ljubljane so v četrtem krogu 1. DOL za ženske premagale še Kemo Puconci, vendar so prvič v letošnjem državnem prvenstvu izgubile niz. V četrtek, 29. oktobra jih v dvorani Tivoli čaka prva tekma v ligi prvakinj, ko bodo v skupini B, ob 20. uri, gostile poljsko ekipo PGE Atom Trefl Sopot. V domačem prvenstvu bodo prihodnjo soboto igrale proti Zgornji Gorenjski v gosteh.

Calcit Ljubljana – Kema Puconci   3:1 (17, 18, -25, 19)

Ljubljana – Športna dvorana Galjevica. 50 gledalcev. Sodnika: Potočnik in Luzar (oba Kočevje).

Calcit Ljubljana: Grudina 13, Božič 1, Vrhovnik 16, Igličar 9, Forštnarič 4, Kučej 3, Kostić 7, Aragao 4, Hribar - libero, Jerala - libero, Turk , Potokar 24. Trener: Gašper Ribič.

Kema Puconci: Praprotnik Flisar 3, Pintari 1č, Vinkovič 3, Franko 7, Škraban 11, Banfi 1, Donša 12, Jerič – libero, Kovač, Oletič, Kadiš 10. Trener: Bojan Novak.

Slovenske državne prvakinje so svojo zadnjo tekmo pred svojim debijem v ligi prvakinj namesto v dvorani Tivoli igrali na Galjevici, tako da je bila tudi zanje to bolj ali manj gostujoča dvorana. Varovanke Gašperja Ribiča so bile vsaj z mislimi vsaj delno z mislimi že na četrtkovi tekmi z ekipo PGE Atom Trefl Sopot, vendar to njihove zmage ni ogrozilo. Z igro sicer niso navdušile, toda zanje so pomembne točke, na drugi strani so gostje lahko zadovoljne s tem, kako so igrale v tretjem nizu, ko so državnim prvakinjam kot prve v letošnji sezoni odvzele niz.

Trener domače ekipe Gašper Ribič je tekmo začel s Cecilio Aragao, Petro Vrhovnik, Moniko Potokar, Tino Grudino, Majo Forštnarič, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo, ki si je do drugega tehničnega odmora priigrala že osem točko prednosti. Domače odbojkarice so prevladovale na servisu, boljše so bile tudi v bloku, pred končnico niza pa so povedle že z 21:10. Pucončanke so v nadaljevanju niza poraz nekoliko ublažile, z dobro igro pa so nadaljevale do prvega tehničnega odmora v drugem nizu, saj so za Ljubljančankami zaostajale le za točko. Za mirnejše nadaljevanje drugega niza so si domače odbojkarice do drugega tehničnega odmora priigrale pet točk prednosti, zmaga je bila zagotovljena pri izidu 21:13.

V tretjem nizu so za Calcitovke prve resne težave na tekmi nastopile po prvem tehničnem odmoru, ko so za gostjami iz Puconcev zaostajale že za štiri točke (9:13). Do drugega tehničnega odmora so jih sicer ulovile, povedle tudi z 19:18, vendar se borbene gostje niso predale. Še več, pobegnile so jim za dve točki (22:20), v nadaljevanju napete končnice ubranile dve zaključni žogi ter prišle do zaslužene zmage v tretjem nizu.

Četrti niz so v domači ekipi začele Mojca Božič, Urška Igličar in Elena Kučej, počivale so Aragaova, Kostićeva in Forštnaričeva, na drugi strani je trener gostij Bojan Novak še naprej igral z Ano Praprotnik Flisar, Dono Vinkovič, ki je že v prvem nizu zamenjala Adelo Pintarič, Petro Franko, Ivo Škraban, Janjo Donša, Kadiš in prosto igralko Melani Jerič. Calcitovke so gostjam pobegnile za šest točk (9:3), vendar so z nezbrano igro dovolile, da so se jim približale na dve točki zaostanka (13:11). Pucončanke so za dve točki zaostajale še pri izidu 18:20, vendar tokrat do napete končnice ni prišlo, kajti domače odbojkarice preko razpoložene Monike Potokar niso dovolile še enega presenečenja ter tudi ta niz zanesljivo dobile.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: »Čestitam Puconcem na prikazani borbenosti in osvojenem nizu, nisem pa zadovoljen z našim pristopom v igro. V prihodnje bomo morali tekme v slovenski ligi odigrati na drugačen način. Verjetno so igralke že razmišljale o tekmi v ligi prvakinj, toda tudi na to se moramo navaditi in se zavedati, da se moramo osredotočiti le na tekmo, ki je pred nami. Tokrat ni bilo tako, kajti tekma z ekipo PGE Atom Trefl Sopot bo šele v četrtek in igralke se bodo nanjo začele pripravljati šele v ponedeljek, medtem ko se trenerji nanjo že pripravljamo. Upam, da nam bo to dovolj velik opomin za druge tekme.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice