Mali grad

Odbojkarji Calcit Volleyballa uspešni v Kanalu, odbojkarice pa zabeležile četrto zmago v tednu dni

19.10.2015

 

Odbojkarji Calcit Volleyballa uspešni v Kanalu

Odbojkarji Calcit Volleyballa so v tretjem krogu 1. DOL za moške v Kanalu s 3:1 (-18, 22, 22, 21) premagali domači Salonit. To je bila njihova druga zmaga v letošnjem državnem prvenstvu, v katerem bodo v sredo, 21. oktobra, ob 19. uri v ŠD Kamnik gostili National Žirovnico.

Salonit Anhovo – Calcit Ljubljana  1:3 (18, -22, -22, -21)

Kanal – Športna dvorana Kanal. 200 gledalcev. Sodnika: Melavc (Šempeter) in Globačnik (Šoštanj).

Salonit Anhovo: Česnik 7, Šarič, Komel 17, Karnel 1, Kovačič, Dos Santos 11, Jerončič, Čabarkapa 19, Okroglič, Krivec 2, Tomić 10, Savičić. Trener: Leon Schilling

Calcit Volleyball: Hribar – libero 1, Novljan 4, T. Štern 17, Vidmar 6, Štembergar Zupan 7, Brulec 2, Lakner, Kotnik 24, Videčnik 7, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

V lanski sezoni so bili v državnem prvenstvu kamniški odbojkarji za mesto pred Kanalci, prav tako so dobili vseh šest medsebojnih dvobojev. Toda v letošnji sezoni so domači odbojkarji močnejši za tri povratnike, izkušena Alana Komela in Sašo Gadnika, ki pa ga ni bilo v postavi ter Daliborja Tomića, ki ima za sabo tudi že nekaj let igranja v najboljši slovenski ligi. Začetek sezone za Kanalce morda ni bil najboljši, saj so le z minimalnim izidom premagali doma Krko in v gosteh Fužinar Metal, na drugi strani so Kamničani po prepričljivi zmagi proti Šempetranom v derbiju drugega kroga namučili ACH Volley.

Varovanci Marka Brumna so v dvoboj s Kanalci, s katerimi so v pripravljalnem obdobju igrali dvakrat, enkrat zmagali in izgubili, začeli v postavi Jan Brulec, Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žan Novljan, Matic Videčnik, Tonček Štern in prosti igralec Klemen Hribar. Na drugi strani je domači trener Leon Schilling tekmo začel z Luko Krivcem, Dejanom Čabarkapo, Juretom Okrogličem, Alanom Komelom, Urbanom Česnikom, Israelom Dos Santosom in prostim igralcem Andrejem Kovačičem.

Prvi niz je minil v znamenju razigrane domače ekipe, predvsem Alana Komela, ki si je že do prvega tehničnega odmora priigrala šest točk prednosti, po vrnitvi na igrišče je svojo prednost povečala še za dve točki (11:3). Čeprav je Marko Brumen, trener Kamničanov, vzel polminutni odmor, Tončka Šterna zamenjal s Primožem Vidmarjem, Kanalci niso popuščali. Ko so z blokom Urbana Česnika v končnico niza vstopili z izidom 21:13, je bil niz že odločen. Zmago domače ekipe je potrdil Komel, ki je v tem nizu dosegel kar osem točk.

Drugi niz se je začel v znamenju Tončka Šterna, ki se je ob koncu prvega niza vrnil v igro. Slovenski mladinski reprezentant je s tremi zaporednimi točkami Calcitovcem priigral pet točk prednosti (14:9), v nadaljevanju niza se mu je v napadu pridružil še Domen Kotnik. V domači ekipi je korak z gosti držal le Komel, vendar je bilo to premalo, da bi prišlo do preobrata. Zadnjo točko za izenačenje v nizih je dosegel Kotnik.

Tretji niz je imel podoben potek kot drugi, kamniški odbojkarji so bili ves čas v vodstvu, z blokom Matica Videčnika so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk. Do drugega so se jim Kanalci približali na točko zaostanka, z menjavo Andreja Štembergarja Zupana z Vidmarja se je tehtnica dokončno prevesila na stran gostov. Domačini so na 18. točki izid še izenačili, toda prav preko Vidmarja in Šterna je Calcit povedel z 2:1 v nizih.

V četrtem nizu so bili dolgo v prednosti domači odbojkarji, ki so po napaki Jana Brulca povedli z 11:7. Z asom Kotnika so Kamničani izid na 13. točki izenačili, z blokom Česnika so nato Kanalci še enkrat povedli za tri točke (18:15), toda po bloku Kotnika je bil nekaj trenutkov pozneje izid že izenačen (18:18). Razigrani Kotnik je imel v končnici tekme tudi največ zaslug za nove tri točke Calcit Volleyballa.

Izjavi po tekmi

Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: »V prvem nizu je Komel proti nam odigral simultanko, za nas je bil nedotakljiv. Ko smo ga v nadaljevanju tekme uspeli zaustaviti, je šla naša igra samo še navzgor. Sama tekma je bila povprečna, toda če bi v naši ekipi koga pohvalil, bi oba naša blokerja, še zlasti Videčnika, ki je dosegel pet blokov, pa tudi sicer smo bili veliko boljši v tem elementu igre.«

Miloš Grilanc, športni direktor Salonit Anhovega: »V prvem nizu je blestel Komel, svoje sta dodala še Dos Santos in Čabarkapa in to nam je prineslo zmago. V nadaljevanju je začel Calcit bolj pritiskati s servisi, oddaljil nas je od mreže in posledično smo naslednja dva niza ostali praznih rok. Četrtega smo dobro začeli, žal pa nismo zdržali do konca.«

Četrta zmaga v tednu dni

Odbojkarice Calcita Ljubljane so še na svoji četrti tekmi v tem tednu zabeležile zmago in tudi to brez izgubljenega niza. Tokrat so v drugem krogu 1. DOL za ženske presenetljivo gladko odpravile Koprčanke, ki so jim bile konkurenčne le v uvodnem nizu. Že v sredo, 21. oktobra, bodo Calcitovke v dvorani Tivoli, ob 17. uri gostile Alianso-Šempeter.

Luka Koper – Calcit Ljubljana 0:3 (-21, -13, -10)

Koper – Dvorana OŠ Koper. 50 gledalcev. Sodnika: Kern (Kranj) in Klinar (Žirovnica).

Luka Koper: Barič 5, Pethö 2, Nedoh, Kušar - libero, Poropat, Ferlinc 4, Lucas 7, Jurić 5, Jotanovič, Jerkovič, Dodič, Kaker 3. Trener: Marko Kalc.

Calcit Ljubljana: Grudina 8, Božič 3, Vrhovnik 7, Igličar 3, Forštnarič, Kučej 6, Kostić 9, Aragao, 5 Hribar, Jerala - libero, Turk, Potokar 9. Trener: Gašper Ribič.

V minuli sezoni so koprske odbojkarice Calcitovke zaustavile v polfinalu pokala Slovenije, česar aktualne državne prvakinje niso pozabile, čeprav so jih v polfinalu končnice državnega prvenstva obakrat premagale. Tudi v letošnji sezoni so cilji Koprčank visoki, seveda tudi Ljubljančank, za katera je bila današnja tekma v Kopru že četrta v tem tednu. Na prejšnjih treh so trikrat zmagale, z nekaj težavami v uvodnem nizu so zmagale še četrto.

Gašper Ribič je dvoboj s koprskimi odbojkaricami, ki so v uvodnem krogu s 3:0 premagale Šempetranke, začel s Cecilio Aragao, Petro Vrhovnik, Moniko Potokar, Eleno Kučej, Tino Grudino, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo.

V prvem nizu so varovanke Marka Kalca še držale korak z gostjami. Na prvi tehnični odmor so odšle s točko prednosti, povedli so tudi s 14:10, po polminutnem odmoru, ki ga je vzel gostujoči trener Gašper Ribič, so ljubljanske odbojkarice vajeti igre prevzele v svoje roke. Ribiču se je obrestovala tudi dvojna menjava, ki je pri Ljubljančankah v letošnji sezoni že običajna, ko sta namesto Cecilie Aragao in Olivere Kostić v igro vstopili Mojca Božič in Urška Igličar. Na 19. točki je bil izenačen, z blokom Monike Potokar so gostje povedle s 23:19, zmago je z dvema zaporednima točkama potrdila Olivera Kostić.

Drugi niz je minil v popolni prevladi ljubljanske ekipe, ki je že ob drugem tehničnim odmorom domačinkam pobegnila za osem točk. Z dobro igro so nadaljevale do konca niza, ki se je končal z napako Dajane Lucas. Tudi tretji niz je minil v premoči aktualnih državnih prvakinj. Ob drugem tehničnem odmoru so povedle že za enajst točk, do konca tekme so svojo prednost še povečale. Tekma se je končala z asom Mojce Božič in uspešnim napadom Tine Grudine.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: »Začetek tekme ni bil najbolj obetaven, toda po polminutnem odmoru so se moje igralke umirile, naredili smo dvojno menjavo in že prvi niz se je izšel po naših željah. Nato smo nadaljevali v dobrem ritmu, tako da smo teden končali na najboljši možni način. Pohvale si zasluži celotna ekipa, ki je tekmo resnično odigrala s pozitivno energijo, kajti v Kopru ni ravno preprosto priti do tako gladke zmage.«

Besedilo: Miha Štamcar

Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice