Mali grad

Odbojkarji Calcit Volleyballa tokrat z ACH Volleyjem

28.09.2015

 

Na svojem zadnjem turnirju pred začetkom sezone so odbojkarji Calcit Volleyballa v Kanalu osvojili drugo mesto. Na prvi tekmi so s 3:0 (20, 22, 20) premagali domači Salonit, na drugi so z 0:3 (-25, -27, -20) izgubili z ACH Volleyjem. V soboto, 3. oktobra, ob 19. uri, bodo gostili SIP Šempeter, letošnjega povratnika v 1. DOL, že dva dni pozneje pa jih v dvorani Tivoli čaka prvi letošnji uradni derbi z aktualnimi državnimi prvaki.

Kamničani so na dnevu kanalske odbojke v spomin na Vojca prvo tekmo turnirja proti Salonitu začeli z Janom Brulcem, Andrejem Štembergar Zupanom, Domnom Kotnikom, Žanom Novljanom, Maticem Videčnikom, Tončkom Šternom in Klemnom Hribarjem na mestu prostega igralca. Prva dva niza so dobili brez večjih težav s solidno igro večine igralcev, v tretjem nizu pa je v igro namesto Brulca vstopil Jani Konjedic, Marko Merkun je zamenjal Tončka Šterna, Primož Vidmar Andreja Štembergar Zupana, a so tudi v tej postavi bili boljši od domače ekipe.

Na drugi tekmi proti aktualnim državnim prvakom je Brumen tekmo začel z Brulcem, Vidmarjem, Kotnikom, Novljanom, Videčnikom in Štembergar Zupanom. V izenačenem prvem nizu so bili v končnici bolj zbrani ljubljanski odbojkarji, ki so v drugem na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk, vendar so jih Kamničani ulovili, niso pa izkoristili dveh zaključnih žog. Tudi v drugem nizu so bili v še eni izenačeni končnici spet bili boljši varovanci Bogdana Kotnika. Brumen je v tem nizu Štembergar Zupana zamenjal s Tončkom Šternom, v igro pa je namesto Hribarja na mestu prostega igralca vstopil David Renko. V tretjem nizu so priložnost dobili še Jani Konjedic, Marko Merkun in Jure Lakota, ki je igral že v prvem in drugem nizu in se izkazal s servisi, so še enkrat dobili odbojkarji ACH Volleyja.

Točke za Calcit so dosegli: Novljan 6, T. Štern 6, Vidmar 12, Štembergar Zupan 7, Lakner 2, Kotnik 4, Ž. Štern 1, Videčnik 3, Merkun 4.

»S turnirjem sem na splošno zadovoljen, igralci so imeli svoje dobre, a tudi slabe trenutke. Nekateri so svojo nalogo opravili solidno, drugi bodo svojo igro morali popraviti. Toda, če bomo želeli v prvenstvu in pokalu priti najmanj do finala, bomo morali igrati bolje,« je turnir na kratko ocenil Brumen, trener kamniške ekipe.

Na zadnji tekmi turnirja so Ljubljančani slavili v prvem nizu, si s tem zagotovili končno prvo mesto, v drugem in tretjem pa so bili boljši Kanalci, vendar so se morali na koncu zadovoljiti s tretjim mestom. Najbolj učinkovita igralca v domači ekipi sta bila Sašo Gadnik in Jure Okroglič s 15 točkami, pri gostih pa zamejski Slovenec Jernej Terpin s 16.

Kamničani se bodo svojim navijačem v novem državnem prvenstvu prvič predstavili že v soboto, 3. oktobra, ko bodo ob 19. uri gostili Šempetrane. Že dva dni pozneje bodo v Tivoliju igrali prvi letošnji derbi z ACH Volleyjem, kajti konec prihodnjega tedna jih čaka prvi turnir v prenovljeni srednjeevropski ligi, ko bodo igrali v Innsbrucku. Tekma z Ljubljančani bi sicer morala biti v Kamniku, vendar sta se ekipi dogovorili, da bo prva tekma rednega dela prvenstva v Tivoliju, druga pa v Kamniku.

Izidi turnirja v Kanalu

Kanal: Salonit Anhovo - Calcit Volleyball 0:3 (-20, -22, -20), ACH Volley - Calcit Volleyball 3:0 (25, 27, 20), Salonit Anhovo - ACH Volley 2:1 (-22, 23, 23).

Vrstni red: 1. ACH Volley 4 (4:2), 2. Calcit Volleyball 3 (3:2), 3. Salonit Anhovo 2 (2:4).

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice