Mali grad

Odbojkarjem se v Tivoliju ni izšlo, prva ekipa Calcit Volleyja pa boljša od druge

28.10.2018

 

Odbojkarjem se v Tivoliju ni izšlo

Odbojkarjem se v Tivoliju ni izšlo, prva ekipa Calcit Volleyja pa boljša od drugeOdbojkarji Calcit Volleyja so v derbiju tretjega kroga 1. DOL za moške v ljubljanski dvorani Tivoli ostali praznih rok. Domači ACH Volley je slavil s 3:0 (16, 17, 21), svojo naslednjo tekmo pa bodo imeli kamniški odbojkarji že v petek, 2. novembra, ko bodo ob 20. uri gostili Hoče.

ACH Volley – Calcit Volley 3:0 (16, 17, 21)

Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 200, sodnika: Valentar (Ravne na Koroškem), Pevc (Škofja Loka).

ACH Volley: Kovačič (L)m Purić 6, Pavlović, Pleško, Brulec 2, Đirlić 12, Okroglič, Mantha 12, Pokeršnik 8, Videčnik 10, Poluaian. Trener: Andrej Urnaut.

Calcit Volley: Pereira 11, Hribar (L), Bregar 7, Golob (L), Ratek 2, Vidmar 6, Babkov 3, Štalekar 3, Kvas, Lakner 1, Kotnik, Štembergar Zupan 1. Trener: Aleš Hribar.

Kamniški odbojkarji so po dveh zmagah v domačem prvenstvu, uspešnem uvodnem nastopu v srednjeevropski ligi in zmagi v osmini finala pokala Slovenije z veliko mero optimizma šli v dvoboj z aktualnimi državnimi prvaki, ki so prav tako sezono začeli s štirimi zmagami. Toda v Ljubljani varovancem Aleša Hribarja ni prav veliko uspevalo, zatajili so v vseh elementih igre, predvsem pa v bloku, saj so v treh nizih zbrali le en blok, domačini pa so z blokom dosegli kar 12 točk.

Že v uvodu prvega niza gostom iz Kamnika ni prav veliko uspevalo, kajti domačini so ob boljšem sprejemu in igri v napadu povedli z 10:5, po bloku Matica Videčnika, nekdanjega igralca Calcit Volleyja pa so svojo prednost povečali že na šest točk (18:12). Vendar se pri tem niso zaustavili, nadaljevali so z učinkovito igro v napadu, medtem ko Kamničani za obrambo domače ekipe niso našli protiorožja.

Tudi v drugem nizu je bilo prav vse na strani Ljubljančanov, ki so ob boljšem servisu brez večjih težav prihajali do točk. Z blokom Dika Purića so gostom pobegnili za štiri točke (12:8), z novim blokom, tokrat Petra Đirlića že za šest (16:10). Ob nerazpoloženih napadalcih so bili Kamničani brez pravih možnosti za preobrat, tako da so Ljubljančani brez večjih težav prišli do vodstva z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu so svojo kakovost pokazali tudi gostujoči odbojkarji, čeprav so Ljubljančani z napadom Đirlića in servisom Jana Pokeršnika pobegnili za tri točke. Tokrat se Kamničani niso predali, izid so na 15. točki izenačili, pred vstopom v končnico pa povedli z 19:17. Toda z odlično igro v bloku je ACH Volleyju uspel popoln preobrat za zmago v tretjem nizu in s tem tudi za nove tri točke v državnem prvenstvu.

Izjavi po tekmi

Jani Kovačič, libero ACH Volleyja Ljubljana: »Mislim, da smo bili že od samega začetka zelo agresivni v igri. Pokazali smo, da igramo doma v Tivoliju, danes se je nabralo tudi več gledalcev, kot smo navajeni na drugih tekmah, pred katerimi nam je uspelo sestaviti odlično igro. Vem pa, da je s to ekipo še prostora za napredek.«

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »ACH Volleyju čestitam za zmago, danes so bili prepričljivo boljši. Njihova relacija servis-sprejem in pa blok jim je dala to prednost, tako da danes pošteno povedano nismo imeli nobenih možnosti za zmago proti ekipi s tako visokim procentom v teh elementih.«


Prva ekipa Calcit Volleyja boljša od druge

V tretjem krogu 1. DOL za ženske sta se v športni dvorani Kamnik pomerili druga in prva ekipa Calcit Volleyja. S 3:0 (22, 21, 13) je slavila prva kamniška ekipa, vendar si za srčno, borbeno in tudi kakovostno igro pohvale zasluži tudi druga ekipa. V četrtem krogu bodo odbojkarice Calcit Volleyja v soboto, 3.  novembra, ob 17. uri gostile Ljutomer, medtem ko čaka drugo žensko kamniško ekipo gostovanje v Novi Gorici pri ekipi GEN-I Volley.

Calcit Volley II – Calcit Volley  0:3 (-22, -21, -13)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 250, sodnika: Rožej (Ravne na Koroškem), Srša (Ljubljana).

Calcit Volley II: Krašovec 4, Špoljarič 8, Topič, Šeme (L), Lužovec, Javornik, Juhant, Ahačič, Bošeska, Žužek 2, Zatkovi 11ć, Sitar 5, M. Jerala 9, Gojak (L). Trener Franci Obolnar.

Calcit Volley: Kotnik 10, P. Marušič 1, Š. Marušič, Mihalinec 2, Pogačar 1, Kostić 14, Janežič (L), Charuk 12, Vukić, Kaker 11, Zorman 1. Trener: Gregor Rozman.

Med tednom so varovanke Francija Obolnarja še drugič zaporedoma v štirih dneh premagale Ankaran Hrvatine, manj uspeha pa so v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije imele članice prve kamniške ekipe, saj so v Hočah proti Formuli Formisu izgubile z 2:3. Navkljub temu so bile v klubske obračunu seveda v vlogi favoritinj Rozmanove varovanke

Prvi niz so bolje začele gostje, to so bile tokrat odbojkarice prve kamniške ekipe, ki so ob boljšem servisu povedle s 6:2. Toda že polminutnem odmoru Francija Obolnarja je druga kamniška ekipa izid na sedmi točki izenačila, v napadu je bila uspešna kapetanka Zala Špoljarič. S tem pa težav za gostujočo ekipo še ni bilo konec, kajti z blokom Manje Jerale je prvič na tekmi zaostajala za točko (12:13), zato je polminutni odmor uporabil še Gregor Rozman. Z delnim izidom 5:1, dve točki zaporedoma je dosegla povratnica v Kamnik, Kanadčanka Lucy Charuk, so bile v občutnejši prednosti spet slovenske podprvakinje (18:14), ki so vodile tudi z 21:16. Obolnarjeve varovanke so se jim z nepopustljivo igro trikrat približale na dve točki zaostanka, zadnjič pri izidu 22:24, nato pa je Olivera Kostić postavila končni izid uvodnega niza.

Začetek drugega niza je bil popolnoma v znamenju druge kamniške ekipe, ki so na servis Lane Žužek, dosegla je tudi dva asa, prvi ekipi pobegnile za kar šest točk (9:3). Mlajše Kamničanke, pri katerih je danes polnoletnost praznovala Atena Gojak, so vodile še s 16:12, vendar je na šestnajsti točki sledilo izenačenje, z asom Tine Kaker pa so Rozmanove varovanke povedle z 19:17. Do konca niza so bile bolj zbrane starejše Kamničanke, ki so preko Nine Kotnik izkoristile drugo zaključno žogo.

Borbene odbojkarice druge ekipe Calcit Volleyja se niso predale niti v tretjem nizu. V obrambi so reševale nemogoče žoge, dobro so igrale tudi v napadu, toda izkušnje, pa tudi kakovost so vendarle bile na strani prve ekipe, ki je na servis Špele Marušič kot prva prišla do treh točk prednosti (10:7). Po dveh uspešnih napadih Olivere Kostić je bilo 14:8 za prvo kamniško ekipo, ki ni popuščala. Na servis svoje kapetanke Kostićeve je pobegnila že za devet točk (19:10), s tem pa je bila tekma odločena.

Izjavi po tekmi

Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja II: »Vedno si kot trener želim še kaj več, se mi zdi, da tudi zmoremo več, vendar nam na trenutke popusti zbranost, toda včasih pozabljamo, koliko so naše igralke stare. Začnemo dobro, nato pa smo prehitro zadovoljni, ampak saj pravim, moramo iti korak za korakom. Preskakovati se ne more, verjamem, da bomo ob koncu sezone pravi. Naša realnost je druga polovica lestvice, proti takšnim ekipam kot je naša prva ekipa pa so naše možnosti manjše.«

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Druga ekipa je izredno borbeno in požrtvovalno vstopila v tekmo, medtem ko sam z našim pristopom ne smem biti zadovoljen. Dogajajo se nam stvari, ki se nam ne bi smele dogajati, in če bomo želeli v nadaljevanju sezoni priti na višjo raven, bomo to morali spremeniti. Predvsem to velja za prvi in polovico drugega niza, ko stvari nikakor niso bile na pravem mestu. Edina svetla točka v današnji tekmi je bilo to, da se je pokazalo, da igralke s klopi lahko poživijo igro in jo dvignejo na približno tisto raven, ki si jo želimo.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec in Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice